![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Moderator Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Opole/okolice Kluczborka
Reputacja: 588 | Typy Dnia - 6 Lipca 2009r. (Poniedziałek) Tutaj podajemy typy na Poniedziałek - 6 lipca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.
__________________ ![]() "Lepiej po cichu robić swoje, a potem zaskoczyć wynikiem" - RK | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 01.06.2009
Reputacja: 18 |
Spotkanie: Malmö FF - Kalmar FF (0:1) Typ: Kalmar FF Kurs: 1,66 Bukmacher: Bet365 Analiza: W tym meczu Allsvenskan dojdzie do rywalizacji pomiędzy drużyną która z kolejki na kolejke leci na łeb na szyję w ligowych rozgrywkach jak. Myślę tu o Malmo FF, które swój ostatni mecz wygrało pięc kolejek temu a więc 10 maja 2009 roku. Ich bilans w ostatnich sześciu spotkaniach prezentuje się niezwykle mizernie bo mają na koncie tylko jedno zwycięstwo , 2 remisy i 3 porażki. ich bilans bramek w wyżej wymienionych sześciu spotkaniach jest dokładnym odzwierciedleniem obecnej formy,zdobyli tylko cztery gole tracąc ich aż 7. Natomiast Kalmar FF na którego dzisiaj stawiam z handicapem rośnie w siłę i regularnie punktuje , w minionych sześciu kolejkach Allsvenskan wygrali 4 spotkania i zanotowali jedną porażkę. Kalmar FF pnie się do góry w ligowej drabince w ostatniech kolejce pokonując Helsingborg który to jest przedstawicielem z 3 miejsca tabeli. Dla przypomnienia dodam że na chwile obecną Kalmar FF to 7 drużyna tabeli a Malmo FF jest na pozycji numer 9. W tabeli formy stworzonej z ostatnich sześciu kolejek Kalmar ustępuje tylko liderowi rozgrywek , legitymując się znakomitym bilansem bramkowym ( 12 strzelonych 5 straconych ) , co daje nam + 7 bramki. Kończąc polecam każdemu ten typ. ja w tym meczu pomogę sobie handicapem 0:1 zważąjąc na dosyć satysfakcjonujący kurs bukmacherów z Bet365 i zawsze związane ryzyko w takich meczach z typowaniem drużyny przyjezdnej. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:44 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 17.12.2008 Skąd: Google.pl
Reputacja: 50 | 2009-07-06 02:05, MLB - American League, Ameryka Płn. Tampa Bay Rays u Texas Rangers Typ: Texas Kurs: 2.10 Bwin Już dzisiaj w nocy dojdzie do ciekawego meczu MLB pomiędzy Texas Rangers i Tampa Bay. bardzo zdziwiły Mnie kursy wystawione na gospodarzy i zdecydowałem się skorzystać z tego prezentu. Zacznę od pitcherów. W ekipie Tampy zobaczymy mojego ulubionego Pitchera przyznam szczerze z powodu że urodził się 26 października czyli wtedy co ja Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:45 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 17.04.2009 Skąd: Włocławek
| SK Brann vs. Fredrikstad FK ![]() Typ: SK Brann Kurs: 1,65 Jest to jeden z ostatnich meczów rozgrywanych w rozpoczętej kolejce norweskiej Tippeligaen.Między sobą przyjdzie grać siódmej drużynie w tabeli SK Brann oraz rywalom z dziesiątej pozycji, a więc Fredrikstad FK.Drużyna gospodarzy jest nie lada niespodzianką tego sezonu,ponieważ to właśnie ona zajmowała miejsce minimum w czołowej piątce w Norwegii,zaś teraz widać,że tej formy podtrzymać jak narazie nie mogą.Wszystko byłoby dobrze,gdyby nie fakt, iż mają nierówną formę.Potrafią wygrać z drugim w tabeli Molde 2:0,jak i przegrać na wyjeździe ze słabym Stromsgodset.Warto wspomnieć,że drużyna Molde po tamtym meczu zainkasowała swoją pierwszą porażkę wyjazdową.Gospodarze w swoim zespole mają jedną ze swoich gwiazd,a więc Erika Huseklepp'a,który swoją grą imponuje każdemu,co potwierdza strzelając bramki w 70% meczach Brann.Innym atutem jest fakt,iż grają na własnym obiekcie,na którym to ich bilans wynosi 4-2-1 z 13 strzelonymi i tylko 9 straconymi bramkami.Mówię tylko,ponieważ Brann należy do jednego z najmniej tracących bramki zespołów pierwszej ligi norweskiej.W meczu z Fredrikstad,gospodarze zagrają jedynie bez lekko kontuzjowanego Cato Guntveit'a,lecz jest szansa,że w meczu może sie jednak pojawić.Drużyna gości natomiast w ostatnich meczach nie prezentuje zbyt dobrego futbolu.Bardzo słaba gra z ostatnim w tabeli Lyn,w którym to po wyrównanym meczu ostatecznie pokonali rywali 2:1 (bramka Evertona w 81 minucie).Lyn nie jest wymagającym rywalem,co potwierdza ich bilans wyjazdowy 1-3-5 i męcząc się na własnym stadionie w praktycznie pełnym składzie nie jest czymś normalnym.Jeśli mowa o bilansie wyjazdowym,to warto wspomnieć,że goście również nie mają dobrego bilansu i można śmiało powiedzieć,że nie radzą sobie na wyjazdach bowiem 1-2-5 przy 7 strzelonych i 14 straconych bramkach nie jest rewelacją.Poza tym goście przyjadą na mecz bardzo osłabieni,brakiem Celso Borges'a,który był ,,maszyną napędową" zespołu,lecz został powołany na mecz reprezentacji Kostaryki,jak również bez Pal'a André,Jan'a Tore Ophaug'a,Agim Shabani'ego,który strzelał gole w ostatnich meczach oraz Fernando P. Wallace'a.Jedynym atutem gości może być napastnik Everton,lecz on sam z tak osłabiona drużyną meczu nie wygra.Z takim składem oraz grą jaką prezentują w ostatnich meczach goście,nie mają oni najmniejszych szans z Erikiem Huseklepp'em i spółką,którzy z meczu na mecz grają coraz ładniejszy futbol.Typ z mojej strony serdecznie polecam Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:45 |
| |
| | #5 |
| Moderator Dołączył: 10.01.2009 Skąd: Płock
Reputacja: 917 |
FC Honka - Turku PS (handicap 0:1) Typ: 2 Kurs: 1,70 Bukmacher: Bah Przed nami kolejne spotkanie fińskiej Veikkausliiga. Na obiekcie Tapiolan Urheilupuisto mogącym pomieścić 6 tysięcy kibiców obie drużyny stoczą bój o ligowe punkty. Ostatnimi czasy obie drużyny radzą sobie bardzo dobrze. FC Honka zajmuje 5 pozycję. Do tej pory Honka uzbierała 20 punktów. Do 3 i 4 pozycji traci tylko 2 punkty. Co więcej Turku zajmuje 3 pozycję ! Można powiedzieć że ten mecz jest bardzo ważny dla układu tabeli. Na swoim boisku Honka ugrała 8 punktów. 2 wygrane i 2 remisy tyle wywalczyli na Tapiolan Urheilupuisto gracze Jouko Harjunpää. U siebie strzelali dość celnie 11 bramek zdobytych i 4 stracone to niezły bilans. Tak jak wspomniałem bilans meczy też jest bardzo dobry. Wygrali z RoPS Rovaniemi na wyjeździe 1:2, z Kuopio PS wysoko 4:1, też niezły mecz FC Jaro 5:1. Dwa ostatnie mecze przeplatane porażką z FC Inter Turku 2:1. Przy bilansie gier chciałem pokazać że większość goli ugranych u siebie to wysokie prowadzenie z Jaro i z Kuopio. Nie są to wymagający przeciwnicy więc Honka nie miała problemów z wygraniem tych meczy. Taki argument to duży plus przybliżający moją analizę do obrazu gry panującego na boisku. Honka potrafi strzelać gole jedynie ze słabszymi rywalami a z lepszymi od siebie w tabeli jedynie remisuje bądź przegrywa. Turku PS to w moich oczach zdecydowanie lepsza drużyna niż FC Honka. Na 6 meczy 5 z nich wygrane i jeden remis to bardzo dobry bilans. Turku jest na fali i to jest zauważalne. W ligowej tabeli pnie się w górę a od 7 meczy nie doznali porażki. Myślę że tej dobrej passy nie przerwie taka drużyna jak Honka. Turku w 5 meczach strzeliło 11 goli i 6 straciło. W przeciwieństwie do Honki, gole te są rozłożone na wszystkie mecze. Nie strzelają w meczach po 3-4 gole a w następnym meczu nie przegrywają 3:0. Ta drużyna gra regularny football. Na mecz strzela 1-2 gole. Wyniki często typu 2:1, 1:0 - nie ma niestabilności w drużynie. Myślę że taka cecha opisuje drużynę solidną i mocną. Na jutro przewiduje zwycięstwo Turku 1:2, obawiając się remisu zagram z handicapem po dobrym kursie. Polecam Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:46 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 17.06.2009 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Reputacja: 4 |
U.Radwańska-I.Benesova Typ: 1 Kurs : 2.31 Buk : Bwin Analiza : Jutro rozpoczyna się pierwszy turniej WTA po zakończeniu Wimbledonu na kortach ziemnych w Bastad. Główną faworytką tego turnieju jest Dunka Caroline Wozniacki. Ale nie zabraknie też akcentów polskich. Urszula Radwańska w pierwszej rundzie zmierzy się z Czeszką Ivetą Benesovą, która rozstawiona jest w tym turnieju z numerem ósmym. Iveta Benesova to 35 rakieta świata. Leworęczna Czeszka miewa bardzo dobre mecze, ale także bardzo przeciętne. Ostatnio jednak nie wiedzie jej się dobrze. Benesova tak jak Polka bywają nieprzewidywalne, więc zapowiada się bardzo ciekawy meczyk. Szansą Polki jest to, że Benesova dawno nie grała w żadnym turnieju, więc jest nieograna. Myślę, że Ula pokaże lwi pazur i będzie chciała się zrehabilitować za dość nieudany występ w Wimbledonie. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:46 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 13.04.2009
|
Spotkanie: Khimki - Rubin Kazań Typ: poniżej 2,5 gola (under) Kurs: 1.95 Bukmacher: Bwin Analiza: Mecz ostatniej drużyny w tabeli (Khimki) z wiceliderem (Rubin Kazań). Ostatnie 3 mecze Khimki (2009-05-16 Khimki - FC Moskva 1-1, 2009-05-23 Terek - Khimki 2-0, 2009-06-13 Spartak Moskva - Khimki 1-0). Jak widać Khimki mimo ostatniej lokaty wcale nie przegrywa wysoko swoich spotkań. Rubin ma problemy ze skutecznością napastników (stąd pojawiające się w prasie plotki o transferze Brożka czy Smolarka). Ostatni mecz ligowy u siebie przegrali 0-2 z przeciętnym Rostov, a ostatnie przekonywujące zwycięstwo odnieśli już dawien dawno, bo 11 maja (4-0 z Tomskiem). Rubin myśli o bardzo poważnych wzmocnieniach na LM i myślę, że już sporo zawodników wie, że wkrótce i tak pożegna się z zespołem. Nie będzie im sie chciało i jeśli wygrają to liczę, że bardzo skromnie. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:46 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 30.06.2009 Skąd: Chorzów
|
Spotkanie:Halmstad-IFK Goteborg Typ:2 Kurs:2.25 Bukmacher:Bet-at-home Analiza:Jutro w ramach 13 kolejki Allsvenskan zmierzą się Halmstad(10miejsce) z IFK Goteberg(1miejsce)Typuje zwycięstwo gosci ponieważ ostatnie 5 meczy zakończyli zwyciestwem wówczas gdy gospodarze zdobyli w tym czasie 5 punktów.IFK dosyć słabo spisuje się w meczach wyjazdowych 2-0-3 ale moim zdaniem i tak stać ich na zwyciestwo.Halmstad do potentatów nie należy u siebie mają bilans 2-2-2 nie rewelacyjnie ale też nie słabo.Jeżeli wezniemy pod uwage 5 ostatnich sezonów to w meczach miedzy tymi drużynami 3 razy zwyciężali goście 2 razy padał remis w bramkach 4-11!! Mysle więc że stadion w Halmstad jest dosyć szczęśliwy dla gości ze stolicy Szwecji i zgarną oni kolejne 3 punkty w drodze po mistrzostwo Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:46 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 17.06.2009
|
Elfsborg - Örgryte Typ: powyzej 2,5 Kurs: 1,62 Bukmacher: Expekt Analiza: Spotkanie szwedzkiej ligi Allsvenskan. Zdecydowanym faworytem spotkania według bukmacherów jest drużyna Elfsborg która aktualnie zajmuje 2 pozycje w tabeli, natomiast przeciwnik Örgryte zajmuje pozycję ostatnią czyli 16. Mój typ to bramki powyżej 2,5. Typuje tak dlatego iż gospodarze u siebie wygrali 4 razy zremisowali 2 razy i ani razu nie przegrali, w 6 meczach strzelili 10 bramek i stracili tylko dwie, ich przeciwnik w wyjazdowych spotkaniach przegrał wszystkie spotkania, strzelił przy tym 3 bramki i stracił 14. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:46 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 06.06.2009
Reputacja: 22 |
Koszykówka-MŚ U19 Spotkanie: Francja U19-Porto Rico U19 Typ: Porto Rico U19 Kurs: 2.70 Bukmacher:bestafe Analiza: Już jutro o godz.7:00 naszego czasu rozpocznie się spotkanie pomiędzy Francja U19 i Porto Rico U19 w ramach Mistrzostw Świata U19 rozgrywanych w Nowej Zelandii. Są to rozgrywki grupowe.4 seria startów.Faworytem bukmacherów jest FrancjaU19 a najbardziej wyrównane kursy na ten mecz ma Unibet 1.50-2.40. Ja decyduje się na granie na Portoryko.Oto ostatnie 3 mecze tych reprezentacji w fazie grupowej: Francja: France 86-68 Iran France 102-56 Egypt USA 71-55 France bilans:2-1 Portoryko: Lithuania 73-80 P.Rico Puerto Rico - Greece 98-107 Angola 49-86 P.Rico bilans:2-1 Bilanse identyczne.A więc czym się sugeruję? Szkołą.Szkołą koszykarską.Wiele zawodników z Portoryko przechodzi do czołowych europejskich klubów,Euroligi i nie tylko.Można śmiało pwoiedziec ,że w Ameryce Południowej to druga szkoła koszykarska po Argentynie wynajdująca wielkie talenty (przyp.Apodaca dawniej Polpak Świecie,Dalmau-Prokom Trefl Sopot).No i wiele innych zawodników. Poza tym Portoryko odniosło zwycięstwo na Litywą gdzie sportem nr 1 w kraju jest basket.Przegrana z Grecją ale w wielkim stylu bo zdobyte 98 punktów.I pogrom Angoli. Fracja miała łatwiejsza drogę i trudno powiedziec czy jest aż takim faworytem meczu.Iran i Egipt to słabi rywale.I przegrali wysoko z USA.Nie wiadomo w sumie czego można się spodziewac. Napewno dużo rolę odegra dyspozycja lidera Portoryko Michael'a Rosario ,który w ostatnim spotkaniu przeciwko AngolaU19 zdobył aż 28 punktów.Francja do tej pory to taki bardziej wyrównany skład.Ale ławka rezerwowaych nie wnosi zbyt wiele.Z tego co widzieliśmy w starciu z Amerykanami. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:48 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 27.07.2008
Reputacja: 6 |
Spotkanie: Los Angeles Sparks vs Phoenix Mercury Typ: Los Angeles Sparks ( -6.5 ) Kurs: 1.91 Bukmacher: Bwin Analiza: Dziś o godzinie 3 30 odbędzie się mecz WNBA pomiędzy zajmującym 10 pozycję w tabeli Los Angeles Sparks , a zajmującym 2 pozycję w tabeli Phoenix Mercury. Los Angeles Sparks to zawodniczki głównie własnego parkietu. Na trzy spotkania na własnej hali ekipa z Los Angeles wygrała wszystkie trzy i to bardzo wyraźnie. Na inaugurację pokonali Detroit Shock 78:58 , następnie uporali się z Sacramento Monarchs 67:47 i w ostatnim spotkaniu byli wyraźnie lepsi od mocnej ekipy z Seattle , z którą wygrali 82:55. Ekipa z Phoenix to też drużyna głównie własnego parkietu , więc na pewno nie będą faworytem z mocnymi gospodyniami. Na 4 wyjazdowe mecze wygrali tylko raz z Washington Mystics 93:87 , a takto przegrywali kolejno na parkiecie Sacramento 71:90 , potem przyszła wyjazdowa porażka z San Antonio Silver Stars 87:91 , a ostatni występ Phoenix Mercury na wyjeździe to porażka z Minnesotą Lynx 80:109. Myślę , że przy takiej dyspozycji gospodarzy na własnym parkiecie , Phoenix Mercury nie ma zbytnich szans z Los Angeles Sparks. Nawet przy nieobecności Candace Parker i Lisy Leslie ekipa z Los Angeles radzi sobie fantastycznie i wygrywa pewnie mecze na własnym parkiecie. Myślę , że dziś będzie podobnie i Los Angeles Sparks zaliczy kolejne efektowne zwycięstwo przed własną publicznością , zapełniając spokojnie wystawiony na nich handicap. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:49 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 15.05.2009 Skąd: Poznań
|
Spotkanie: FK Khimki - Rubin Kazan Typ: Handicap (1:0) 2 Kurs: 2,20 Buk: Bet-at-home Analiza: Spotkanie Rosyjskiej ligi, między Khimki a Rubin Kazan. Teoretycznie, zwycięsca może być jeden. Jednak jak wiadomo w piłce może się wszystko zdarzyć. Gospodarze, zajmują ostatnie miejsce, natomiast Rubin jest na 2-giej pozycji. Jednak goście, aby objąć fotel lidera, musza ten mecz wygrać. Tak więc 3 punkty są im potrzebne. Gospodarze nie mają zbyt dobrrego bilansu, jeżeli chodzi o czemu u siebie. Mają bowiem bilasn 0-2-2. Nie zachwycają. Goście natomiast mają odwrotny bilans w meczach wyjazdowych w tym sezonie. 2-2-0. Jak widać Rubinm jeszcze nie przegrał i miejmy nadzieje, że będzie kontynuować passe. Goście, przede wszystkim muszą wygrać, aby zmazać plamę za ostatnią porażke u siebie z FK Rostov. Przegrali wtedy 0:2. Kurs, jak na mnie zbyt niski na samo zwycięstwo Rubina. Dlatego postanowiłem dac na handicap. Przyzwoity kurs, a prawdopodobność trafienia też przyzwoita 12/04-08 Wisznaja Liga FK Khimki vs. Rubin Kazan 0:4 01/08-07 Wisznaja Liga FK Khimki vs. Rubin Kazan 0:0 Jak widać, tylko 2krotnie się ze sobą spotykali. Jednak to ostatnie zywcięstwo Rubina 0:4 zrobiło na mnie wrażenie. Było to sezon temu, kiedy Rubin należał do czołówki Rosyjskiej ligi. Teraz znowu są prawie na szyczcie, a gospodarze na dnie. Dlatego licze, na powtórka z ubiegłego roku i myśle, że Rubin nie będzie miał kłopotów z pokonaniem rywala. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:50 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 02.06.2007
Reputacja: 8 | -![]() Texas Rangers - Tampa Bay Devil Rays Analiza:Dziś w nocy w lidze baseballa mlb czeka na nas tylko jedno spotkanie w którym zmierzą się Texas Rengers i Tampa Bay Devil Rays.Bukmacherzy w tym spotkaniu obstawiają na gosci,lecz ja po przejrzeniu statystyk na ten mecz postanowiłem postawic na Strażników Texasu.Dziś w nocy odbys sie już mecz pomiedzy tymi zespołami i lepsiu okazali sie Rengersi którzy wygrali zdecydowanie 12-4.Wybrani pitrzerzy na to spotkanie to po stronie gospodarzy Scott Feldman którego bilans w tym sezonie wynosi 6-2 .Natomiast gospodarzy do zwyciestwa bedzie chchaił poprowadzic młodszy o kilkanascie lat Matt Garza którego bilans w tym sezonie ma bilans 6-5 ibilans na meczach wyjazdowych 2-3.W tabeli formy czyli ostatnich 6 meczy wyżej są gracze z texasu którzy mogą pochwalic sie bilansem 4-2 i bilansem punktowym 35-24.Natomiast Zawodnicy gosci mają o jedną porazke wiecej i jedno zwyciestwo mniej i bilans punktowy 18-24.W tabeli ligowej oba zespołyu plasują sie w górnej częsci tabeli Texas zamuje 5 miejsce z bilansem 44-35 i bilansem meczy na własnym boisku 27-17.Natomiast Tampa zajmuje pozycje 8 z bilansem 44-38 i bilansem meczy na wyjezdzie 18-25.Według mnie Teaxas pokaze że atut własnego boiska w znacznej mierze przyczynia sie do odnoszenia triumfi ,żucze im powtórzenia wczorajszego sukcesu Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:50 |
| |
| | #14 |
| Moderator Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Oława
Reputacja: 375 |
Spotkanie: FC Honka - FC TPS Turku Typ: Remis Kurs: 3,60 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: Jutro o godzinie 18:00 rozpocznie się spotkanie 13 kolejki Veikkausliiga. Na Tapiolan Urheilupuisto FC Honka zagra z FC TPS Turku. Będzie to mecz piątej z trzecią drużyną ligowej tabeli. Gospodarze mają zaledwie dwa punkty mniej i myślę, że taka sama różnica punktowa utrzyma się po zakończeniu tego spotkania. FC Honka na swoim stadionie rozegrali zaledwie cztery mecze, dwa remisy i dwa zwycięstwa to bilans ekipy Mika Lehkosuo. W ostatnich dwóch spotkaniach zdobyli 6 punktów, ale drużyny, z którymi walczyli nie są zbyt wymagającymi. FC TPS Turku znajdują się obecnie w wysokiej formie, nie stracili punktów od czterech meczów, ale podobnie jak w przypadku ich jutrzejszych rywali nie musieli mierzyć się z dobrymi klubami. Zawodnikom FC Turku nie będzie już tak łatwo, owszem nie powinni tego starcia przegrać, ale czy dadzą radę wygrać? nie sądzę, dlatego typuję remis. Obie drużyny spotkały się już w tym roku w Pucharze Ligi, tam dopiero po rzutach karnych lepsza okazała się ekipa FC Turku. Także remisem zakończyło się ostatnie spotkanie obu drużyn w lidze gdy gospodarzami byli zawodnicy FC Honka. Spodziewam się wyrównanych 90 minut i podziału punktów. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:50 |
| |
| | #15 |
| Forum VIP Dołączył: 18.07.2006 Skąd: Bytom
Reputacja: 197 | Spotkanie: Texas Rangers - Tampa Bay Rays Typ: Texas -1,5 Kurs: 3.24 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: Na początek pitcherzy: Tampa Bay: M. Garza (6-5, ERA 3,45) Texas Rangers: S. Feldman (6-2, ERA 4,09) Dziwią mnie trochę kursy na dzisiejsze spotkanie tym bardziej, że 2 ostatnie mecze pomiędzy obiema ekipami wygrywali gospodarze. Powodem jest zapewne Garza który należy do jednych z najlepszych pitcherów a przeciwko Texasowi ma bilans 3W-1L. Mnie te statystyki jednak nie przerażają bo ostatnie średnie pałkarzy Tampy wołają o pomstę do nieba i nawet w przypadku dobrego spotkania w wykonaniu Garzy powinni wygrać gospodarze. Nie należy też zapominać, że Texas ma u siebie bardzo dobry bilans 27-17 co też ma duży wpływ na to, że wybrałem taki a nie inny typ. Martwi trochę seria 3 porażek z rzędu Tampy i seria 4 zwycięstw Texasu... Ale cóż... Kto nie ryzykuje ten nie ma I jeszcze kilka ciekawszych serii: # Rangers are 7-1 in Feldmans last 8 starts following a Quality Start in his last appearance. # Rangers are 6-1 in Feldmans last 7 starts when their opponent allows 5 runs or more in their previous game. # Rangers are 5-1 in Feldmans last 6 starts as an underdog. # Rangers are 9-2 in Feldmans last 11 starts with the total set at 9.0-10.5.
__________________ NHL 2011/2012 2-1 Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:51 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 20.06.2009
|
Jose Galvez - A. Lima Over 2.5 2.00 Bet365 Lima ma problemy z zestawieniem defensywy, jak podaje oficjalna strona. Oba zespoły statystycznie strzelają i tracą po dwa gole. Przy brakach Alianzy faworytem wydaje się ekipa gospodarzy. Chociaż grają oni u siebie bardzo dobrze, to jednak wygrywając tracą jakiegoś gola. Alianza z kolei skoro jest w czole tabeli, to potrafi strzelać. Tak więc, z założenia, że z obroną może być różnie, to najlepiej zaatakować. Ostatnie mecze pokazują, że goli nie brakuje: 3:0, 4:3, 2:1, 1:3. Ten ostatni wynik, to rezultat z pierwszego meczu w tym sezonie h2h. Lima mimo osłabień na pewno będzie chciała się odgryzc za porażke na własnym stadionie. Po kontuzji wraca też dla gości napastnik, nie wiem co prawda czy rotacyjny, czy pierwszoplanowy, ale ma w tym meczu zagrac od poczatku. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:51 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 04.07.2006 Skąd: Żary
Reputacja: 26 |
Spotkanie: Angola - Iran Typ: 2 ( handi 13-0) Kurs: 2.05 Bukmacher: Unibet Analiza: Spotkanie pomiędzy dwoma najsłabszymi drużynami z grupy A- Angolą oraz z grupy B - Iranem. Obie drużyny nie zdołały wygrać w grupie żadnego spotkania i pozostała już im tylko walka o honor - czyli o chociaż jedno zwycięstwo. Angola występowała w grupie z drużynami Portoryko, Grecji oraz Litwy - ze wszystkimi bardzo wysoko przegrywając. Odpowiednio z Grecją 58-101, z Litwą 46-104 oraz z Portoryko 49-86. Jak widać reprezentanci afrykańskiej drużyny nawet nie zdołali się zbliżyć do żadnego z rywali. W przypadku Iranu sytuacja była trochę inna: przegrana w pierwszym meczu z głównymi faworytami - USA 55-106, z Egiptem 91-95 oraz z Francją 68-86 sprawiły, że Irańczycy zajęli ostatnią pozycję w grupie. Jednak mecz z Egiptem powinien być wygrany przez młodych irańskich koszykarzy- do 3 kwarty prowadzili różnicą 10 punktów, jednak roztrwonili tą dużą przewagę. Myślę, że Iran jest dużo lepszą drużyną niż Angola i nie będzie miał dzisiaj najmniejszych problemów z pokonaniem tej drużyny Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:52 |
| |
| | #18 |
| Ban Dołączył: 14.01.2009
|
Spotkanie: Angola U19 - Iran U19 Typ: Angola Kurs: 5,3 Buk: Expekt Analiza: Znani z fałszowania dokumentów wielu reprezentacji juniorskich Irańczycy tym razem muszą dostosować wiek do realiów: W rozgrywanych w Nowej Zelandii mistrzostwach świat prześwietlono dokładnie życiorysy zawodników i Iranu i jak narazie realni juniorzy Iranu grają słabo: poza zaprzyjaźnionym Egiptem wszyscy ich leją równo co prawda nie deklasują ale leją zdrowo. Dziś pierwszy realny spawdzian: Angola zbiera baty ale są to Czarni stworzeni do kosza ludzie i majacy predyspozycje do tej gry. Dlatego stawiam na Angolę. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:52 |
| |
| | #19 | |
| Dołączył: 26.01.2009
Reputacja: 33 |
Los Angeles Sparks - Phoenix Mercury LA Sparks wygra różnicą 21 lub więcej punktów 10,00 Bet365 Cytat:
Los Angeles Sparks vs. Seattle Storm 82:55 Los Angeles Sparks vs. Sacramento Monarchs 67:47 Los Angeles Sparks vs. Detroit Shock 78:58 Moim zdaniem Mercury nie jest w stanie tego dokonać mimo, że obecnie prezentuje ciut lepszą formę niż Sparks. W spotkaniu z Sacramento wygrana -20 po części nikogo nie dziwi, ale z Detroit i Seattle jak najbardziej. Storm zostało odprawione 27 pktami, a stało to się po długim tourne po kraju, gdzie L.A notowało straszna passę. Myślę, że od teraz będzie zupełnie inaczej. Do składu powraca MVP oraz Rookie of the Year zeszłego sezonu a mianowicie Candace Parker. Gdy w maju urodziła swoje pierwsze dziecko, wszyscy spodziewali się, że sezon w WNBA ma z głowy. Potem zapowiadała swój powrót na przełom lipca i sierpnia. To wszystko jednak jest już tylko przeszłością. Wszyscy są niebywale zadowoleni powrotem Parker. To stwarza świetny handicap na LAS i jeszcze nie dzisiaj ale po paru spotkaniach, kiedy Parker wgryzie się w zespół to wtedy zobaczymy prawdziwe oblicze L.A. Gdy w tym sezonie Parker dojdzie do pełnej sprawności, to wspólnie z takimi zawodniczkami, jak Lisa Leslie, Tina Thompson, Delisha Milton-Jones czy Betty Lennox, będą najpoważniejszymi kandydatkami do mistrzostwa. Sparks mają rewelacyjny team i dzisiaj moim zdaniem udowodnią, że ostatnia passa to tylko wypadek przy pracy i lekka konsternacja w zespole. Czas poważnie wziąć się do pracy. Poza tym LAS mają poważny powód aby dzisiaj zniszczyć Mercury. Ostatnio to one właśnie pograły z L.A na wynik 89:80. Dzisiaj czas na srogi rewanż i na to oczywiście liczę. Taka sytuacja miała miejsce w spotkaniu z Lynx, gdzie pierwsze spotkanie PHX wygrało -24 a w rewanżu w Minnesocie zostały odprawiane z kwitkiem na 29 pktów. Panie lubią się mścić za pierwsze przegrane spotkanie. Takich spotkań jest sporo w WNBA i liczę, że L.A potwierdzi tą prawidłowość
__________________ stay tuned. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:52 | |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 15.09.2008 Skąd: Tarnowo Podgórne
Reputacja: 14 |
Los Angeles Sparks - Phoenix Mercury typ: 2 kurs: 3.25 buk - Betsson analiza: widzę że Magiki napisał dość dużo na temat tego meczu, więc ja raczej krótko napiszę dlaczego się z nim wogle nie zgadzam. Otóż LA Sparks niestety nie bardzo radzą sobie bez Candance Parker, której obecność nadawała drużynie bardzo dużo pewności siebie. Za to Phoenix, cóż, idą jak burza. Choć nie powiem, że ich styl gry powala. Magiki raczej oparł swoją analizę na swoistej charakterystyce nie tylko WNBA, ale i wszystkich kobiecych sportów, lecz ja liczę, że Phoenix podtrzyma swoją dobrą skuteczność i wygra dzisiejsze spotkanie z bojaźliwymi LA. Ostatnio edytowane przez Ted ; 07-07-2009 o 20:53 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 27 lipca 2009r. (Poniedziałek) | Snajper | Typy Dnia | 25 | 27-07-2009 20:56 |
| Typy Dnia - 20 lipca 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 32 | 20-07-2009 20:51 |
| Typy Dnia - 13 lipca 2009r. (Poniedziałek) | Snajper | Typy Dnia | 35 | 13-07-2009 21:15 |
| Typy Dnia - 30 Lipca (Poniedziałek) | zaszkins | Typy Dnia | 10 | 30-07-2007 22:42 |
| Typy Dnia - 24 lipca 2006 (poniedziałek) | Gusto | Typy Dnia | 9 | 24-07-2006 16:59 |