![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 03.11.2009 Skąd: Rybnik
Reputacja: 72 | Typy dnia - 6 stycznia 2010r. (Środa) Tutaj podajemy typy na Środa - 6 stycznia !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!! Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami Ostatnio edytowane przez Snajper ; 05-01-2010 o 20:12 |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 27.10.2009 Skąd: Dolnośląskie
| Spotkanie: Recreativo Huelva - Atletico Madrid Typ: 2 Kurs: 2,16 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: W dniu dzisiejszym będziemy świadkami kolejnych spotkań o Copa del Rey. Na stadionie Nuevo Colombino gospodarze podejmą Atletico Madryt. Na tym etapie kluby zaczynają bardziej się mobilizować, 1/8 finału to dość zaawansowany etap turnieju, w którym nie ma miejsca na kalkulacje. Z całą pewnością oba zespoły podejdą bardzo zmobilizowane i nie będą się oszczędzać. Huelva po tym jak spadła w poprzednim sezonie nie może się odnaleźć. W drugiej lidze zupełnie im nie idzie przez co systematycznie spadają w dół tabeli. Nic nie wskazuje aby coś miało ruszyć w tym zespole i nagle zaczął wygrywać. Zupełnie inna sytuacja jest w klubie z Madrytu. Po bardzo słabym początku widać pewną odmianę. Zaczęły się pierwsze wygrane w tym ostatnie z Sevillą (która co prawda przechodzi mały kryzys kadrowy). Owszem jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale pozwala mieć nadzieje, na nową jakość w zespole z Atletico. Chodź ostatnie mecze nie porywały to na słabe Recreativo powinno to w zupełności wystarczyć. Włodarze klubu na pewno zdają sobie sprawę, że po tak słabym początku ciężko będzie zawojować ligę, dlatego sądzę, że spotkania pucharowe będą przez nich traktowane bardzo, bardzo poważnie. Kurs powyżej dwóch złotych jest bardzo zachęcający i wart ryzyka.
__________________ "Bóg stworzył Ronaldo. A potem popsuł mu kolana, by dać reszcie szanse" Ten sam Bóg ma wobec R9 na pewno jakiś plan! Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:49 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 11.12.2008 Skąd: Kościerzyna / Gdynia
Reputacja: 3 | Celta Vigo - Villarreal Typ: 2 Kurs: 2.20 Bukmacher: Expekt Analiza: Spotkanie w Copa del Rey pomiędzy drugoligową Celtą Vigo a pierwszoligowcem Villareal. Faworytem tego spotkania są goście, przyjrzyjmy się jednak najpierw drużynie gospodarzy. Celta Vigo zajmuje 18. pozycję w tabeli hiszpańskiej Segunda Division wygrywając zaledwie w czterech z osiemnastu meczy. Słaba postawa w lidze jest odzwierciedleniem oczywiście słabej formy w jakiej są piłkarze Celty. Patrząc jednak na ostatnie spotkania widać pewną zwyżkę formy. Wygrane z Elche i Ginorą oraz remisy z Murcią i Las Palmas. To bardzo ważne punkty zdobyte z drużynami o podobnym dorobku punktowym. Widać, że piłkarze skutecznie skupili się na walce o bezpieczne utrzymanie w lidze. Villareal to dziewiąta drużyna Primera Division. Zgromadzili 22 punkty w 16 dotychczasowych meczach. Goście są drużyną z aspiracjami na europejskie puchary i biorąc pod uwagę pozycję ligową puchar może okazać się jedyną szansą na występ na europejskich arenach i to właśnie Copa del Rey jest teraz prioretytem dla piłkarzy żółtej łodzi podwodnej. Wysoka zaliczka w wyjazdowym meczu pozwoli piłkarzom skupić się na ligowych spotkaniach i spokojnym rewanżu, w którym to piłkarze będą już myśleć o ważnym spotkaniu z Valencią. Różnica klas w lidze jak i różnica w priorytetach może odegrać kluczową rolę w motywacji drużyn i dlatego właśnie w drużynie gości upatruję faworyta. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:50 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 03.11.2009 Skąd: Rybnik
Reputacja: 72 |
Spotkanie: Włochy Serie A: Bari - Udinese Typ: X/1 Kurs: 5.20 Buk: Sportingbet Analiza: Może zacznę od tego dlaczego remis do połowy. Otóż obojętnie w jakiej formie jest przeciwnik, Udinese tylko RAZ przegrywało do połowy, z resztą w meczu, który potem wygrali. Często pierwsza połowa w meczach z ich udziałem kończy się wynikiem 1:1. Zawsze, gdy tracą gola w pierwszych 45 minutach potrafią się sprężyć i odrobić straty. To pasuje również do Bari, gdyż zespół ten często strzela gole w pierwszej połowie (w 8 meczach 8). Tak więc myślę, że gospodarze wyjdą na prowadzenie, a przyjezdni odrobią straty przed gwizdkiem na przerwę. Możliwy jest też remis 0:0. I takich nie brakowało obu drużynom. Myślę, że jest to możliwe, gdyż Udinese może być lekko sparaliżowane ostatnimi licznymi porażkami i w pierwszej części będą się bronić. W drugiej połowie widzę zwycięstwo Bari, gdyż są po prostu dobrzy na swoim obiekcie. Bilans 5-2-1. Co ciekawe nie wygrywali z drużynami z dołu tabeli, a potrafili pozostawić w pokonanym polu m.in. Juventus. Strzelają dużo goli – 1,5 na mecz. Udinese sobie całkiem nie radzi na wyjazdach Mają tam bilans 0-2-7, ale zawsze dowozili remis do połowy. Strzelają mało bramek, podczas gdy tracą całkiem sporo – 1,5 na mecz. Nawet nam się tu tak ładnie złożyło, że Bari strzela tyle, ile Udine traci. Myślę, że po zaciętej walce i remisie w pierwszej połowie gospodarze przechylą szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Pomoże im za pewne doping ich kibiców i własny stadion. Udinese powinno podtrzymać passę remisów do przerwy, a w drugiej połowie, jak to ma w tym sezonie w zwyczaju, ulec rywalowi. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:50 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 30.11.2009 Skąd: Janowiec
Reputacja: 6 |
Spotkanie: Chicago Blackhawks - Minnesota Wild Typ: 1 Kurs: 1,70 Bukmacher: Expekt Analiza: Na dziś poraz kolejny wybrałem mecz hokeja z ligi NHL, i znowu także wybrałem mecz w którym gra Chicago Blackhaws, a zmierzą się oni z Minnesotą Wild. Gospodarze awansowali na fotel lidera i mam nadzieję że już nanim zostaną do końca sezonu. Dzisiaj mają wyśmienitą okazję aby podwyższyć przewagę punktową nad wiceliderem który na swojej tafli przegrał ostatni mecz. Jak juz wspomniałem gospodarze zajmują fotel lidera i zdobyli do tej pory 61 punktów. Strzelili 137 bramek a 90 stracili. U siebie na 10 spotkań tylko 2 razy ponieśli porażkę. Goście natomiast zajmują w tabeli 19 pozycję z 43 punktami, więc sporo punktów tracą do Chicago. Minnesota strzeliła 111 bramek a straciła ich 124. W ostatnich 10 spotkaniach na wyjeździe goście wygrali 6 meczy a 4 przegrali. W ostatnim meczu między tymi drużynami który odbył się 27.10.09 dzisiejsi gospodarze wygrali 3:1, a jeszcze miesiąc prędzej czyli 26.09.09 także Chicago wygrało u siebie 4:3. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że dzisiejszej nocy gospodarze pewnie wygrają i tak właśnie obstawiam mam nadzieje że nic złego się nie wydarzy co by sprawiło że gospodarze ten mecz przegrają. Chciałbym jeszcze dodać że Chicago w ostatnim tygodniu pokonali Anaheim Mighty Ducks 5:2 oraz New Jersey Devils 5:1 a Minnesota także w ostatnim tygodniu przegrała z obydwoma klubami. Najpierw grając na wyjeździe przegrała z Anaheim Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:51 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Ostrołęka
Reputacja: 40 |
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 2 tercja Typ: Chicago Blackhawks Kurs: 2.05 Buk: Bwin Analiza: W nocy o godzinie 2:00 odbędzie się spotkanie, w którym w roli gospodarza wyjdzie na taflę drużyna Chicago Blackhawks, a w roli gościa Minnesota Wild. Blackhawks po serii nieprzeciętnych meczy, w końcu osiągneli swój cel - wdrapanie się na fotel lidera. Po ostatnim wygranym meczu z Anaheim Ducks 5:2, mają tyle samo punktów co San Jose Sharks. W dodatku Rekiny rozegrały jeden mecz więcej. Zespół z Minnesoty spisuje się nieco gorzej, zajumując obecnie 19 lokatę z dorobkiem 43 punktów. Ich dzisiejsi rywale mają 61. Gospodarze legitymują się serią 3 zwycięstw pod rząd. I nie były to byle jakie wygrane, gdyż każdego z tych rywali Hawks ogrywali przynajmniej 3 bramkami. W Nowy Rok pokonali Diabłów 5:1, następnie St.Louis Blues 6:3 oraz z w/w Kaczorami 5:2. W ostatnich 10 meczach drużyna z Chicago uległa przeciwnikom zaledwie dwukrotnie. Miało to miejsce dzień przed Wigilią z tymczasowym współliderem, czyli Rekinami. Sharks ograli Hawks 3:2. Kolejny przegrany mecz to ostatni pojedynek Chicago w roku 2009. Przegrali z Dallas Stars na wyjeździe 5:4. Dzikusy mają wprost odwrotną serię - 3 porażki z rzędu. Każdy z tych meczy kończył się przegraną drużyny z Minnesoty przynajmniej 2 bramkami. Ulegli Kaczorom 4:2, następnie Los Angeles Kings 5:2 oraz New Jersey Devils 5:3. Ogólnie ostatnie 10 spotkań to remisowy pojedynek zwycięstw z porażkami. Tych i tych było po 5. W tych spotkaniach odnieśli zaledwie jedne zwycięstwo z drużyną z czołowej dziesiątki. Z w/w Królami wygrali na wyjeździe 4:3. Reszta wygranych była z zespołami z niższej półki. W obecnym sezonie zainteresowane zespoły spotykały się zaledwie 1 raz. Z tamtego spotkania zwycięsko wyszli gospodarze z Chicago. Czy dzisiaj jest czas na rewanż Dzikusów? Mam nadzieję, że nie, a Chicago potwierdzi swoją dobrą dyspozycję, pozostając po tym meczu na pierwszej pozycji. Typ zajęty więc obstawię 2 tercję, w której ostatnio Hawks poradzili sobie doskonale. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:52 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 04.11.2008 Skąd: Łódź
Reputacja: 38 |
Spotkanie: Skoki Narciarskie, TCS Bischofshofen HS 140 Typ: Gregor Schlierenzauer Kurs: 2,25 Buk: Bwin Analiza: Jutro ostatnia odsłona tegorocznego Turnieju Czterech Skoczni. Na początku analizy przestawię sytuacje w tabeli zawodów: prowadzi Andreas Kofler, który ma 14,6 punktów przewagi nad drugim Schlierenzauerem, i 21,5 punkta nad trzecim Wolfgangiem Loitzlem. Za podium znajdują się Janne Ahonen i Simon Ammann. Według mnie jednak walka rozegra się pomiędzy Koflerem i Schlierenzauerem. "Kofi" jest w świetnej formie, skacze równo i daleko. Natomiast Schlierenzauer po słabym występie w Obersdorfie wygrał konkursy w Ga-Pa i Insbrucku. 14 punktów przewagi to sporo, ale Schlierenzauer jest w stanie tą stratę odrobić. To jest motywacja dla niego, by skoczyć jak najdalej, by zostawić w tyle Koflera. W końcu "Schlieri" Turnieju Czterech Skoczni jeszcze nigdy nie wygrał. Poza tym obiekt w Bischofshofen pasuje Gregorowi, jest posiadaczem nieoficjalnego rekordu skoczni, w zeszłorocznych kwalifikacjach skoczył 145 metrów (oficjalny rekord należy do Japończyka Daiki Ito, i wynosi 143 metry). Sądze że Gregor spręży się na ten konkurs, i go wygra. Czy to zwycięstwo da mu wygraną w całym Turnieju, nie wiem. Ale mam nadzieję że konkurs w Bischofshofen wygra. Transmisja zawodów o 16:25 w TVP 1. Pozdrawiam.
__________________ Dla mnie bukmacherka to zabawa. Ale miło jest być na + :) Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:53 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 01.01.2010 Skąd: Goleniów
Reputacja: 1 |
Spotkanie:Toronto - Florida Typ:2 Kurs:2.65 Buk:Expekt Analiza: Na dzisiaj wybrałem spotkanie nhl pomiędzy Florida Panthers a Toronto Maple Leafs które odbędzie się o 01:00 czasu polskiego w Toronto. W tym spotkaniu stawiam na gości z Florydy a skłania mnie to tego kilka faktów. Ostatnia wysoka wygrana Panthers nad Pittsburgh 6:2 która na pewno doda skrzydeł Florydzie. Ostatnie porażki Toronto najbardziej dołująca to chyba 3:1 z Edmonton Oilers która ostatnio przegrywali dosłownie z każdym. No i braki w składzie Toronto po ostatnim meczu z Calgary odpadli dwaj zawodnicy Grabovski i Primeau. Oby dwa zespoły muszą zacząć wygrywać jeśli chcą się liczyć w walce o play-off i dużo bardziej cenie sobie grę Florydy w tym sezonie , jeżeli wziąć pod uwagę wszystkie aspekty które wcześniej przedstawiłem wydaje mi się że Panthers muszą wygrać ten mecz Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:53 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 24.10.2009 Skąd: Lublin
|
2 typ zamiast tego pierwszego ( kilka sek spóźnienia) spotkanie:Huelva - Atl. Madrid typ:Atletico (-1) kurs: 3,75 buk Tobet Jutro o godzinie 22 w ramach Copa del Rey spotkają się druzyny Huelvy i Atletico. Drużyna gospodarzy zajmuje obecnie 15 miejsce w hiszpańskiej segunda division z dość marnym dorobkiem 22 punktów po 18 meczach. Wyjazdowo w tym sezonie radzą sobie bardzo słabo. Bilans 2-2-5 nie stawia ich w korzystnej sytuacji przed tym meczem. Do tego ostatni mecz wygrali 7 kolejek temu. W pucharze pokojnali zospoły Las Palmas i bardziej znany Gijon po remisie 1-1 i 2-1 wywalczonym w dogrywce. Drużyny Atletico nikomu nie trzeba przedstawiać. Swoją formą ligową w tym sezonie zadziwili chyba wszystkich interesujących się piłką i ligą hiszpańską. Drużyna która w tym sezonie walczyła w lidze mistrzów, ledwo wywalczyła awans z 3 miejsca do ligi europejskiej i zajmuje strasznie słąbe jak na tą drużynę 11 miejsce w primiera division. Jednak ostatnie 6 meczy daje nadzieję na poprawę sytuacji, a napewno przekonuje że nie są w aż tak słabej formie by przegrać z 2-go ligowym średniakiem. U siebie w tym sezonie dość słaby bilans 3-3-2. Puchar zaczęli w poprzedniej rundzie dość łatwo ogrywająć 2-0 i 6-0 nie znaną mi drużynę Marabella( prawdopodobnie 3 liga). Według mnie Atletico będzie się starać jak nigdy by przy tak słabym występie w lidze, chociaż dobrze się pokazać w pucharze. Każdy inny wynik niż zwycięstwo drużyny stołecznej będzie zaskoczeniem. Ostatnie 3 mecze tych drużyn tylko potwierdzają mój typ 3 mecze 3-0 4-0 3-0 dla Atletico. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:53 |
| |
| | #10 |
| Moderator Dołączył: 26.05.2008 Skąd: Białystok
Reputacja: 478 | Spotkanie: Siena - Fiorentina (HT/FT) Typ: X/2 Kurs: 6.25 Bukmacher: Unibet Analiza: Jutro na Stadio Comunale Artemio Franchi w Sienie w ramach 18. kolejki Serie A dojdzie do derbów Toskanii, w których miejscowi Bianconeri podejmować będą ekipę Fiorentiny. Faworytem tego pojedynku są bez wątpienia podopieczni Cesare Prandelliego, którzy, chcąc włączyć się na poważnie w walkę o najwyższe cele w tym sezonie Serie A, a więc zagwarantować sobie start w przyszłej edycji Ligi Mistrzów, muszą jak najszybciej zacząć odrabiać straty do czołówki. Dopiero 10. lokata z pewnością nie satysfakcjonuje kibiców i działaczy Fiorentiny, ale usprawiedliwieniem niepowodzeń na „własnym podwórku” z pewnością jest świetna postawa w Champions League, a Viola nie jest, niestety, na tyle klasowym zespołem, by nie odczuć trudów gry na obu frontach. Komplet punktów wywalczony jutrzejszego popołudnia z pewnością natchnie Violę do lepszej gry w lidze i rozpocznie jej marsz w górę tabeli. Nie powinno to być zadaniem trudnym, gdyż Siena - o czym świadczy ostatnia pozycja w tabeli - nie powinna być trudnym rywalem dla Gilardino i spółki. Natomiast jeżeli Maccarone i koledzy nie poprawią swojej gry, niezwykle ciężko będzie im uniknąć degradacji. Co prawda po zmianie na stanowisku szkoleniowca w Sienie widoczna jest drobna poprawa w stylu gry zespołu z Północy Włoch, a strata 4 oczek do bezpiecznej pozycji jest jak najbardziej do odrobienia, to jednak Bianconeri w dalszym ciągu pozostają głównym kandydatem do spadku. Cesare Prandelli będzie zmuszony poradzić sobie jutro bez pomocników Marco Marchionniego i Cristiano Zanettiego oraz obrońcy Alessandro Gamberiniego. Natomiast Siena do meczu z Violą przystąpi bez obrońców Claudio Terziego i Luki Rossettiniego, pomocnika Francesco Parraviciniego oraz napastnika Abdela Kadera Ghezzala, który udał się już na Puchar Narodów Afryki. Braki kadrowe niewątpliwie bardziej odczuwalne powinny być w zespole gospodarzy, który – w przeciwieństwie do Violi – nie dysponuje tyloma klasowymi piłkarzami, by nie odczuć braku powyższej czwórki. Wziąć pod uwagę należy oczywiście fakt, iż obie drużyny wracają na boisko po dość długiej przerwie i nie wiadomo, jak przepracowały ten okres. Spodziewać się można, iż będą miały spore problemy z "wejściem" w to spotkanie. Również sama ranga meczu (w końcu to derby) skłania mnie do stwierdzenia, iż w pierwszej połowie będziemy świadkami raczej dość "niemrawej gry" (zwłaszcza ze strony gospodarzy, którzy z całą pewnością skupią się na defensywie i wyczekiwaniu na okazje do kontrataku). Moim zdaniem w pierwszej odsłonie nie będziemy świadkami żadnej bramki, a dopiero po przerwie Fiorentina zapewne mocniej "przyciśnie" i przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę, odnosząc minimalne zwycięstwo. Tak to widzę, a kurs świetny.
__________________ Maradona good. Pelé better. George Best. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:54 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 04.01.2009
|
Spotkanie: AC Milan - Genoa CFC Typ: 1 Kurs: 1,60 Buk: Bet-at-home.com Analiza: Mój dzisiejszy typ zostanie rozegrany we włoszech gdzie w Serie A zmieży się o 20:45 AC Milan - Genoa CFC. Milan radzi sobie dobrze w lidze obecnie zajmuje 2 miejsce ze strata 8 punkty do Inter Mediolan obecnie Milan zagrał 16 spotkań ligowych zdobywając 31 pkt ich bilans to 16-9-4-3, ostatnio mają dobrą passe wygrywają 4 mecze z rzędu, Jeżeli Alexandre Pato będzie grał jak dotychczas to nie mam wątpliwości że wygra Milan ( Alexandre Pato strzelił w tym sezonie 7 bramek ). Jeżeli jednak chodzi o gości to obecnie zajmują 11 miejsce rozgrywając 16 meczy ich bilans to 16-7-3-6 teraz radzą sobie bardzo przeciętnie ostatnie mecze to przegrana remis wygrana przegra i wygrana widać że mają strasznie nie równą formę ale na wyjeździe z Milanem nie mają za bardzo szans, Z góry wiadomo że Genoa przyjedzie do Milanu zeby się bronić i zdobyć chodź 1 punkt czy im to się uda zobaczymy. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:54 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 30.04.2007 Skąd: Legnica
| Typ: Gregor Schlierenzauer wygra TCS Kurs: 2,20 Buk: Bwin Analiza: Ga-Pa i Innsbruck - 2 zwycięstwa Schlieriego. Najgroźniejszym rywalem jest oczywiście Kofler. Gregor nadrobił do Andreasa w Innsbrucku aż 16 pkt. Obecnie strata wynosi 14,6 pkt. Wydaje się dużo, jednak skocznia w Bischofshofen już nie takie wyczyny widziała, poza tym jest obiektem większym od Bergisel, więc siłą rzeczy można więcej punktów nadrobić dłuższymi skokami. Jestem przekonany o tym, że Gregor będzie maksymalnie zmobilizowany, aby wreszcie ( w wieku prawie 20 lat sic!) sięgnąć po tryumf w TCS. Skok w II serii Schlieriego w Innsbrucku dowiódł, że młody Austriak ma niesamowitą przewagę nad resztą stawki, podobnie było dziś w kwalifikacjach kiedy to na pełnym luzie skoczył 4 metry dalej od Koflera, który nie ma już tej świeżości. Śladu choroby, z którą Gregor zmagał się po konkursie w Oberstdorfie, nie widać. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:54 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 04.12.2009 Skąd: 53° 07' N | 18° 00' E
Reputacja: 7 | Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes Typ: Over 5.5 goals Kurs: 2.29 Gamebookers To będzie drugie z czterech zaplanowanych w tym sezonie starć tych zespołów. W meczu numer 1, do zwycięstwa poprowadził Oilers Jeff Deslauriers - 36SV, 1SHO. Kurs na over jest niezwykle zadowalający, gdyż w formie są tacy zawodnicy jak Sam Gagner, Edm (C/W) - 2 pts in last 2 GP, Robert Nilsson, Edm (LW/RW) - 2 pts in last 2 GP, Scottie Upshall, Phx (LW/RW) - 8 pts in last 7 GP, Matthew Lombardi, Phx (C) - 2 pts in last 2 GP. Ponadto, overall oba zespoły strzelają średnio 6.7 bramki. W Edmonton jest to 6.62 gpp. Co do możliwości strzeleckich opisywanych w innych typach, statystyki pokazują na 6.83 gpp. Co do defensywy, średnia bramek straconych overall prze oba zespoły to 5.58, a w samym EDM(+ away games PHO) wynosi ona 6.02. Kurs adekwatny do ryzyka, sam bym nie dał więcej niż 1.85-1.90. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:54 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 13.09.2009 Skąd: ŁKS Łomża
Reputacja: 10 | Sporty Zimowe - Skoki Narciarskie - Ski Jumping - Bischofshofen HS 140 Roar Ljøkelsøy - Kamil Stoch 1.95 2,05 kto lepszy ? typ: Kamil Stoch. Kurs: 2,05 Buk Tobet.com Analiza: 06,01,10 rok, godzina 15,00 , to data ostatniego konkursu turnieju czterech skoczni. Kamil Stoch, młody,miły,sympatyczny, zdolny skoczek, który został puszczony w złych warunkach w kwalifikacjach do 1 konkursu T4S, i tym sposobem pogrzebał szanse na dobry wynik w tych prestiżowych zawodach. Stoch jest zaraz po Małyszu największą nadzieją polskich skoków narciarskich, w tym sezonie świetne skoki przeplata słabszymi , jest niestabilny, ale jest bardzo energiczny potrafi wyzwolić w sobie energię, co pokazał w kilku konkursach, sam Adam przyznał, że już bardzo dawno żaden rodak nie deptał mu po piętach w kwalifikacji. Kami ostatnie zawody potraktuje naprawdę bardzo poważnie , jest to jeden z ostatnich sprawdzianów przed Olimpiadą , która będzie za 1 miesiąc. Wracając do bardzo doświadczonego Norwega Roara Ljøkelsøy'a, wciąż bez błysku w tym sezonie, przyćmiony młodszymi skoczkami, szuka formy, ale bardzo wątpliwy jest dobry udział na Olimpiadzie, nie pokazuje nic rewelacyjnego, popełnia cały czas te same błędy. Jeśli Kamil nie zawali pierwszego skoku i odda całkiem fajny w granicach 126/127 metra to powinien zdeklasować norwega , który moim zdaniem nie wskoczy do finałowej 30. Liczymy na naszych skoczków! Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:56 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 17.10.2009 Skąd: Lubaczów
Reputacja: 6 |
Spotkanie: AS Bari - Udinese Calcio (+1) Typ: 1 Kurs: 4,75 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Jutro zmierzą się zespoły o zgoła innej formie, z jednym tylko faworytem. Ekipa Bari gra w tym sezonie trochę w kratkę, dobrze radzi sobie z klubami z górnych miejsc w tabeli. Październik może zaliczyć na plus. Pierwszy mecz w tym miesiącu to remis z Catanią ale później było już tylko lepiej - zwycięstwa; z dwunastym Chievo i szesnastym Lazio. Dobrą serię przerwała 1. listopada ósma w tabeli Sampdoria (remis). Ostatnie pięć spotkań to trzy wygrane i dwie porażki. Zawodnicy Bari potrafili zwyciężyć z takimi drużynami jak Livorno (15.), Siena (20.) oraz w ostatniej kolejce Juventusem Turyn (3.). Dwie porażki nie dają na pewno żadnych powodów do wstydu - przegrane na wyjeździe z czwartą Romą i porażka po zaciętym meczu z Napoli. Tym samym ekipa Bari zajmuje dziewiąta pozycję w tabeli z zaledwie czterema punktami straty do czwartej Romy. Jeśli chodzi o braki w składzie na Udinese, nie ma tutaj znaczących piłkarzy - nieobecni będą Donda, Masiello, Kutuzova, Stellini, Sforzini oraz Diamoutene. Drużyna Udinese to ekipa grająca ostatnio fatalnie. Inauguracja października to porażka z Interem Mediolan, przegrana ze słabiutką Atalantą oraz Sampdorią. Złą serię przerwała wreszcie zaskakująca wygrana z Romą a następnie remis z Chievo. Pięć ostatnich spotkań w wykonaniu Udinese to cztery porażki i jedno zwycięstwo. Udinese nie mogło sprostać Fiorentinie (10.), Juventusowi (3.) oraz dwóm słabeuszom - Bologni (17.) oraz Sienie (20.). Jedyne na co było stać zawodników ostatnimi czasy to nieprzekonywująca wygrana z Livorno (15.). Sporego rozmiaru stratą będzie brak największej gwiazdy Udine - Antonio di Natale. Nieobecni jutro będą również: Obodo, Pasquale, Zimlinga i Asamoah. Pierwotnie miałem stawiać X/1 ale że jakiś gościu wyżej "podkradł" mi mój typ (wcześniej go dodałem do tematu z moimi typami) jestem zmuszony do postawienia ryzykownego handicapu na Bari. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:57 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 02.01.2010 Skąd: Inowrocław
| NBA Typ: Phoenix Suns u Sacramento Kings - 04:05 Kurs: 2,25 Buk:http://bwin.com Analiza: Sacramento gra u siebie co daje na prawdę berdzo wiele. Przed swoją publicznością będą chcieli odegrać się. Na ostatnie 5 meczy sacramento z phenix wygrało tylko 1, ale sądzę, że to właśnie dziś kolej na 2 zwycięstwo. Phenix są zmęczeni po 3 stycznia gdy grali z Memphis Grizzlies, był to dla nich męczący mecz, przegrany. Zazwyczaj mecze tych drużyn są over 220 pkt, dlatego przegrane Sacramento 8 pkt to wcale nie tak dużo biorąc pod uwage ogół punktów, bo co innego przegrać moim zdaniem 60-60, a 107-115, wysokie wyniki w poprzednich meczach między tymi drużynami mogą swiadczyć jedynie o tym, że każda z nich posiada ogromny potencjał "ostrzału" kosza przeciwnika. Moim typem Sacramento bo gra w domu powinna być rekompensatą, dla fanów. Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:57 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 08.10.2009 Skąd: ja się tu wziąłem?
Reputacja: 19 |
Spotkanie: Arsenal - Bolton Typ: 1/1 Kurs: 1,50 Buk: Bwin Analiza: 6 Stycznia o godzinie 20:45 rozpocznie się spotkanie Angielskiej Premier League pomiędzy drużynami Arsenalu i Boltonu. Gospodarze tego spotkania zajmują w lidze 3 pozycję z dorobkiem 41 pkt po 19 spotkaniach i bilansem bramkowym +30. Goście plasują się na 18 pozycji z dorobkiem 18 pkt i bilansem bramkowym -10. Kanonierzy w meczach u siebie tylko jeden z 9 meczy przegrali(porażka z Chelsea), pozostałe zakończyli zwycięstwem. Bolton na wyjazdach dość przeciętnie, 2 zwycięstwa, 2 remisy i 4 porażki. Arsenal do lidera Chelsea traci zaledwie 4 pkt, do vice-lidera, drużyny czerwonych diabłów tylko 2 pkt. Chyba nie ma wątpliwości kto jest faworytem tego meczu, Kanonierzy wygrają pierwsze 45 minut i całe spotkanie. Oto ich ostatnie mecze: 03/01-10 FA Cup West Ham vs. Arsenal 1:2 30/12-09 1. liga Portsmouth vs. Arsenal 1:4 27/12-09 1. liga Arsenal vs. Aston Villa 3:0 19/12-09 1. liga Arsenal vs. Hull 3:0 16/12-09 1. liga Burnley vs. Arsenal 1:1 02/01-10 FA Cup Bolton vs. Lincoln 4:0 29/12-09 1. liga Bolton vs. Hull 2:2 26/12-09 1. liga Burnley vs. Bolton 1:1 15/12-09 1. liga Bolton vs. West Ham 3:1 12/12-09 1. liga Bolton vs. Manch. City 3:3 Historia ich bezpośrednich pojedynków(do 2002r.): 10/01-09 1. liga Arsenal vs. Bolton 1:0 20/10-07 1. liga Arsenal vs. Bolton 2:0 14/04-07 1. liga Arsenal vs. Bolton 2:1 28/01-07 FA Cup Arsenal vs. Bolton 1:1 11/02-06 1. liga Arsenal vs. Bolton 1:1 18/09-04 1. liga Arsenal vs. Bolton 2:2 20/03-04 1. liga Arsenal vs. Bolton 2:1 21/09-02 1. liga Arsenal vs. Bolton 2:1 Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:57 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 02.01.2010 Skąd: Oświęcim-Bielsko
|
Spotkanie:Siena - Fiorentina Typ:2 Kurs:2,15 Buk:Tobet Analiza: Mecz Serir A po miedzy drużynami Siena - Fiorentina odbedzie sie jutro (06.01.10) o godzienie 15:00 . Wg. Mnie faworyt moze być tylko jeden : Fiorentina . Dlaczego tak wybrałem ? -Fiorentina jest wyzej w Ligowej Tabieli , zajmuje 10 miejsce -Gospodarze ją ostatni w Lidze -Siena ma taki sam bilans ostatnich 5 meczy ale wg mnie to Fiorentina jest w lepszej ,,Statystycznej '' sytuaji poniewaz ostatni mecz wygrali , a Siena 2 ostatnie spotkana przegrał -Fiorentina ma ambicje do gry w Lidze Europejskiej , w lidze Włoskiej udział w tych rozgrywakach daje 6 miejsce , Goscie zajmują 10 i tracą zaledwie 3 punkty do właśnie 6. Palermo , a co wiecej mają jeden mecz mniej od byłej drużyny R.Matusiaka. -Myśle ze przepasc jaką dzieli w Ligowej tabili zadecyduje o wyniku meczu . Mysle ze wygra Fiorentina . Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:57 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 10.08.2008 Skąd: insidefootball.info
|
Spotkanie: Milan v Genoa Typ: Milan -0.75 handicap azjatycki Kurs: @ 1.70 Bet365 We środę będziemy świadkami szlagierowego spotkania pomiędzy AC Milan i Genoa FC. Pojedynek będzie zacięty jednak goście przyjeżdżają dość mocno osłabieni. Spotkania pomiędzy Milanem z Genoą należą do zaciętych i spodziewamy sie i tym razem podobnego widowiska pomimo pozycji w tabeli obu stron. Gospodarze obecnie zajmują 2. lokatę tracąc na półmetku rozgrywek aż 8 punktów do ich sąsiadów z Mediolanu - Interu. Natomiast przewaga nad pozostałymi drużyna nie jest już wcale taka duża gdyż nad siódmym w tabeli Palermo mają przewagę zaledwie 5 oczek a do zespołu z Genui zaledwie 7 punktów. Forma Przyjezdnych nie jest zachwycają i w ostatnich 5 spotkaniach wygrali zaledwie raz z Sampdorią pod koniec listopada; pozostałe spotkania to 2 remisy i 2 porażki. Wyjazdowa forma jest jeszcze gorsza gdyż ostatnie 15 spotkań to tylko 3 zwycięstwa z czego jedno w przedsezonowym spotkaniu towarzyskim oraz 7 porażek i 5 remisów. Milan co prawda ostatnie spotkanie na San Siro z Palermo 0:2 jednak do tego spotkania mogli pochwalić się serią 13 spotkań bez porażki w Serie A. Ostatnie 15 spotkań Milanu to 5 porażek z czego 2 z nich to w meczach przedsezonowych oraz 6 zwycięstw 4 remisy, czyli nieco lepiej niż ich najbliżsi rywali. Jednak spotkanie może być trudne do rozegrania gdyż goście przyjeżdżają bez takich zawodników jak Bochetti, Papatathopoulos, Esposito, Jankovic, Kharja, Milanetti, Modesto, Palladino oraz Figerua. Jak widać braki są spore więc Milan wydaje się być faworytem w tym spotkaniu jednak wiadomo jaka jest piłka, dopóki piłka w grze wszystko się może wydarzyć. Moim zdaniem w takiej sytuacji Milan stać na wygraną chocby jedną bramką. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:58 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Polska
Reputacja: 2 | NHL Spotkanie: New Jersey Devils - Dallas Stars Typ: 1 Kurs: 1.95 Buk: Tobet Analiza: 6 stycznia o godzinie 1:00 odbędzie się spotkanie New Jersey Devils - Dallas Stars. N. Jersey po 40 meczach uzbierało 59 pkt i zajmuje 1 miejsc w Atlantic Division. Dallas po 41 meczach uzbierało 47 pkt i zajmuje dopiero 4 miejsce w Pacific Division. New Jersey jest strasznie mocne u siebie jak i na wyjazdach. Dallas gra dość słabo. Na 10 meczy N. J wygrało 8 a przegrało aby 2, Goście na 10 meczy wygrało zaledwie 4 razy , przegrało 6. Ostatnie 3 pojedynki stoczone przez te drużyny są na korzyść gospodarzy: 23/10-08 NHL N.Jersey vs. Dallas 5:0 29/11-07 NHL N.Jersey vs. Dallas 4:2 21/12-02 NHL N.Jersey vs. Dallas 5:3 Ostatnie 10 meczy New Jersey Devils: 03/01-10 NHL Minnesota vs. N.Jersey 3:5 01/01-10 NHL Chicago vs. N.Jersey 5:1 31/12-09 NHL N.Jersey vs. Pittsburgh 2:0 29/12-09 NHL N.Jersey vs. Atlanta 3:2 27/12-09 NHL Washington vs. N.Jersey 4:1 22/12-09 NHL Pittsburgh vs. N.Jersey 0:4 20/12-09 NHL Atlanta vs. N.Jersey 4:5 19/12-09 NHL N.Jersey vs. Ottawa 4:2 17/12-09 NHL N.Jersey vs. Montreal 2:1 13/12-09 NHL N.Jersey vs. Philadelphia4:1 Ostatnie 10 meczy Dallas : 02/01-10 NHL Dallas vs. Vancouver 1:3 01/01-10 NHL Dallas vs. Anaheim 5:3 30/12-09 NHL Dallas vs. Chicago 5:4 27/12-09 NHL Colorado vs. Dallas 4:1 24/12-09 NHL Dallas vs. Columbus 3:1 22/12-09 NHL Dallas vs. San Jose 2:4 19/12-09 NHL Dallas vs. Detroit 4:3 18/12-09 NHL Atlanta vs. Dallas 5:5 6:5 (d.) 17/12-09 NHL Carolina vs. Dallas 5:3 13/12-09 NHL Los Angeles vs. Dallas 2:2 2:2 (d.) 3:2 (k.) Ten mecz powinni bez problemu wygrać gospodarze którzy są murowanym faworytem. Ostatnio edytowane przez Lalo ; 07-01-2010 o 22:58 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 27 Stycznia 2010r. (Środa) | Lancev | Typy Dnia | 35 | 27-01-2010 20:57 |
| Typy Dnia - 20 Stycznia 2010r. (Środa) | Lancev | Typy Dnia | 55 | 20-01-2010 21:03 |
| Typy Dnia - 13 Stycznia 2010r. (Środa) | Lancev | Typy Dnia | 56 | 13-01-2010 20:27 |
| Typy Dnia - 16 Stycznia 2008 (Środa) | Makaveli23 | Typy Dnia | 45 | 16-01-2008 20:20 |
| Typy Dnia - 31 Stycznia 2007r. (Środa) | zaszkins | Typy Dnia | 11 | 31-01-2007 20:43 |