Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Typy Dnia

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 08-06-2009, 18:24   #1
Forum VIP

Reputacja: 273
Typy Dnia - 9 Czerwca 2009r. (Wtorek)

Tutaj podajemy typy na Wtorek - 9 Czerwca !!!

Typy podajemy według wzoru:

Cytat:
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Buk:
Analiza:
Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!!

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej

Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych.
Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.
SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza.
Assitalia jest offline  
stare 08-06-2009, 19:03   #2
Olo
ModTeam

Reputacja: 2115
Irak - Polska

Polska -1
4.00
Bet365

Ktoś może pomyśleć, że oszalałem, zwłaszcza po tym jak wrzucałem na naszych po meczu z RPA. Może i tak, ale ja jednak wierzę w ludzi i w to, że poczucie wstydu po ostatnim meczu będzie na tyle silne, że Polacy będą chcieli za wszelką cenę udowodnić, że grać jednak potrafią. Z tego co wiem to pierwszy mecz z Irakiem, więc historia nam wiele nie powie. Ale może mam złe info, co nie zmienia faktu, że raczej niewiele to wnosi do mojej analizy. No o formie to tu wiele napisać nie można, tylko tyle, że Irak 31 maja przegrał z Katarem w towarzyskim meczu. No powód do dumy to to nie jest, co by nie powiedzieć. Nasi też nie zachwycili ostatnio w meczu z RPA, powiem więcej, zaprezentowali się masakrycznie, nie grali nic, obrona lipa, bramka to wina praktycznie całego bloku defensywnego, poza Krzynówkiem, który akurat w tym meczu nie grał najgorzej. Co nawiasem mówiąc trochę mnie zdziwiło. Pomoc tak samo lipa, najbardziej rzucił mi się w oczy Roger, który niby miał być takim liderem naszej drużyny, ale nie widać tego za bardzo. Jeden drybling i trochę mocniejszy strzał to za mało jak na takiego gracza. Lewandowski w ataku, może zagrałby lepiej jakby dostawał więcej piłek i jakby ktoś biegł do przodu po tych podaniach, ale jakoś nie chciało im się. Mam nadzieję jednak, że trener i zawodnicy wyciągną wnioski z tamtego meczu i tym razem na boisko wyjdzie inna ekipa (mam nadzieję że Polska w końcu zacznie grać 2 napastnikami), zdecydowanie bardziej zmotywowana i ze zdecydowanie większą chęcią do walki i wygrają ten mecz i mocno dowalą Irakijczykom. Po prostu ja wciąż w nich wierzę, a wiara ponoć czyni cuda xD

100

Fajna analiza Przydatne lub ciekawe informacje Kliknij

Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:18
Olo jest offline  
stare 08-06-2009, 19:33   #3

Spotkanie: Irak - Polska
Typ: Połowa/Wynik końcowy X/X
Kurs: 5,00
Buk: Bet-at-home

Analiza: Z pośród listy meczy na dzień wtorkowy, wybrałem ten mecz najbliższy naszym sercom. Mianowicie Irak kontra Polska. Jeszcze około rok temu, albo może i nawet więcej mogło by się wydawać, że Polska jest murowanych faworytem tego spotkania. przypomnijmy jak wygrywali m.in z Portugalią w Eleminacjach ME, poza tym mieli pare wspaniałych meczy, po których mogliśmy być dumni z naszych grajków. Teraz powidzmy sobie szczerze, sytuacja w naszej kadrze nie jest za ciekawa. Wielu piłkarzy brutlanie mówiąc olało sobie reprezentacje, paru nabawiło się kontuzji, jednak moim zdaniem największą głupotą było całe zgrupowanie w RPA, było to moim zdaniem niepotrzebne. I własnie brak podstawowych piłkarzy, oraz jakby zmęczenie sezonowe wielu piłkarzy, spowodowało że w sobotę przegraliśmy z gospodarzami przyszłorocznych MŚ. Jednak powiedzmy sobie szczerze, RPA to wielkich potęg nie należała, jednak potrafiła ograć słabo spisujących się Polskich piłakrzy. Niestety po tym co zobaczyłem w sobotę, śmię twierdzić że nasi piłkarze, mogą mieć wielkie kłopoty z pokonaniem Iraku, któremu daleko do prezentowania "dobrej piłki ". Przede wszytskim odczuwalny będzie brak w bramce niedawno można by powiedzieć 3ech podstawowych bramkarzy (Boruc, Fabiański, Kuszczak). Również widać brak ataku. Mianowicie Pawła Brożka. Z pewnością przydałby się, by wspomóc z przodu osamotnionego Lewego, który jak wiemy potrafi grać wspaniały futbol, lecz wtedy kiedy ma kogoś obok siebie, kiedy jest ktos kto może wziąść na siebie paru obrońców, co daje mu równocześnie więcej miejsca. Również brak rewelacyjnego Błaszczykowskiego daje się we znaki. Ten piłakrz posiada niesamowity drybling, jest niesamowicie szybki, oraz ma bardzo obre dośrodkowania. Widać brak również Wawrzyniaka, przydałby się w obronie, wtedy można by przenieść Krzynówka na pomoc, gdzie z pewnościa byłby o wiele bardziej przydatny niż na obronie. Mówiąc krótko, nasza reprezentacja nie jest dobrze przyotowana. Irak będzie grać mecz w swoich "klimatach". Z pewnością doping publiczności też bedzie za gospodarzami. Nasi piłakrze mają ostatnio fatalne mecze. Przegrana z Irlandią, RPA w fatalnym stylu skłaniają mnie do takiego typu. Myśle, że będą mieli oni spore kłopoty by osiągnąć dobry rezultat w tym meczu. Bardziej skłaniałbym się nawet do zwycięstwa Iraku w tym meczu, jednak patriotyzm nie pozwala mi obstawiać tego typu Mimo wszytsko typuję wynik 1:1, a obie bramki zostaną strzelone w 1-wszej połowie spotkania

400

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:18
tofikk90 jest offline  
stare 08-06-2009, 19:35   #4
Moderator

Reputacja: 478
Spotkanie: Irak - Polska (Handicap 1:0)
Typ: 1
Kurs: 1.75
Bukmacher: Bet-at-home

Analiza: Jutro o 17.15 polskiego czasu reprezentacja Polski po kompletnie nieudanym meczu z Republiką Południowej Afryki mierzyć się będzie z Mistrzem Azji - Irakiem i trudno jest oczekiwać, by w tym pojedynku jej gra nagle miała ulec znacznej poprawie. Zapowiada się kolejny słaby występ Biało-czerwonych, dla których zgrupowanie w RPA będzie niemiłym wspomnieniem.
Reprezentacja Iraku, mimo tytułu aktualnego Mistrza Azji, w kwalifikacjach do przyszłorocznego Mundialu zwiodła na całej linii, odpadając już w pierwszej fazie kwalifikacji. Jedyną okazją dla kibiców na podziwianie swojej kadry w spotkaniach o stawkę będzie zbliżający się Puchar Konfederacji (rozgrywany na terenie gospodarza kolejnych Mistrzostw Świata właśnie), na którym w gronie najsilniejszych reprezentacji na Świecie Irakijczycy zechcą pokazać się z jak najlepszej strony. Towarzyska konfrontacja z Polakami da im choć w małym stopniu odpowiedź na pytanie, czy mają w tym turnieju "czego szukać".
Biało-czerwoni dotychczas mierzyli się z Irakiem 4-krotnie, 2 razy wygrywając (mecze u siebie), raz przegrywając i raz remisując.
Podczas gdy Mistrz Azji wyjdzie najprawdopodobniej w najsilniejszym składzie, Leo Beenhakker do dyspozycji ma wielu debiutantów, którym ponownie da szansę na zaprezentowanie swoich "umiejętności". Uważam, że podopieczni Holendra znów zawiodą, a remis - moim zdaniem - to w obecnej chwili maksimum ich możliwości, zwłaszcza, że klimat Irakijczykom - w przeciwieństwo do naszych piłkarzy - nie powinien stanowić żadnego problemu.

75

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:19
Belfast Boy jest offline  
stare 08-06-2009, 19:46   #5

Reputacja: 18
Spotkanie: Irak-Polska
Typ: Polska
Kurs: 1,85
Bukmacher: Bah
Analiza:

A więc tak, stawiam w tym meczu na naszych rodaków wierząc że tym razem nie zawiodą moich oczekiwań, Myślę że po blamażu z 'Bafana Bafana' podopieczni Leo zagrają lepszy mecz od tego sobotniego, albo ujmując to inaczej, Zmiennicy kadry 'A' jeśli chcą jakkolwiek pomarzyć o powołaniach na mecze eliminacyjne na jesieni muszą to spotkanie wygrać, a jak wiadomo Polacy kiedy mają nóż na gardle to grać potrafią. Po sobotnim spotkaniu budująca była postawa Rafała Murawskiego który chyba jako jeden z nielicznych wykonywał kawał dobrej roboty, do takiego piłkarza jeśli dojdzie dwóch ofensywnych graczy i ktoś z chęcią do wymiany piłek to z pewnością powinno wystarczyć na Irakijczyków. Myślę że Robert Lewandowski który prawdopodobnie wybiegnie w pierwszej 11 ' naszych ' przy odpowiednim obsługiwaniu podaniami wreszcie pokaże jaki drzemie w nim potencjał i ustrzeli mam nadzieję kilka bramek w tym meczu bo przeciwnik nie jest zbyt wymagający. Za polakami przemawia także statystyka, z Irakiem zagramy po raz piąty a w dotychczasowych meczach zwyciężylismy dwa razy ( ostatni raz w 1980r, 3-0 ) , raz zremisowaliśmy i raz przegraliśmy tylko 1-0 w bagdadzie. Kończąc polecam ten typ bo naprawdę to spotkanie trzeba wygrać , a na marginesie mogę też dodać że ten mecz może być bardzo ważny dla dalszej kariery Don Leo w polsce .

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:19
czabuko jest offline  
stare 08-06-2009, 20:12   #6

Spotkanie:Degerfors - Forward
Typ: HT/FT Degerfors/Degerfors
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza

Pierwsze typy na jutrzejszy dzien to zdecydowanie mecz naszej reprezentacji...a ja wybrałem na jutro mecz szwedzkiej Norra 1 DiV.
Mecz miedzy liderującym w tabeli zeszłorocznym spadkowiczem z Superettan a średniakiem tamtejszej ligi, drużyną Forward.
Druzyna gospodarzy prezentuje sie świetnie w tym sezonie. Ewidentnie drużyna ta jaknajszybciej zamierza wrócic do wyższej klasy rozgrywkowej. na 8 meczy wygrała 6, 1 remisując i 1 przegrywając na wyjezdzie z czwartym w tabeli Botkyrka!był to pierwszy mecz w sezonie. U siebie wygrali wszystkie 4 mecze. Sądze ze jutro juz w pierwszej połowie obejmą prowadzenie. licze tez na wysoką wygraną co najmniej 2 bramkami.

Goście prezentują sie przecietnie zdobywając wiekszosc punktów u siebie...na wyjezdzie nie odniesli jeszcze zwyciestwa...i jutro tez nie wygrają...nawte nie zremisują ...oby

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:20
MaciejZiele jest offline  
stare 08-06-2009, 20:41   #7

Spotkanie: Bośnia i Hercegowina - Oman
Typ: połowa czasu/pełny czas - 1/1
Kurs: 2,25
Buk: Expekt

Analiza:
Gdy wszyscy się ekscytują się kolejnym pojedynkiem biało-czerwonych rozgrywane są też inne mecz towarzyskie. Jednym z nich jest spotkanie Bośni i Hercegowiny z Omanem. Bośnia w eliminacjach do Mistrzostw Świata w RPA 2010 w grupie zajmuje drugie miejsce tuż za mistrzami europy z zeszłego roku, czyli Hiszpanią. W sześciu meczach zgromadzili 12 punktów, strzelając w każdym meczu średnio po trzy bramki, z czego osiem bramek strzelali w pierwszych połowach. Tylko reprezentacji Anglii udało się więcej razy trafić do siatki rywali. W sześciu rozegranych meczach 5 razy Bośniacy schodzili na 15-minutową przerwę z korzystnym wynikiem, a 4 razy udało im się utrzymać zwycięstwo do końca spotkania. Oman to drużyna, która na co dzień gra z przeciwnikami typu Kuwejt, Indonezja, Katar, Arabia Saudyjska, a są to drużyny na pewno z mniejszym potencjałem niż przeciwnicy Bośni i Hercegowiny - Hiszpanii, Belgii, Turcji. Można powiedzieć, że mecz o punkty potrzebne do gry w przyszłorocznych mistrzostwach to zupełnie inna historia niż spotkanie towarzyskie z Omanem, ale myślę, że Bośniaków stać na zwycięstwo. Tak więc podsumowując Bośnia strzela jutro w pierwszej połowie bramkę, a potem gra za zero z tyłu.

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:20
kondzio221 jest offline  
stare 08-06-2009, 20:57   #8
Forum VIP

Reputacja: 248
Spotkanie: FC Ehime - Shonan Bellmare (II liga Japonia)
Typ: 1X
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bwin

Analiza:

Spotkanie dokańczające 20 kolejkę Japońskiej J2 League w którym to zmierzą się będący aktualnie na 11 pozycji w tabeli zespół Ehime z 3 Shonan Bellmare. Gospodarze tego spotkania rozegrali do tej pory 10 spotkań przed własną publicznością w których to zdołali 4x odnieść zwycięstwo 1x zremisowali a 5x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 11 bramek a stracili 12. Goście natomiast w swoich 9 dotychczas rozegranych spotkaniach wyjazdowych zdołali 6x zwyciężyć 1x zremisowali a 2x ponieśli porażkę strzelając przy tym 16 bramek a stracili 6. Gospodarze po ostatnich 2 porażkach z rzędu spadli kilka oczek w tabeli co na pewno negatywnie wpłynęło na morale zespołu. Goście natomiast nie doznali porażki już prawie od miesiąca a co z tym z tym idzie wreszcie musi nadejść słabszy dzień. Reasumując myślę, że gospodarzy stać na urwanie punktów trzeciemu zespołowi w tabeli a kurs 1.90 na wygraną Ehime bądź remis w tym spotkaniu jest warty zaryzykowania.

100

Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 09-06-2009 o 15:42
gumbi82 jest offline  
stare 08-06-2009, 21:20   #9

Reputacja: 5
Spotkanie: Hamarkamaratene - FK Haugesund
Typ: więcej niż 4,5 bramki w meczu
Kurs: 5,0
Buk: Betway

Zaległy mecz 10 kolejki Adeccoligaen (2 liga norweska) pomiędzy drużynami Hamarkamaratene a FK Haugesund. Obie drużyny zajmują miejsca w środku tabeli, kolejno 7 i 8 pozycja. Ostatnie mecze obu drużyn:
Hamarkamaratene:
16-05-09 Adeccoligaen Hamarkamaratene 1 - 3 Nybergsund IL
20-05-09 Adeccoligaen Skeid Oslo 0 - 2 Hamarkamaratene
24-05-09 Adeccoligaen Hamarkamaratene 2 - 1 Sarpsborg 08 FF
27-05-09 NM Cupen FF Lillehammer 0 - 4 Hamarkamaratene
01-06-09 Adeccoligaen Mjondalen IF 3 - 2 Hamarkamaratene
FK Haugesund:
03-05-09 Adeccoligaen Notodden FK 4 - 1 FK Haugesund
16-05-09 Adeccoligaen FK Haugesund 2 - 0 Bryne FK
21-05-09 Adeccoligaen Sarpsborg 08 FF 1 - 0 FK Haugesund
24-05-09 Adeccoligaen FK Haugesund 3 - 1 Mjondalen IF
27-05-09 NM Cupen Randaberg IL P 2 - 2 P FK Haugesund
W każdym przypadku na 5 meczy jeden raz zdarzał sie wynik powyżej 4,5 ale 2 krotnie było powyżej 3,5 bramki czyli już bardzo blisko. Myśle że warto zaryzykować i postawić wiecej niż 4,5 bramki co jest możliwe jutrzejszego wieczora. Jeszcze ostatnie mecze pomiędzy druzynami:
25-08-07 Adeccoligaen FK Haugesund 2 - 4 Hamarkamaratene
06-05-07 Adeccoligaen Hamarkamaratene 3 - 3 FK Haugesund
26-10-03 Adeccoligaen Hamarkamaratene 2 - 1 FK Haugesund
29-06-03 Adeccoligaen FK Haugesund 0 - 1 Hamarkamaratene
14-08-02 Adeccoligaen Hamarkamaratene 0 - 1 FK Haugesund
09-05-02 Adeccoligaen FK Haugesund 2 - 2 Hamarkamaratene
23-09-01 Adeccoligaen FK Haugesund 4 - 2 Hamarkamaratene
10-06-01 Adeccoligaen Hamarkamaratene 0 - 1 FK Haugesund

Na 10 meczy 3krotnie było więcej niż 4,5 bramki, w 2007 roku padł taki wynik 2 razy może więc i w tym roku? Mijemy nadzieje, typuje 3-2

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:21
Matty1991 jest offline  
stare 08-06-2009, 21:59   #10

Reputacja: 6
spotkanie: Ham-kam - Haugesund
typ; 1
kurs; 1,65
buk; Expect

analiza;

Jutro o godzinie 19,45 rozpocznie sie spotkanie norweskiej Adeccoligaen pomiędzy Ham-kam a Haugesund. Gospodarze zajmują 7 miejsce w tabeli z 13 pkt a goscie 8 miejsce rowniez z 13 pkt. Ham- kam po 9 rozegranych meczach ma bilans bramkowy 19;11 z czego u siebie 13;4 ! Goscie bilans 13;10 a wyjazdy 3;8. Zdecydowanie lepiej prezentuja sie gospodarze tego spotkania, ktorzy u siebie sa bardzo mocnym zespolem. Zastanawialem sie nad ham-kam (-1) zwazywszy na ilosc bramek strzelanych i traconych u siebie przez gospodarzy ale czysta 1 zdaje sie byc pewniakiem. Dodatkowo pilkarze Ham-kam beda zmotywowani mozliwoscia zlapania kontaktu z czolowka i awansie na 5 miejsce w przypadku zdobycia 3 pktow. Mimo ze druzyny sasiedajuja ze soba w tabeli jutro gospodarze powinni na luzie zainkasowac 3 pkt.

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:21
ziemolll jest offline  
stare 08-06-2009, 22:09   #11

Spotkanie: Le Mans - Orleans
Typ: suma punktów w spotkaniu: powyzej 140.5 punktow
Kurs: 1.85
Buk: Expekt

Już jutro kolejny mecz we francuskiej koszykówce. Drużyna Le Mans podejmuje u siebie przeciwnika z Orleanu.
Po pierwszym meczu prowadzi drużyna Orleanu, która minimalnie zwycięzyła nad Le Mans, tylko jednym punktem (76:75) - widać że obie drużyny prezentują podobne podejście, przygotowanie oraz motywację do wygranej. Trudno będzie tu wskazać faworyta, choć buki pewnie faworyzują drużynę Le Mans, moim zdaniem dlatego, iż posiada atut własnego boiska i chęć wyrównania ogólnego wyniku do 1:1.
Drużyny te grają ofensywną koszykówkę, stąd mój typ na over 140,5 punkta. W poprzednim spotkaniu mieliśmy jak juz wspomniałem wynik 76:75 co daje nam 151 punktów (o 10 więcej niż mój overek)
Polecam.!

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:22
bananek jest offline  
stare 08-06-2009, 22:16   #12

Spotkanie: Al Sholaa Aden - Shabab Al Baydaa (Jemen)
Typ: 1
Kurs: 2,15
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Obie drużyny mają skłonności do remisów, co wynika przynajmniej z ostatnich spotkań rozegranych przez oba zespoły. Tyle, że trzeba zauważyć, że drużyna gospodarzy większość z ostatnich meczy (4 z 5) grała na wyjeździe, gdzie o zwycięstwo zdecydowanie trudniej. Shabab również ostatnio grywał na wyjeżdzie i odnotował prawie same remisy, ale mecze rozgrywane były przeciwko drużynom z dolnej połówki tabeli. Gdy Shabab miał grać z drużynami z czołówki nie było już tak kolorowo, o czym świadczą przegrane z liderem ligi oraz z zespołem Al Wahda Aden.
Al Sholaa wciąż walczy o podium i nie odpuści tego meczu. Piłkarze Shabab zaś praktycznie nie muszą się martwić o to czy się utrzymają, więcej też raczej nie ugrają, tym bardziej, że końcówkę sezonu grają z samą czołówką. Al Sholaa faworytem po dobrym kursie.

Powyższą analizę podałem tydzień temu, mecz został przełożony na jutro. Mimo, że w międzyczasie Shabab zdołał pokonać lidera 3:0, a Al Sholaa przegrała z wiceliderem, wciąż uważam, że w bezpośrednim starciu Al Sholaa powinna wygrać, a głównym atutem jest własne boisko, gdzie Al Sholaa przegrali tylko raz.

85%, że zwyciężą gospodarze

100

Ostatnio edytowane przez TBM ; 10-06-2009 o 19:01
deathclaw jest offline  
stare 08-06-2009, 23:02   #13

Spotkanie:LA Sparks u Detroit Shock
Typ:LA Sparks -4,5
Kurs:1.91
Buk:Bwin
Analiza:Biorąc pod uwage zakończenia poprzedniego sezonu typ wydawać by sie mogło bardzo rezykowny, jednak dziś w detroit dla dwóch drużyn rozpoczyna sie nowy. Napewno dzisiejsza gra bedzie wielkim szoł. I obu drużyną przysporzy sporo radości gospodarzą a raczej gospodarzynią z okazji celebracji mistrzostwa po pokonaniu w poprzednim sezonie Silver z Hamon na czele a LA Sparks z wygrania meczu. Bo na ten sezon jest to drużnyna z naprawde wielkimi ambicjami i chyba nikt nie wyobraża sobie że mogła by ona dziś przegrać. Zwłaszcza gdy przed sezonem pozyskuje sie takie zawodniczki jak Tina Thompson czy Betty Lennox które zasiliły już i tak bardzo mocny skład. Dowodem na to co bedzie sie dziać w tym sezonie w drużynie z LA może być chociażby jedyny rozegrany presesson game w którym to całkowcie zmiażdzyły dzisiejsze rywalki detronizując je różnica 20pkt.
To pierwszy mecz sezonu i teoretycznie wszystko może sie dziać w takich meczach ja jednak w myśl zapowiedzi amerykańskich komentatorów nie wyobrażam sobie by shock mogłby zagrozić sparks.
Dla ostrożnych polecam sparks 1.45.

100

Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 09-06-2009 o 15:43
matred21 jest offline  
stare 09-06-2009, 00:16   #14

Reputacja: 14
Detroit Shock - LA Sparks
typ - 1
kurs - 2.95
godz. 1:30
buk - Bwin

analiza - dziś w nocy jakby spotkanie rewanżowe za otwarcie sezonu WNBA, tym razem to zawodniczki Detroit Shock wystąpią przed własną publicznością, a poodejmować będą przebojową ekipę LA Sparks. Co do drużyn, to Detrit to zdecydowanie "tyranki ciężkiej pracy", wybitny niegdyś przed laty defensor drużyny męskiej Detroit Pistons, Bill Laimbeer, uczynił ze swoich zawodniczek bardzo zgrany kolektyw, który to zdobył tytuł mistrza WNBA rok temu. Teraz konkurencja jest znacznie silniejsza, i choć w Detroit zatrzymały się super strzelczyni Katie Smith oraz dobra zawodniczka podkoszowa Taj McWilliams, mimo braku zawodniczek takich jak Kara Braxton czy Cheryl Ford zawodniczki Shock są zawsze zgraną drużyną która potrafi ograć każdego rywala, lecz jednak początek sezonu należał zdecydowanie do Sprks, które mimo braku Candance Parker rozgromiły Shock 74-54. Najlepiej w ekipie z Los Angeles zagrały Betty Lennox oraz Tina Thompson. Myślę, iż dziś Laimbeer znajdzie sposób na ogranie Sparks i zatrzyma te dwie zawodniczki. Poza tym dziś w Detroit ceremonia wręczenia mistrzowskich pierścieni. Nie dobrze by było, gdyby mistrzynie zaczęły sezon od dwóch porażek pod rząd.

195

Kostuch jest offline  
stare 09-06-2009, 00:45   #15
Forum VIP

Reputacja: 157
...

Spotkanie: Start Otwock - GKS Jastrzębie
Typ: Remis
Kurs: 3.10
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Już dziś w Otwocku pierwszy mecz barażowy o zaplecze piłkarskiej ekstraklasy, Start zajęła trzecie miejsce w drugoligowej tabeli co pozwoliło jej na start właśnie w barażach, Jastrzębie natomiast zajęło 13 miejsce w gronie 18 drużyn jednak to nie dało im pewnego miejsca a pierwsze miejsce barażowe ... W obu klubach nie dzieje się za dobrze, Otwock nie dostali premii za awans do II ligi prawdopodobnie nie dostaną także ( jeżeli tak się stanie ) za awans do I ligi o premiach meczowych już nawet nie wspomnę więcej o sytuacji w klubie nie mogę powiedzieć bo po prostu nie znam jej... Natomiast mogę wiele więcej powiedzieć o ich rywalu GKS-ie Jastrzębie w którym dzieją się rzeczy wręcz niewyobrażalne. Klub ma bardzo poważne kłopoty finansowe, piłkarze nie dostają wypłat, po ostatnim meczu z GKS-sem Katowice ( przegranym na własnym stadionie 1:0 a remis dawałby im pewne utrzymanie ) Jacek Wiśniewski na głos powiedział wszystko co powinno zostać w szatni, podważył także jakość treningów Jerzego Wyrobka co zostało przyjęte bardzo surowo i już w niedziele prezes klubu chciał wyrzucić go z zespołu jednak emocje opadły a Jacek pożegna się z zespołem po barażach, Wiśnia przeprosił trenera i powiedział że ddo klubu przyszedł głównie ze względu na jego osobę a słowa powiedziane po meczu z Katowicami były po prostu wypowiedziane w nerwach. Także widzimy sytuacje finansowe w klubach nie są najlepsze, Otwock już teraz ma prawie najniższy budżet w lidze a co będzie gdy wejdzie do I ligi ? Trener mówi że Ci zawodnicy chcą wywalczyć ten awans nie z powodu pieniędzy ale to jest dla nich dobra odskocznia do innych lepszych klubów, co możemy powiedzieć o drużynie z Otwocka ? Kogo mają w swoich szeregach ? Najbardziej znanymi piłkarzami OKS-u są bez wątpienia kojarzeni z gry w najwyższej klasie rozgrywkowej: Sebastian Kęska (Polonia Warszawa, GKS Katowice i ŁKS Łódź), Grzegorz Król (m.in. Lech Poznań, Amica Wronki) oraz Rafał Szwed (m.in. Stomil Olsztyn i Polonia Warszawa). Trenerem jest Dariusz Dźwigała który pracował z J. Wyrobkiem w Pogoni Szczecin więc Ci szkoleniowcy znają się bardzo dobrze. Co można powiedzieć o drużynie jutrzejszych gospodarzy ? Ja akurat nie powiem wiele bo nie wiem jak grają, same Jastrzębie nie wie jak grają a taśmy z nagraniami dostali od ... Katowic którzy byli już prawie pewnie gdy w barażach i rozpracowywali przeciwnika, Jastrzębie pojedzie mimo wszystko w roli faworyta bo to Oni w końcu grają w I lidze i to Oni mają większe doświadczenie ja jednak stawiam na remis bo połączenie doświadczenia z młodością w Starcie może być dobrym posunięciem a do tego dochodzi fatalna atmosfera w szatni GKS-u, jednak mimo wszystko uważam że to Jastrzębie utrzyma się w lidze a remis na wyjeździe będzie dla nich dobrym wynikiem

pozdROWienia MKS Kluczbork

210

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:40
Lalo jest offline  
stare 09-06-2009, 00:53   #16
Ban

Spotkanie:
LA Sparks - DET Shock

Typ: Dodatkowy handicap LA Sparks -11.5
Kurs:3.30
Buk: Bet365
Analiza: 2 dni temu drużny te grały w Mieście Aniołów. Gospodynie wygrały 20 punktami. Miały skuteczność 44,4 % przy 30,6 % Detroit. Gospodynie rzuciły 7 trójek przy 3 zawodniczek dzisiejszych gospodarzy. Myślę iż mecz ten będzie przebiegał jednostronnie. Gospodynie będą bardzo chciały zaś średnio im wyjdzie. Stąd stawiam na zwycięstwo koszykarek z LA minimalnie 12 punktami.

100

bpg1410 jest offline  
stare 09-06-2009, 07:19   #17

Reputacja: 102
Polska - Irak
Typ: 2
Kurs: 4.40
Unibet

Oferta spotkań tenisowych na dzisiejszy dzień ogromna, ale ja jednak skuszę się na coś zupełnie innego, ponieważ nic nie przebije dzisiaj kursu w granicach 2,0 na to że Polacy po prostu nie wygrają meczu z Irakiem. W Polsce wielu osobom wydaje się że gramy dzisiaj z jakąś drużyną kompletnych amatorów, których pokonanie będzie prościutkie. A oto kilka faktów: od 1996r w 3 kolejnych turniejach o Puchar Azji piłkarze Iraccy dochodzili do ćwierćfinałów (choć sytuację w kraju mieli taką a nie inną, przez co możemy sobie wyobrazić, że w normalnej sytuacji mogli zajść jeszcze wyżej...) by w 2007r. grając nadal bardzo młodą ambitną drużyną sięgnąć po ten puchar (w 2004r. drużyna ta była w półfinale Olimpiady, a w 2006r. zdobyli srebrny medal Igrzysk Azjatyckich). Gołym okiem widać, że drużyna ta fenomenalnie się rozwija od kilku lat i na pewno nie wystraszą się takiego przeciwnika jak drugi czy trzeci szyk zawodników z Polski. Irak dzięki zwycięstwu w Mistrzostwach Azji właśnie szykuje się do Pucharu Konfederacji, gdzie nie jest bez szans na sukces, co prawda z Hiszpanią będzie im bardzo ciężko wywalczyć choćby punkt, jednak mecz z Nową Zelandią to wg mnie pewne 3 punkty, a wszystko rozstrzygnie mecz z gospodarzami - RPA. Irak rozegrał do tej pory w tym roku 3 mecze, co prawda wyniki osiągnęli dość przeciętne, ale za przeciwników mieli czołowe Azjatyckie drużyny (0:0 z Arabią Saudyjską, 1:2 z Koreą Południową i 0:1 z Katarem). Reprezentację tego kraju prowadzi znany na całym świecie Serbski trener Bora Milutinovic, a najlepszym nadal grającym piłkarzem w jego kadrze jest Hussein Said, który w 126 meczach w barwach swego kraju zdobył 63 bramki. O Polakach niestety zbyt wiele dobrego nie da się napisać, przegrali kilka dni temu z RPA zasłużenie, powinniśmy przegrać nawet wyżej. Na zgrupowanie z bardzo różnych powodów nie pojechali podstawowi piłkarze naszej reprezentacji, do tego ci którzy przyjechali nie dość, że są w większości słabsi od swych nieobecnych kolegów do tego są jeszcze po sezonie w swych ligach i marzą już tylko o wakacjach, co można było zauważyć w sobotę. Obie reprezentacje spotkały się ze sobą dotychczas 4-krotnie, 2 razy lepsi byli Polacy, raz padł remis, a raz lepsi byli Irakijczycy. Nigdy nie grali przeciwko sobie na neutralnym terenie, w poprzednich meczach 3 krotnie lepsi byli gospodarze, a jedno spotkanie zakończyło się remisem. Po tym co widziałem w sobotę, kiedy to nasi piłkarze na boisku nie pokazali nic, nie widzę szans na zwycięstwo naszych piłkarzy z drużyną ambitną, która szykuję się do udziału w wielkim turnieju i na pewno jest obecnie w dużo lepszej formie fizycznej, polecam granie na Irakijczyków z podpórką, choć po kursie ponad 4.00 warto spróbować także po prostu wygranej Lwów Mezopotamii.

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:23
malin157 jest offline  
stare 09-06-2009, 07:31   #18

Spotkanie: Bośnia Hercegowina - Oman
Typ: Bośnia Hercegowina
Kurs: 1.40
Buk: Bet-at-home
Analiza:
Mecz pomiedzy tymi dwoma zespolami rozegrany zostanie w Cannes we Francji. Nie wyobrazam sobie innego wyniku niz zwyciestwo bosniakow. W El. MS plasuja sie na 2 miejscu w grupie, tuz za Hiszpania, a przed Turcja majac 12 pkt na swoich koncie. Maja w swoich szeragach takiego zawodnika jak E.Dzeko, jednego z najlepszych strzelcow elminacji, ktory jest bardzo bramkostrzelny, pokazal to rowniez w Bundeslidze i to glownie dzieki niemu Wolfsburg zdobyl mistrzostwo. Oman nie ma dobrej reprezentacji i dziwi mnie tak wysoki kurs na BiH.

40

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:24
zabek jest offline  
stare 09-06-2009, 08:44   #19

Spotkanie: Jonkoping Sodra - Mjallby
Typ: Mjallby
Kurs: 2,30
Buk: Betclick
Analiza: Szwecja Superettan;Czwartek 11 czerwca, 19h00.
Gospodarze zajmują 7 miejsce w tabeli z 17 punktami i zmierzą się dziś z drużyną liderującą szwedzkiej superatten - Mjällby AIF, która ma koncie 23 punkty. Nie jest to ogromna przewaga ( 6 punktów ) ale bilans bramkowy zdecydowanie przemawia za drużyną gości 22:6 - bilans gospodarzy 16:14.
Bilans spotkań gospodarzy u siebie nie zachwyca: 3 zwycięstwa i ostatnio 2 porażki po 0:2 z 14-tą i 10-tą drużyną w tabeli ( ostatnio własne boisko im nie służy).
Bilans gości na wyjeździe: 4 zwycięstwa i 1 remis.
Ostatnie spotkania pomiędzy tymi drużynami:
14/08/2008 Superettan Jönköpings Södra vs. Mjällby AIF 0:0
27/04/2008 Superettan Mjällby AIF vs. Jönköpings Södra 1:0
26/08/2007 Superettan Mjällby AIF vs. Jönköpings Södra 1:2
12/05/2007 Superettan Jönköpings Södra vs. Mjällby AIF 0:0
10/09/2006 Superettan Mjällby AIF vs. Jönköpings Södra 4:0
21/05/2006 Superettan Jönköpings Södra vs. Mjällby AIF 0:2

Co prawda Mjällby nie wygralo dawno na terenie gospodarzy ale stawiam na zwycięstwo gości przy obecnej niemocy gospodarzy w kolejnych spotkaniach na własnym terenie.

Ps. Pozdrowienia dla snajpera i dzięki.

edit snajper: ZŁA DATA!!!

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:56
padam79 jest offline  
stare 09-06-2009, 10:29   #20

U21 Polska - U21 Lichtenstein
1. połowa - Suma goli
Powyżej 1.75
Kurs: 2.00
buk: Bet365

Dziś o godzinie 19:30 reprezentacja Polski U21 podejmie Lichtenstein. Na chwilę obecną ciężko przedstawić cokolwiek do analizy poniważ jest to pierwszy mecz International: EURO U-21 qualification grp. 4. Powszechnie jednak wiadomo iż przeciwnicy Polaków to kelnerzy i wysokie zwycięstwo nie powinno być problemem. Moim zdaniem po dobrym kurise można postawić, że w pierwszej połowie padną conajmniej 2 bramki.

100

Ostatnio edytowane przez Snajper ; 10-06-2009 o 01:26
Uniqer jest offline  
Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Typy Dnia > Typy Dnia - 9 Czerwca 2009r. (Wtorek)

Zamknięty Temat