![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Forum VIP Dołączył: 29.07.2007
Reputacja: 248 | Typy Dnia - 9 sierpnia 2009 r. (Niedziela) Tutaj podajemy typy na Niedziele - 9 sierpnia !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat: Spotkanie: Typ: Kurs: Buk: Analiza: Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!! Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami |
| |
| | #2 |
| Forum VIP Dołączył: 29.07.2007
Reputacja: 248 | Spotkanie: Luch Vladivostok – Ural Sverdlovskaya Oblast Typ: 1 Kurs: 2.45 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Spotkanie 22 kolejki II ligi Rosyjskiej w którym to zmierzą się będący aktualnie na 14 pozycji w tabeli drużyna Luch Vladivostok z 5 Uralem Sverdlovskaya. Gospodarze tego meczu rozegrali do tej pory 11 spotkań przed własną publicznością w których to zdołali 4x odnieść zwycięstwo 6x zremisowali a 1x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 12 bramek a stracili 8. Goście natomiast w swoich 9 jak dotąd rozegranych spotkaniach wyjazdowych zdołali 2x zwyciężyć 4x zremisowali a 3x doznali porażki strzelając przy tym 10 bramek a stracili 12. Gospodarze tego meczu są w ostatnim czasie w bardzo dobrej dyspozycji co powinni potwierdzić w tym spotkaniu pokonując Ural który po ciężkiej i długiej podróż powinien odczuwać zmęczeni w II połowie tego spotkania. Reasumując to wszystko wydaje mi się, że gospodarzy stać na wygraną w tym pojedynku a kurs 2.45 na ich wygraną jaki oferuje nam Sportingbet jest warty zaryzykowania. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:45 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 2 | Spotkanie: Stavanger IF – Hønefoss (1:0) Typ: 2 Kurs: 2,85 Buk: Unibet Analiza: Spotkanie w ramach 18.kolejki zaplecza norweskiej Tippeligaen. Na obiekcie SIF Stadion o godzinie 18 czasu polskiego wybiegną zespoły miejscowego Stavanger IF i Hønefoss. Gospodarze tego spotkania obecnego sezonu nie mogą jak na razie zaliczyć do udanych. W 17 spotkaniach zgromadzili zaledwie 14 punktów co daje 15.pozycje w tabeli. Na własnym obiekcie udało im się wygrać jedynie 2 razy. W pozostałych 6 zdobyli zaledwie 3 punkty(3 remisy 3 porażki). Dorobek bramkowy w meczach u siebie to 8 bramek strzelonych i 16 straconych. Naprzeciwko nich wybiegną piłkarze lidera. Goście w 17 spotkaniach zdobyli 35 punktów, strzelając 36, a tracąc 14 bramek. W meczach wyjazdowych prezentują się znakomicie. Na 8 spotkań wygrali 5, 2 razy remisowali i doznali tylko 1 porażki. W ostatnich 5 meczach goście zdobyli komplet punktów. Pokonali Løv-Ham, Nybergsund, Moss, Kongsvinger i właśnie Stavanger IF 3:1. Reasumując goście są ekpią w lepszą w świetnej formie z dużymi szansami na awans. Gospodarze w lidze nie radzą sobie najlepiej i najprawdopodobniej spadną z ligi. Uważam, że goście bez problemów poradzą sobie w tym meczu odnosząc pewne zwycięstwo z przewagą co najmniej 2 bramek. 2009-08-02 Hønefoss - Løv-Ham 3-1 2009-07-26 Nybergsund - Hønefoss 1-5 2009-07-12 Hønefoss - Moss 6-0 2009-07-05 Kongsvinger - Hønefoss 0-1 2009-06-28 Hønefoss - Stavanger 3-1 Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:46 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Brudne Południe ;)
| Spotkanie: Austria Wien [-1] - SC Magna Wr. Neustadt (handicap) Typ: 1 Kurs: 2,45 Buk: Expekt Analiza: Kolejny raz postanowiłem przyjrzeć się lidze austriackiej. Tym razem na tapetę wziąłem mecz Austrii Wiedeń z beniaminkiem z Neustad. Goście są sponsorowani przez byłego właściciela Austrii Wiedeń i sporo graczy grało w tym klubie lub pochodzi z jego szkółki piłkarskiej - to powinno zapowiedzieć emocje , dużo bramek i tzw. mecz z podtekstami. Początkowo miałem grać over 2,5 czy coś w tym stylu (obie ekipy umieją strzelać ) ale po głębszym namyśle zdecydowałem się na handicap po niezłym kursie. Dlaczego?? 1) Wiener Neustad to beniaminek - utrzymać się utrzyma, ba w sparingu pchnął nawet 2-1 Hertę Berlin, ale to tylko sparing. Po zdobyciu sponsora jakimś cudem przeskoczyli kilka klas rozgrywkowych bo w sezonie 2007/2008 grali w 5 lidze !!!. Brak im ogrania w najwyższej klasie i takiej ekipie jak Austria w meczu o punkty nie powinni podskoczyć (tym bardziej że Austria walczy o mistrza z Red Bullem a stracili już pechowo 3 pkt z nimi) 2) U siebie goście są solidni - 3-1 z Austrią Karten czy 2-1 z SC Ried czy bodajże na neutralnym terenie 2-1 z wspomnianą Hertą - ale trzeba wziąć poprawkę na to że Ried i Karten to średniaki, a Herta grała mecz sparingowy (dla równowagi Napoli pchnęło na wyjeździe (pewnie neutralny teren) Neustad 4-1 ). Wystarczył jednak pierwszy mecz wyjazdowy z solidnym Sturmem Graz by beniaminek poległ 3-0. To mnie utwierdziło w przekonaniu, że to jednak nie drugie Hoffenhaim :P Idąc tym tropem prześledziłem ich dokonania w drugiej lidze - w kwietniu - maju tego roku ich świetna passa została popsuta przez ... Austrię Wiedeń i jej rezerwy - w pucharze Austria na wyjeździe pokonała ich 2-0, zaś dosłownie 2 tygodnie później rezerwy Austrii grające w drugiej lidze u siebie wygrały 3-1 - patent na nich mają 3) Austria lubi ostatnio dużo strzelać - po przegranej (pechowej) 2-1 z Red Bullem urządzili sobie kanonadę w Linzu (4-5), , remis z Vojevodiną 1-1, a u siebie 3-0 z Kapfenbergiem i 4-2 w rewanżu z Vojevodiną. Snajper Austrii Rubin Rafael Okotie jest w formie 3 mecze 4 gole, a zespół musi wykorzystać potknięcie Red Bulla który przegrał z Ried i wybić się w górę tabeli (tym bardziej że Sturm nieźle zaczął) - beniaminek z Neustad jest idealnym dostawcą punktów i przetarciem przed kolejnym meczem w Lidze Europy (20 sierpnia) w którym przeciwnikiem Austrii Wiedeń będzie Metalurg Donieck. Dlatego Austria powinna zagrać najmocniejszym składem, a ewentualnie za tydzień zafundować sobie trochę odpoczynku. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:46 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Polska - Tajlandia Typ: 3:1 dla Polek Kurs: 3,20 Bukmacher: Bet365 Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie 3 kolejki turnieju WGP w chińskim Makao. Spotkają się w nim nasze reprezentantki z Tajkami. Tydzień temu w Kielcach przegraliśmy z nimi 2:3 a styl gry naszych zawodniczek pozostawiał wiele do życzenia. Jutro powinno być znaczeni lepiej. Po pierwsze dlatego, że gorzej być nie może Tajki na pewno łatwo skóry nie sprzedadzą i będą próbowały walczyć, ale nie wróżę im sukcesu. Po dzisiejszej porażce z Chinkami znajduję się na ostatniej pozycji w chińskim turnieju i na tej pozostaną. Mam nadzieję, że nowo mianowana kapitan naszej drużyny - Ania Barańska pokaże się z dobrej strony i pewnie w stosunku 3:1 Polki wezmą rewanż za porażkę w Kielcach i pokonaj Tajki Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:47 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 29.01.2008
| San Diego Padres (M. Latos) - NY Mets (B. Parnell) San Diego Padres [-1.5] 2.35 Tobet Godz. spotkania : 04:05 Analiza: Kolejny mecz do wytypowania z MLB. Wybrałem dziś dość ryzykowny typ ale kurs jak najbardziej zachęca. 2.35 na drużynę statystycznie (ten wariant, gospodarze/goście) lepsza , lecz tabelowo gorsza. Postaram się dobrze zaanalizować mecz , aby każdy kto myślał nad tym typem ale sie rozmyślił doszedł do wniosku że jednak warto postawić. Narazie mecz przeanalizuje pod względem statystycznym. Zacznijmy od gości , Metsi to przedostania drużyna w tabeli East , są dobzi na swoim boisku ale za to fatalni na wyjeździe (21-33). To pierwszy argument przemawiający za tym typem. Kolejny to atut własnego boiska drużyny San Diego Padres. Może nie są zbyt fantastyczni u siebie , 29-29 ale sa na końcu tabeli i walczą o każdy najmniejszy chociaż punkt. Warto więc postawić na ich charyzmę i chęć walki. Ostatnie spotkanie tych drużyn zakończyło się wynikiem 6-2 na korzyść drużyny Padres. Wydaje mi się że i tym razem tak będzie. Są oni bardzo dobrym , zgranym zespołem. Mam nadzieje że własnie trafie z moim typem na ich bardzo dobry mecz , i wykonanie dzisiejszego przedstawienia wszyscy zapamiętają. Teraz dlaczego handi? Skoro win to i handi pokryje. Stosując się do mojego systemu którego nie zdradze , chodzi o wyniki spotkań. Jest pewna zależność między meczami MLB , nie zawsze teoria chodzi w parze z praktyką , ale w większości spotkań to skutkuje. Zawsze stawiam z handi. Jak typ nie wchodzi to nie dlatego że np. wygrali różnica tylko 1 runsa , ale przegrali zostając kompletnie zmiażdżeni. Wracając do analizy bo sie troche rozpisałem. Stawiam tutaj na porządną wygraną Padres. Mam nadzieje że i tym razem pokażą Metsom że na ich boisku oni nie dadzą im rady. Pozdrowienia i powodzenia w typowaniu. Walczmy z bukami... Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 09-08-2009 o 07:58 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
Nestor/Zimonjic - Damm/Lindstedt Typ: 2 Kurs: 4.20 Bah Turniej ATP w Waszyngtonie wchodzi w decydującą fazę, dziś późnym wieczorem oraz w nocy czasu polskiego zostaną rozegrane półfinały w singlu oraz deblu. Ja wybrałem spotkanie Nestor/Zimonjic - Damm/Lindstedt, w którym upatruję niespodzianki. Daniel Nestor i Nenad Zimonjic pochodzą z byłej Jugosławii, pierwszy z nich ma 37 lat i obecnie reprezentuje barwy Bah ama a drugi jest 4 lata młodszy i reprezentuje Serbię. Martin Damm podobnie jak Nestor to bardzo doświadczony 37-letni zawodnik reprezentujący Czechy, a 5 lat młodszy Robert Lindstedt jest Szwedem. Faworytami są Nestor i Zimonjic którzy są obecnie drugą parą świata, Damm jest w rankingu deblistów 43 a Lindstedt 23. Swój typ wybrałem z kilku powodów - Nestor i Zimonjic nie grali w żadnym turnieju od wygranego w czerwcu Wimbledonu i z formą może być różnie, rozegrane mecze w tym turnieju nie mówią jednoznacznie jak z tą formą u nich jest. Pokonali najpierw parę Coetzee/Erlich ale zdążyli rozegrać ledwie 7 gemów, przy stanie 4:3 przeciwnicy poddali spotkanie, w czterech swoich gemach serwisowych Nestor i Zimonjic popełnili 4 podwójne błędy serwisowe, 55% pierwszego podania, ogólnie ze statystyk wynika że nie było zbyt dobrze. Wczoraj zagrali z parą Gonzalez/Robredo, wygrali 6:3 6:4, jednak wszyscy którzy co nie co znają się na tenisie wiedzą że zawodnicy ci nie są żadnymi specjalistami od gry podwójnej, a w punktach było jedynie 58:50 dla graczy z byłej Jugosławii, do tego to Gonzalez i Robredo wypracowali sobie więcej szans na przełamanie rywali jednak nie potrafili ich wykorzystać. Damm i Lindstedt rozpoczęli od pokonania 7:5 7:5 pary Kubot/Marach, wygrali przede wszystkim dzięki dobrej grze przy drugim podaniu przeciwników, w kolejnym spotkaniu zagrali z świetną parą Bhupathi/Knowles i wygrali 3:6 6:1 16:14, tracąc zaledwie raz swoje podanie. Widać więc zdecydowanie że o wiele cięższych, lepszych rywali mieli Damm i Lindstedt. Kolejnym powodem dla którego zagranie tego typu wydaje się być zasadne jest fakt że i Damm i Lindstedt mają na swoim koncie już zwycięstwo w tym turnieju na swoim koncie, choć nie razem w parze oczywiście bo dopiero od tego sezonu zaczęli grać razem, Damm wygrał kilka lat temu ten turniej a Lindstedt broni tytułu, natomiast Nestor nie grał jeszcze nigdy w tym turnieju a Zimonjic w swoich dotychczasowych występach w Waszyngtonie zaprezentował się przeciętnie. edit snajper: KRECZ - ZWROT!!! Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 11:21 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 01.08.2009 Skąd: lubelskie
Reputacja: 32 |
Spotkanie:Girondins Bordeaux - RC Lens (0:1) Typ: 1 Kurs:2,05 Buk: Bet-at-home Analiza: W zamykającym spotkaniu pierwszej kolejki Ligue 1 zmierzą się mistrz kraju Bordeaux z przeciętną drużyna RC Lens. Chociaż z Bordeaux odeszli Souleyman Diawara i Gabriel Obertan to udało im się zatrzymać Yoanna Gourcuffa. Gospodarze będą próbować w tym sezonie obronic tytuł, więc muszą wygrywać z takimi rywalami jak Lens. Goście wystąpią bez kontuzjowanego Geoffrey'a Doumenga, natomiast gospodzarze będą w najsilniejszym składzie. Według mnie spotkanie zakończy się zdecydowanym zwycięstwem drużyny Bordeaux Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:46 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 10.07.2009 Skąd: krakow
|
Spotkanie: Vitesse - Feyenoord Typ: Feyenoord -1 Kurs: 4.20 Buk: Bwin Analiza : Wybrałem ten typ ze względu na kurs i ze względu na aktualna forme obu zespołów w lidze. W 1 kolejce nowego sezonu mocno odświeżony Feyenoord pokonał pewnie Nijmegen 2:0 natomiast Vitesse uległo słabiutkiemu Willem II aż 3:1. To pokazuje na jakim etapie przygotowań do sezonu są obie drużyny. Moim zdaniem mocno zmotywowany Feyenoord po fatalnym ostatnim sezonie pewnie wygra na terenie Vitesse kontrolując spokojnie cale spotkanie. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:47 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 02.08.2009 Skąd: Vegas Baby, Vegas!
|
SPOTKANIE:Chelsea - Manchester United TYP:handicap 1 (-1.0) KURS: 5.45 (5.00) Już w niedzielę Manchester United zmierzy się na Wembley z Chelsea Londyn w pojedynku o Tarczę Wspólnoty. Dla Carlo Ancelottiego będzie to tak naprawdę pierwszy ważny mecz. Przed meczem wypowiadał się: Naprawdę nie interesuje nas zbytnio ten puchar. Ostatnia wygrana Chelsea nad ekipą Sir Alexa Fergusona przydarzyła nam się 26 kwietnia ubiegłego roku, więc musimy przerwać niekorzystną passę i wrócić na zwycięską ścieżkę. Nie zależy nam na tej tarczy. Wygrajcie dla siebie i zacznijcie ten sezon pokonując samych mistrzów Anglii, by za dziewięć miesięcy sami cieszyć się z miana najlepszej drużyny w kraju. Manchester poważnie osłabiony,nie zagra podstawowy bramkarz,nie wystąpi najlepszy obrońca ubiegłego sezonu (Vidić), nie będzie również Ronaldo, ani Teveza. Czy nowa gra, nowa taktyka szybko się sprawdzi na prawdziwym rywalu? Ja uważam, że nie. W pierwszym ważnym meczu ManU szybko odczuję braki kadrowe. Wątpię czy Owen i Valencia będzie wstanie pomóc Manchesterowi. W dodatku, United mają za sobą wyczerpująca podróż po Azji. Chelsea jest solidną, zgraną drużyna, która jutro moim zdaniem powinna spokojnie wygrać ze swoim rywalem. Nowo budowany ManU, zmiana taktyki i stylu gry na pewno nie pomogą, a nawet pogorszą sprawę. Sądzę, iż jutro górą będzie ekipa The Blues. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:47 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 10.07.2009 Skąd: Wrocław
|
9.08.2009 Spotkanie:IF Elfsborg - Gefle IF TYP:IF Elfsborg Kurs:1,40 Buk:Bwin Mecz szwedzkiej ALLSVENSKAN między drużyną gospodarzy IF Elfsborg a drużyną gości Gefle IF. Gospodarze zajmują 3 miejsce w tabeli z dorobkiem 33 pkt.Tracą do lidera tabeli tylko jeden pkt. Napewno będie im bardzo zależało na wygranej by objąć fotel lidera.Na swoim boisku Elfsborg jest nie pokonany 6 zwycięstw i dwa remisy.U siebie pokonuje m.in IFK Goeteborg 4 zespół ligi.Elfsborg strzelil w tym sezonie 27 bramek tracąc 14.Ostatnie 3 mecze gospodarzy to dwie wygrane i jedna porażka na wyjeździe z drugim w lidze kalmarem , więc apetyt na zwycięstwo wzrasta.U siebie elfsborg strzelil 16 bramek tracącprzy tym tylko 3. Drużyna gości to zespół ze środka tabeli.Plasuje sie na 9 pozycji z dorobkiem 24 pkt. 6 zwycięstw,6 remisów i 5 porażek to bilans tej drużyny w tym sezonie.Na wyjazdach Gefle radzi sobie słabo. 2 wygrane,3 remisy i tyle samo porażek.Strzela mniej goli niz traci.Po dobrych wystepach w maju tego roku ich forma się jakby załamała.Porażki przeplatane dwoma remisami i zowu dwiema porażkami.Niby z niebyle kim bo z zepołem Helsinborgs IF. Podobnym rywalem będzie dla nich Elfsborg.Ostatni wygrany mecz Gefle to zwycięstwo 2:0 ze słabym w tym sezonie Djurgärdens IF FF . Bilans bramkowy gefle to 18 strzelonych goli i tyle samo straconych.Ostatnie zwycięstwo na wyjeżdzie Gefle miało miejsce 20 maja gdzie pokonali 12 Halmstad. Ostatin mecz obu ekip odbył się na stadionie Gefle gdzie górą byli dzisiejsi gospodarze pokonując ich 2:1. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:47 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 01.08.2009 Skąd: Sochaczew
|
Spotkanie: Lille - FC Lorient Typ: 1 Kurs: 1,75 Bukmacher: Bwin Analiza: W niedziele o godzinie 17 Lille rozpocznie na własnym stadionie sezon w Ligue 1. Rywalem będzie FC Lorient. Moim faworytem do zwycięstwa są gospodarze. Dlaczgo? W pierwszych meczach europejskich pucharów pewnie pokonali FK Sarajewo. Zespóół w meczach sparingowych nie stracił do dej pory bramki. Pokazuje to iż piłkarze Lille na początku sezonu są w dość wysokiej formie EDIT TBM: KIEPSKA ANALIZA. Lille nie grało z FK Sarajewo to po pierwsze... Ostatnio edytowane przez TBM ; 08-08-2009 o 23:08 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Warszawa
| AUSTRIA: T-Mobile Bundesliga
Spotkanie:Ried-Rapid W. Typ:1 Kurs:2,71 Buk:PinnacleSports Analiza: Jutro o godzinie 19:30 zostanie rozegrane spotkanie austriackiej Bundesligi pomiędzy Riedem, a Rapidem. Moim zdaniem zwycięska z tego pojedynku wyjdą gospodarze. Ried u siebie zawsze był i jest bardzo silnym zespołem, gorzej radził sobie na wyjazdach stąd zawsze zajmował miejsca w środku tabeli. W tym sezonie w 3 dotychczas rozegranych meczach odniósł 2 zwycięstwa (na wyjeździe z Kapfenbergiem i u siebie z mistrzem kraju Salzburgiem) i 1 porażkę (na wyjeździe z Wr.Neustadt). Natomiast Rapid Wiedeń rozegrał 2 spotkania, ponieważ w między czasie grał w lidze europejskiej. Przegrał na wyjeździe z Mattersburgiem 2:1 i pokonał A. Karnten 5:1, a w lidze europejskiej w ostatnim spotkaniu przegrał z cypryjską Penyą 2:1 (ale ostatecznie po dogrywce awansował do kolejnej rundy). Dodam jeszcze, że Ried w poprzednim sezonie jako jedyny zespół w lidze nie przegrał u siebie żadnego spotkanie (miał imponujący bilans 14 zwycięstw i 4 remisy!). I to głównie skłoniło mnie do zagrania tego typu. Myślę, że Ried jutro pokon Rapid 1:0 lub wyzej, chociaż na grad bramek raczej bym nie liczył. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:48 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 29.07.2009 Skąd: Bochnia
|
Spotkanie: Halmstad - Kalmar Typ: 2 Kurs: 1,95 Buk: Expekt Analiza: Na niedzielne popołudnie wybieram spotkanie szwedzkiej Allsvenskan. Vicelider FF Kalmar będzie podejmować na wyjeździe 12 drużynę tabeli Halmstad. Czemu wybieram typ na gości? To bardzo proste - Kalmar to mocna drużyna, która ma nadzieję na mistrzostwo Szwecji. Są w doskonałej formie - ostatnie 6 meczy to wygrane i to nie z byle kim bo min. z Elfsborgiem w ostatniej kolejce. Dodatkowo moim zdaniem ta drużyna naprawdę zasłużyła na dalszą grę w eliminacjach Ligi Mistrzów - oglądałem ich mecz z Debreczynem i zaimponowali mi zwłaszcza dokładnymi centrami do napastników. Statystycznie Kalmar może kiepsko wyglądać w meczach na wyjeździe - bilans 3-3-2, ale nie zapominajmy że początek sezonu raczej tej drużynie nie wyszedł. Przejdźmy teraz do gospodarzy, drużyna po ogromnej serii remisów (aż 5 z rzędu!) przegrała 2 ostatnie mecze - w tym z FF Malmo u siebie (0:3). Bilans spotkań jako gospodarz 2-3-3. Halmstad ma trochę punktów przewagi nad strefą spadkową, więc nie będzie to dla nich gra o życie. Mam przeczucie, że spotkanie skończy się wynikiem 0:2. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:48 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 10.07.2008
|
Spotkanie: Halmstad v Kalmar FF (handicap 1:0 ) Typ: 2 Kurs: 3.60 Bukmacher:Sportingbet Analiza: W niedziele o godzinie 18 rozpocznie sie kolejny mecz szwedzkiej ekstraklasy . Dwunasta druzyna tabeli bedzie podejmowala zespol zajmujacy trzecia pozycje. przyjezdni sa ostatnio w genialnej formie na 4 ostatnie mecze w lidze 4 wygrali . Gospodarze natomiast na 4 spotkania dwie porazki dwa remisy . Kalmar to zespol ktory ma aspiracje mistrzowskie chce wywalczyc w tym roku tytul . W tym momencie traci pkt do lidera . Jasne jest ze w tym spotkaniu znowu postawi wszystko na jedna karte i bedzie chcial pokonac gospodarzy . Jestem prawie pewny ze Kalmar grajacy w tej dyspozycji z duzo slabszym rywalem bedzie bombardowal bramke przeciwnika celnymi strzalami. Mysle ze w wiekszosci przypadkow moze im sie to udac . Tymbardziej ze w ostyatnich latach na terenie tego wlasnie rywala kalmar nie wygral tam meczu wiecej niz jedna bramka . W tym spotkaniu przyjezdni beda chcieli przelamac te niechlubna passe i wygraja spotkanie roznica p[rzynajmniej dwoch goli. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:49 |
| |
| | #16 |
| Forum VIP Dołączył: 23.07.2009 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 250 |
Spotkanie: Indios de Ciudad Juarez- Club America Typ: 2 Kurs: 2,55 Buk: Expekt Analiza: Mecz ligi meksykanskiej pomiedzy Indios a Club America, ktory rozegrany zostanie w niedziele o godzinie 2.00. W tym spotkaniu postawie na gosci, skuszony niezlym kursem wystawionym na ich zwyciestwo. Druzyna Club America to jedna z najbardziej utytulowanych ekip w Meksyku, wielokrotni mistrzowie tego kraju, zdobywcy wielu poludniowoamerykanskich trofeow. W 2007 roku jako pierwszy klub ze swojego panstwa, znalezli sie w pierwszej 10 najlepszych zespolow pilkarskich swiata( wedlug IFFHS). Ostatnio zawodnicy tego klubu mogli jednak narzekac na lekkie przemeczenie, spowodowane dosc napietym kalendarzem gier pod koniec lipca, kiedy to brali udzial w bardzo prestizowym turnieju towarzyskim na boiskach USA. Okazal sie on udany dla pilkarzy z Meksyku, bowiem pokonanie AC Milan 2-1 czy Interu Mediolan( po rzutach karnych), to naprawde swietne rezultaty. Jedynej porazki doznali ze zwyciezca calego turnieju, Chelsea Londyn( 0-2). Po tym ostatnim spotkaniu, ktore mialo miejsce 27 lipca, od razu udali sie w droge powrotna, gdyz 3 dni pozniej grali pierwszy mecz fazy apertura nowego sezonu z Real San Luis( remis 1-1), a za nastepne 3 dni z Monarcas( porazka 1-2). Te dwa ostatnie slabe wyniki w spotkaniach ligowych, byly jednak wynikiem zmeczenia po amerykanskim tournee. Teraz po tygodniu przerwy, pilkarze Club America na pewno zechca zrehabilitowac sie i wygrac pierwszy mecz w nowym sezonie. Ich zespol oparty jest na doswiadczonych graczach. W obronie bryluja Mosquera( zostal kupiony po udanym sezonie z Sevilli) i reprezentant Meksyku, Rojas. Natomiast sila ofensywna zespolu oparta jest na kolejnych dwoch znakomitych graczach: kapitanie Pavle Pardo( w reprezentacji 148 meczow, w lidze meksykanskiej 434) oraz najlepszym snajperze Salwadorze Cabanasie( krol strzelcow ligi chilijskiej 2004, krol strzelcow Copa Libertadores 2007, najlepszy pilkarz Ameryki Poludniowej 2007 roku). Na koniec dodam jeszcze, ze dzisiejsi gospodarze, Indios, sezon rowniez rozpoczeli od remisu i porazki. Podsumowujac stwierdzam, ze pilkarze Clubu America po tygodniowym odpoczynku, powetuja sobie ostatnie nienajlepsze wyniki w lidze i pewnie pokonaja gospodarzy na ich stadionie. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 09-08-2009 o 07:59 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 15.09.2008 Skąd: Tarnowo Podgórne
Reputacja: 14 | Typ: 2 Kurs: 3.30 Buk: Pinnacle Wczoraj przeżyłem nie mały zawód jeśli chodzi o mecz ekipy Connecticut. Teraz jednak czas na kolejną noc, kolejny mecz. Proponuję wziąć delikatnie pod lupę kurs oferowany na ekipę Chicago Sky. Jak dla mnie mimo nieznacznie lepszego bilansu ekipy Dream będzie to mecz wyrównany. Osobiście bardziej cenię ekipę z Chicago. Powód? Jest to ekipa od dwóch sezonów jak dla mnie bardziej równa, co nie oznacza że wykręcała jakieś fantastyczne bilanse, po prostu grają równo i to im się należy, natomiast jak pisałem już kiedyś Atlanta nadal liże rany po ubiegłym sezonie i idzie to dziewczynom całkiem nieźle, w końcu po debiucie w WNBA czas się wziąć do pracy i na razie bardzo pozytywnie, lecz… Jak dla mnie ekipa z Chicago jest jednak lepiej poukładana. Co prawda dziewczyny zapominają czasem, że ich środkowa Sylvia Fowles nie jest niezniszczalną maszynką do zdobywania punktów, lecz mimo wszystko podoba mi się w niektórych meczach sposób wykorzystania swojej środkowej, lecz jak już mówiłem czasem dziewczyny zostawiają ją samą sobie i wtedy wychodzą wszystkie wady wysokiego wzrostu – brak zwinności, szybkości, więc wystarczy szybkie podwojenie, mamy stratę, kontrę i easy points. Ale przecież nie zawsze tak się dzieje. Natomiast ekipa Atlanty to jak pisałem – indywidualne podejścia poszczególnych zawodniczek, gra oparta na wysokiej skuteczności trafień z półdystansu, waleczność na tablicach, lecz przy przewadze fizycznej Fowles ten ostatni czynnik będzie dziś atutem Dream? Chyba nie, zatem pozostaje bazować na grze Chamique Holdsclaw, która przecież też kiedyś musi paść ofiara dobrej obrony. A wtedy sytuacja Dream będzie naprawdę kiepska. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 09-08-2009 o 07:59 |
| |
| | #18 |
| Moderator Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Stanisławów
Reputacja: 1600 |
Spotkanie: Korona Kielce - Lech Poznań Typ: over 2,5 Kurs: 1,92 Buk: Expekt Analiza: Przyznam szczerze, że tego kursu nie za bardzo rozumiem i uważam go za prezent od buka. Spodziewałem się kursu na over w granicach 1,60 a tutaj mała niespodzianka. Grają ze sobą dwa ofensywne zespoły i nie wyobrażam sobie żeby nie padło co najmniej trzy bramki. Gospodarze w ostatniej kolejce z kwitkiem odprawili warszawską Polonię 4-0, prezentując naprawdę ładny dla oka futbol. Świetną partię rozegrał 35-letni weteran Edi Andradina. Kielczanie zawsze u siebie grają otwarta piłkę, nie zważając na rywala. Goście w pierwszej kolejce wygrali 3-1 z Polonią Bytom, w czwartek natomiast potknęli się z Fredrikstadem 1-2. Siła rażenia Lecha jest ogromna: Lewandowski, Rengifo czy Stilic. Spodziewam się jutro ciekawego meczu obfitującego w bramki i dlatego stawiam, że padną co najmniej trzy bramki. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:49 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 01.08.2009
|
Spotkanie: Vitesse - Feyenoord Typ: X Kurs: 3.48 Bukmacher: Pinnacle Analiza: Jutro o godzinie 12:30 zostanie rozpoczęte spotkanie 2. kolejki holenderskiej Eredivisie, w którym zmierzą się zespoły Vitesse i Feyenoord. Faworytem spotkanie jest drużyna gości, lecz ja uważam, że w tym meczu będzie remis. Feyenoord w pierwszym meczu sezonu wygrał na własnym stadionie z NEC Nijmegen 2:0, natomiast Vitesse przegrało w meczu wyjazdowym z Willem II w stosunku 3:1. W poprzednim sezonie w meczach pomiędzy tymi zespołami padały dwukrotnie remisy 2:2 oraz 1:1, dlatego myślę, że i w tym spotkaniu będzie podobnie. Feyenoord jest na pewno drużyną lepszą, ale Vitesse gra u siebie, co pomoże im w zdobyciu pierwszego punktu w nowym sezonie. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:49 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 01.06.2009
Reputacja: 18 |
Spotkanie: Polonia Warszawa - Slask Wroclaw Typ:Slask Wroclaw Kurs:4,10 Buk:Expekt Analiza: To bardzo ciekawe spotkanie drugiej kolejki rodzimej ekstraklasy bez wątpienia zakończy się zwycięstwem Śląska Wrocław. Aż dziwie się bukmacherom expekta skąd kurs 4,10 na wg, mnie faworyta tego pojedynku. Śląsk po zwycięstwie z Cracovią w pierwszej kolejce jest na fali. Bez wątpienia mają drużynę pozwalającom im sięgać pierwszej piątki tabeli a już na pewno są drużyną lepszą od warszawskiej Polonii. Ich nowy nabytek Ivo vazgec (bramkarz) uważany za spory piłkarski talent może po raz kolejny Śląskowi dać zero z tyłu.Ostatni mecz tych drużyn zakończył się zwyciestwem Polonii ale na dzień dzisiejszy nie widze dla nich szans. Są w totalnym dołku z każdej strony, zamieszanie wokół ich trenera, Porażka z beniaminkiem w ostatniej kolejce aż 4:0(!) odpadnięcie z LE tj. dwie porażki z NAC Breda i przegrany rewanż w I rundzie z Czarnogórską drużyną Buducnost Podgorica na własnym stadionie. właśnie w tej porażce upatruję początek kryzysu tej drużyny który to niestety trwa do dzisiaj.Po odejściu Majewskiego widzę ich w dolnej częsci Tabeli dlatego też dla bogatego i mocnego Śląska mogą być łąkomym kąskiem na niedzielny obiadek. Polecam ten typ. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 11-08-2009 o 10:49 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 30 sierpnia 2009 r. (Niedziela) | Assitalia | Typy Dnia | 22 | 30-08-2009 20:19 |
| Typy Dnia - 23 sierpnia 2009 r. (Niedziela) | Assitalia | Typy Dnia | 51 | 23-08-2009 22:43 |
| Typy dnia - 10 sierpnia (niedziela) | Ted | Typy Dnia | 53 | 10-08-2008 22:36 |
| Typy Dnia - 5 Sierpnia (Niedziela) | Beau | Typy Dnia | 46 | 05-08-2007 20:41 |