![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Forum VIP Dołączył: 10.11.2005 Skąd: Cambrigde
Reputacja: 442 | Grupa D: FC Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań Grupa D -FC Barcelona -Panathinaikos Ateny -FC Kopenhaga -Rubin Kazań Zapraszam do analizy oraz komentarzy grupy D. Kursy na pierwszą kolejkę u bukmachera Bwin:
__________________ ''Zbudziłem się z długiego snu. W otchłani nocy. W krainie lodu na szczytach gór ! u bram vanhalli'' ------------------------------ ''Podaj mi dłoń, Płynie w nas krew tych samych przodków '' Ostatnio edytowane przez Benek_21 ; 27-08-2010 o 15:49 |
| |
| | #2 |
| Moderator Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 751 |
To sobie Barca zwiedzi kawał Europy. Grupa łatwa , najłatwiejsza ale założę się , że Barca wolała by rywali lepszych aczkolwiek bliżej. Dalekie wyjazdy do zimnej Rosji czy Danii oraz na ciężki teren do Grecji gdzie są ci impulsowi i fanatyczni kibice. Zresztą w Rosji wcale tak łatwo też nie będzie. Rubin już ostatnio pokazał , że z Barcą można grać.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 26.08.2010 Skąd: Barcelona
|
To może ja zacznę skoro nikt się nie kwapi |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 20.12.2007 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 158 |
No więc pierwsze miejsce już mamy obsadzone i co do tego nie powinno być żadnych wątpliwości. Jednak rzeczą ciekawszą jest drugie miejsce. Pozostałe drużyny wydają się być w miarę równe i obsadzenie tego miejsca nie jest rzeczą łatwą. Osobiście skłonny byłbym postawić na Panathinaikos Ateny, jednak nie mam dobrego, konkretnego wytłumaczenia, dlaczego akurat na nich Ostatnio edytowane przez rzepek1 ; 27-08-2010 o 15:21 |
| |
| | #5 |
|
Problemem Panathinaikosu Ateny jest fakt, iż tam liga jeszcze się nie rozpoczęła. Mają natomiast dużo szczęścia, bo pierwszy mecz z Rubinem Kazan rozegrają właśnie 20 października w Atenach. Jeśli przyszłoby im w początkowej fazie rozgrywek udać się do mroźnej Rosji, to biorąc pod uwagę sytuację, iż liga rosyjska jest już w dalszej fazie rozgrywek to "Koniczynki" miałyby nie lada problem. Zagadką w tej grupie jest dla mnie FC Kopenhaga z Jesperem Gronkjaer'em na czele, która jest nieobliczalna i na pewno będzie ciężkim rywalem, przynajmniej na własnym terenie.
|
| |
| | #6 |
| Dołączył: 04.11.2008 Skąd: Łódź
Reputacja: 38 |
Barcelona jak zwykle ma farta w losowaniu. Panatha, Kopenhaga i Rubin będą dla Blaugrany dobrym przetarciem. Jedyne co przemawia za oponentami to geografia. Wyjazdy do Grecji i Tatarstanu mogą być na piłkarzy Guardioli ciężkie. Kopenhaga nie ma za sobą nawet tego atutu. Duńczycy trochę odstają, i sądze że sprawę drugiego i trzeciego miejsca załatwią między sobą Rubin i Panathinaikos. 1.Barcelona 2.Panathinaikos 3.Rubin 4.Kopenhaga
__________________ Dla mnie bukmacherka to zabawa. Ale miło jest być na + :) |
| |
| | #7 | |
| Moderator Dołączył: 06.06.2008 Skąd: Kraśnik
Reputacja: 254 | Cytat:
1.FC Barcelona 2.Rubin Kazań 3/4.FC Kopenhaga 3/4.Panathinaikos Ateny
__________________ | |
| |
| | #8 | |
| Cytat:
| |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 24.06.2010
|
Nie bede oryginalny- Barcelona jak zwykle ma szczescie. Grupa slaba, malo atrakcyjna. Katalonczycy bez przeszkod powinni wyjsc z grupy. Na drugim miejscu widze ekipe z Kazania, ktora juz w tamtym sezonie pokazala ze nie sa chlopcami do bicia. Na trzeciej lokacie w mojej opinii znajdzie sie Panathinaikos, ktory tez stac na urwanie kilku punktow. Outsiderem bedzie Kopenhaga. 1.Barcelona 2.Rubin 3.Panathinaikos 4.Kopenhaga
__________________ "Jestem jak motyl przesadnie zmęczony, a głowa co nieco się chybie, alkohol ma dobre, ale tez złe strony..." |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 26.12.2009 Skąd: Poznań
Reputacja: 49 | 1.Barcelona 2.Rubin 3.Panathinaikos 4.Kopenhaga Tak samo jak kolega,^wyżej Nie widze innego zespołu ,do zajęcia pierwszego miejsca nisz Barcelona,zespół złożony że szeregów gwiazd na czele z Messim,czy mieli farta ?? trudno powiedziec z jednej strony łatwiejsi przeciwnicy z drugiej strony dalekie wyjazdy. Drugie miejsce jest sprawą otwartą każdy może to drugie miejsce sobie zaklepać Rosjanie potwerdzili w tam tym sezonie że stać ich na sprawienie niespodzianki na Camp Nou ,to skoro udało się w stolicy Kataloni to łatwiej już powinno być w innych Państwach i miastach. Grupa najłatwiejsza ,kursy na Barcelone będą nie opłacalne za to overy troszke większe. |
| |
| | #11 | |
| Dołączył: 24.09.2009 Skąd: mazowsze
Reputacja: 17 | Cytat:
Teraz oczywiście grupa jest łatwiejsza i Barca jest zdecydowanym faworytem. Nie lekceważyłbym Kopenhagi, która może trochę namieszać mając w składzie kilku doświadczonych graczy jak Gronkjaer czy Pospech. PAO według mnie sporo słabsze niż kilka lat temu. Liderem Greków jest na pewno Cisse, zobaczymy jak zaaklimatyzuje się w Atenach Govou. Ciekawe jak się zaprezentuje team z Kazania. Zespół dość poważnie zmieniony. Odszedł przede wszystkim kapitan i mózg ekipy Siemak. Oprócz tego także środkowy napastnik Bucharow i inny snajper Kabze. W ich miejsce sprowadzono przede wszystkim Carlosa Eduardo, za którego zapłacono ok 20 mln euro i Martinsa. W klubie pojawili się także dwaj nowi napastnicy:Kornilenko i Miedwidiew oraz bramkarz Arlauskis i obrońca Kuzmin. To raczej nie koniec transferów w Kazaniu, bo klub chce się jeszcze wzmocnić. Plusem dla Rubina będzie fakt, ze liga rosyjska ma już za sobą 18 kolejek. Tak więc typuję: 1. Barcelona 2. Rubin 3. Kopenhaga 4. Panathinaikos | |
| |
| | #12 | |
| Moderator Dołączył: 06.06.2008 Skąd: Kraśnik
Reputacja: 254 | Cytat:
A spekulacje co do ustawiania wyników spotkań wcale nie są aż takie mylne, jak każdy wie losowanie nie polega na wrzuceniu 32 piłek i losowaniu, tylko stosowany jest odpowiedni klucz, a piłeczki powoli stają się dodatkiem. Widzieliście jak było z Werderem mimo że nie był ostatnią drużyną w koszyku od razy został przekierowany do grupy A, a to Tottenham po wylosowaniu wcześniej trzech drużyn Angielskich miał tylko dwie możliwości, komentatorzy ciągle podkreślali, że niema możliwości pomyłki bo nad tym czuwa system komputerowy. Myślę że w tej chwili UEFA ma takie możliwości żeby losowanie ustawić. Barca przede wszystkim oprócz łatwiejszych rywali trafia na drużyny atrakcyjne z geograficznego punktu widzenie dla UEFA Grecja, Rosja, Dania wcześniej Ukraina to idealne kraje dla promocji piłki, a kogo najlepiej wysłać tam z marketingowego punktu widzenia: Barca, Real, MU, CFC. Najlepiej poczekajmy do losowania play-off w tedy wszyscy się przekonamy czy Barcelona rzeczywiście ma duże szczęście. Ale dosyć tych spekulacji, w tej grupie to Barcelona jest numer jeden jednak myślę że stawianie tylko na jej zwycięstwa nie przyniesie dużych zysków, a może nawet stratę, Rubin pokazał się poprzednio z dobrej strony i na pewno powalczy o wyjście z grupy. Grekom i Duńczykom pozostaje walka o LE i chyba tego się trzeba trzymać, jakiś dużych niespodzianek bym tu się nie spodziewał.
__________________ | |
| |
| | #13 |
| Moderator Dołączył: 25.11.2009
Reputacja: 534 | Barca wygra grupę. Zdecydowany faworty grupy. Można ich obstawiać w ciemno że zajmą pierwszą pozycję. Drugie miejsce dla... Greków.. którzy w tym sezonie dokonali fajnych zakupów pod kątem Ligi Mistrzów. Djibril Cissé, Kostas Katsouranis, Sebastián Leto to spore wzmocnienia, szczególnie jeżeli chodzi o ofensywę. Greków stać na awans i wyjście z grupy. Jeżeli chodzi o trzecie to moim zdaniem bedzie to FC Kopenhaga. W eliminacjach błyszczeli, pokonali w play-ofach Rosenborg BK. W lidze nie mają sobie równych. A liga duńska poprawiła znacznie swój poziom. Moim zdaniem ostatnia pozycja dla Rosjan, którzy mnie nie przekonują. Na własnym stadionie powinni wygrywać, ale ich wyjazdy do Grecji, Danii czy Barcelony będą ciężkie. Kluczowy mecz o awansie będzie pomiędzy Panathinaikosem a Kopenhaga. Gdzie ci pierwsi nie powinni przegrać. 1. Barca 2. Panathinaikos 3. FC Kopenhaga 4. Rubin
__________________ |
| |
| | #14 | |
| Dołączył: 24.09.2009 Skąd: mazowsze
Reputacja: 17 | Cytat:
Tak jak pisałem, to nie koniec transferów w Rubinie. Wczoraj został zakontraktowany Bocchetti za 11 mln euro. Z kolei, do PAO przeszedł Luis Garcia. | |
| |
| | #15 | |
| ModTeam Dołączył: 26.06.2007 Skąd: Gliwice
Reputacja: 935 | 1.Barcelona 2.Rubin 3.Panathinaikos 4.Kopenhaga Nie mam wątpliwości, ze tak będzie wyglądać kolejność tej grupy na koniec rozgrywek. Barca jest murowanym faworytem - tego nie trzeba opisywać. Piekielnie mocny skład wzmocniony mistrzem świata i jednym z najlepszych defensywnych pomocników globu. Czego chcieć więcej? Dalsze miejsca też są dla mnie dość klarowne. Zacznę od końca - Kopenhaga. Zespół, który mnie absolutnie nie przekonuje. Przeciętni piłkarze, brak powalających wzmocnień... żelazna taktyka może pozwoli wydrzeć im 2 punkty w 6 spotkaniach. Na więcej bym nie liczył. 2/3 miejsce - tu będzie największa rywalizacja w tej grupie, jednak wygra ją Rubin - ze względu na swój trudny teren. Nie chodiz tu tylko o bezpośrednie pojedynki Panaty i Rubinu bo w nich 2 razy powinien wygrywać gospodarz. Myślę raczej o punktach, które w Rosji może zgubić Barcelona. Myślę, że Hiszpanie lepiej poradzą sobie w Grecji i zadecyduje to o kolejności w grupie
__________________ Nie śmieć w działach! - Używaj opcji Szukaj Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij: Cytat:
| |
| |
| | #16 | |
Reputacja: 751 | Cytat:
Przecież ta grupa Barcelony z przed roku była uznawana przed rozpoczęciem rozgrywek za łatwą dla Barcelony. Każdy mówił , że Inter to nie jest do gry w LM , Rubin trochę anonimowy zespół , a Dynamo nie obliczalne ale nie mające szans zagrozić Barcelonie. Więc pisanie , że to była mocna grupa mija się z prawdą. A o tym ustawianiu losowania to darius ciekawie piszesz. Nie chcę tu wysnuwać jakiś teorii spiskowych ale zgodził bym się , że wysłanie Barcelony czy MU na drugi koniec Europy może tylko przynieść zyski. W tamtym roku MU przecież też było i w Rosji i w Turcji. Być może jest tu jakiś haczyk ale ciężko coś stwierdzić. Tą grupę zapewne wygra Barca ale nie spodziewał bym się efektownych triumfów , może po za CN. Dalekie wyjazdy na trudne geograficznie tereny powinno być problemem. Ale za to walka o II miejsce będzie ciekawa. Kopenhaga raczej szans nie ma ale Panata z Rubinem ... Moim zdaniem jednak nafaszerowany Rubin. Ale jak będzie się okaże.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota | |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 27.08.2010 Skąd: Gorzów Wielkopolski
|
Dajcie spokój z tym fartem Barcy... gdyby naprawdę farcili, to nigdy, by nie zachodzili tak daleko, jak zachodzą, co roku 1. FC Barcelona 2. Rubin Kazań 3. Panathinaikos Ateny 4. FC København |
| |
| | #18 |
Reputacja: 751 |
Ja nie uważam akurat tego za fart. W ręcz przeciwnie , sądzę że Barcelona wolała by być w dużo mocniejszej grupie niż takiej. Ja napisałem aby że grupa z przed roku jak i ta są po prostu dla nich łatwe. MU przed rokiem jak i teraz też nie mają jakiś potęg i też są i były łatwe grupy.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #19 | |
| Dołączył: 24.06.2010
| Cytat:
Jakby trafili na mocnejszy zespol to sprawa mogla potoczyc sie troche inaczej. W starciu z Man. Utd czy Chelsea juz by tacy pewni awansu nie byli. Tak samo w fazie grupowej z zeszlego sezonu, a teraz znowu sytuacja sie powtarza
__________________ "Jestem jak motyl przesadnie zmęczony, a głowa co nieco się chybie, alkohol ma dobre, ale tez złe strony..." | |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 27.04.2008 Skąd: Nowy Sącz
Reputacja: 155 |
no tak, faza grupowa z zeszłego sezonu była wyjątkowo słaba. Był tam tylko mistrz Włoch (późniejszy zwycięzca), mistrz Rosji i mistrz Ukrainy. Wyjątkowo słaba grupa.
|
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Grupa G: Zenit, Anderlecht, AEK Ateny, Hajduk Split | Doberman | Liga Europejska | 3 | 16-09-2010 16:08 |
| Tydzień 5: Burnie[Australia], Dallas [Texas, USA], Kazań[Rosja] | lolnik | Challengery i ITF | 3 | 31-01-2010 19:19 |
| Rewanż: Panathinaikos Ateny - CF Villarreal | Miko_MU | Liga Mistrzów | 15 | 13-03-2009 12:27 |
| Villarreal - Panathinaikos Ateny | TBM | Liga Mistrzów | 12 | 25-02-2009 23:31 |
| Werder Bremen 5-1 Panathinaikos 07-12-05 | domeL | Liga Mistrzów | 5 | 07-12-2005 22:50 |