![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| ModTeam Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 1408 | wtorek 16 luty 2010r - 1/8 finału VS ![]() AC MILAN - MANCHESTER UNITED VS ![]() OLYMPIQUE LYON - REAL MADRYT ![]() Champions League is back! Na pierwszy ogień dwa szlagierowe mecze. Na San Siro przyjeżdza Manchester United. Mając w pamięci poprzednie wizyty Czerwonych Diabłów na włoskich stadionach nie wróży to nic dobrego. Z Milanem na San Siro w ostatnich latach grali dwukrotnie. Oba mecze zakończone porażkami. Pamiętna szczególnie jest ta 0:3 przy padającym deszczu kiedy zostali wyeliminowani z dalszych rozgrywek. Wtedy pierwsze skrzypce w Milanie grał Kaka. Teraz licza na dobrą gre Ronaldinho i Beckhama. Czy pomoże im w tym Pato, ktory walczy z czasem i kontuzją. Elektryzująco zapowiada się rewanż kiedy David Beckham wróci na Old Trafford. Druga z wtorkowych potyczek na Stade Gerland to również pojedynek znajomych z ostatnich sezonów. Dośc powiedziec że Real tych potyczek miło nie wspomina bo nie zdołał pokonac Lyonu! We Francji przegrywał 0:2 i 0:3! Obecny Lyon wydaje się najsłabszym z ostatnich sezonów. W Ligue1 fatalnie się spisują. Może lepiej pójdzie im w LM gdzie w fazie grupowej zdołali wyeliminowac Liverpool. Real obecnie gra bardzo dobrze. W lidze rywalizuje o prymat z Barceloną. Jednak na Realu ciąży fatum odpadania tuż po fazie grupowej w LM. Czy tym razem przebrną pierwszą runde play off? Wydaje się że ekipe mają silną. Zachecam do dyskusji i pisania swoich opinii na temat wyżej opisanych meczów |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 24.06.2009
|
AC Milan-Man U typ: under 2,5 Wydaje mi sie, że Ferguson nie będzię forsował bramki w 1 meczu, najważniejsze żeby nie przegrać.Myślę, że bedzie to taktyczny mecz i zwycięstwo Czerwonych Diabłów 0-1 Lyon-Real typ:02 Real przerwie zła passe w LM i awansuje do ćwierćfinału, Lyon nie ma formy i nic nie wskazuje, że we wtorek się przebudzą. |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 06.02.2009 Skąd: inąd
Reputacja: 27 | AC Milan - Manchester United Mecz to dla mnie to typowy no-bet i w ogóle nie zastanawiam się nad dotykaniem 1x2. Manchester pomimo przedsezonowych ubytków w składzie radzi sobie nadzwyczaj dobrze co pokazują wyniki w Premiership zadziwiając formą strzelecką gdzie w meczach potrafią strzelać 3-5 bramek (dla przykładu 3:1 na Emirates czy 5:0 u siebie z Portsmouth). Milan początek roku miał znakomity wygrywając w cuglach z takimi rywalami jak Sampdoria, Juventus czy Palermo. Gdyby formę utrzymali do teraz to bez wahania bym jakiś typ na nich obstawił, niemniej forma gdzieś się ulotniła i z początku roku tylko Ronaldinho zadziwia. Ale jak dobrze wiemy liga mistrzów rządzi się swoimi prawami i taka drużyna jak Milan może w każdej chwili zabłysnąć formą. Co do typów to stawiałbym ewentualnie coś z overem kartkowym.
__________________ Robbn TYPY |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 25.04.2009 Skąd: Wrocław
|
OLYMPIQUE LYON - REAL MADRYT Czy Lyon po okresie panowania we Francji i braku sukcesów w Europie wreszcie odwróci kartę ?? Niewiele wskazuje by miało się tak stać. Gdy Lyon nie miał sobie równych w krajowym podwórku, to notorycznie zawodził w lidze mistrzów, lecz szukanie pocieszenia w tym, że obecnie w Ligue 1 nie idzie Lyonowi, jest bardzo karkołomne. Dla Benzemy, dziś napastnika RM, będzie to szczególny mecz, podobnie jak dla Królewskich. Gdyby patrzeć wyłącznie na ligowe wyniki Lyon powinien być łatwą przeszkodą, ale warto pamiętać, że w Lidze Mistrzów to będzie trzecia konfrontacja między tymi klubami. W dwóch poprzednich górą byli Francuzi, a Real nie wygrał ani razu. Piłkarsko jest jednak lepszy więc awansuje zaś ekipie Claude'a Puela pozostanie walka przede wszystkim o odzyskanie prymatu we Francji. Czy spełni się marzenie F. Pereza i Real zagra 22 maja na Santiago Bernabeu w finale LM ? W 1/8 finału Real Madryt dostał rywala bardzo wygodnego - wystarczy spojrzeć na ostatnie wyniki Lyonu w Ligue 1 ... Real spisuje się dotychczas zastanawiająco dobrze. Pellegrini potrzebował kilku tygodni eksperymentów by zdecydować się na schemat taktyczny 1+4+3+1+2 . W tym spotkaniu Real jest zdecydowanie faworytem. |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 08.02.2009
| AC Milan - Manchester United Analizując poczynania drużyn w LM lepiej wypada ManU który w faze grupową zakończył z bilansem 4:1:1 z czego 3 zwycięstwa były na wyjeździe Milan z kolej miał bilans 2:3:1 i na swoim stadionie nie wygrał ani jednego meczu i tylko raz zremisował. Tak było jeszcze jesienią. Patrząc na ostatnią formę obu zespołów ManU wypada również znacznie lepiej na 6 meczy wygrał 4 razy a milan tylko 2. Ciężko mi typować zwycięzce w tym ponieważ oba zespoły są bardzo zmotywowane i oba w ostaniach meczach zawsze coś strzelą ManU na ostaniach wyjazdowych meczach zawsze prawie strzelil 1 bramkę tak samo AC Milan u siebie, A Rooney w ostani znakomitej formie i Pato który w meczu z Udines pokzał że jest gotów do gry skłaniają mnie do typu że obie drużyny strzelą gola. Dla odważniejszych można pokusić o typ ze ManU strzeli wiecej niz 1,5 gola w całym meczu. AC Milan-Manch.Utd. obie druzyny strz.gola Tak@1,67 AC Milan-Manch.Utd. 2.druzyna zdobedzie bramek (1.5) +@2.7 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Sri Lanka
Reputacja: 13 |
Ja rowniez przychylalbym sie do underka 2,5 w meczu Milan-MU. Mysle ze moze to byc podobny mecz jak ten rok temu w Mediolanie, tyle, ze z Interem. Wtedy bylo 0:0 i MU przyjechalo wtedy po taki wlasnie wynik. Tylko ten Dida... on moze w pojedynke zalatwic overa |
| |
| | #7 |
| Moderator Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Kościerzyna
Reputacja: 451 |
Ja patrzac na kurs skusilbym sie na Milan z handi -1. W lidze graja jak graja, ale LM zawsze im dobrze szla. pato nei wiadomo czy zagra, ale Borriello czesto sie dobrze sprawdzal z przodu a jak pojdzie totalnie zle to pewnie Super (dobijacz) Pippo wejdzie i ze 3 bramki dobije w ostatnich 10 minutach oczywiscie kurs bedzie ciekawy ale to LM i do tego handi, nie ma co tu dawac nawet sredniej stawki najwieksze problemy Milan zawsze, moim zdaniem, ma z defensywa jak brakuje zawodnikow, na to spotkanie wszystko zdaje sie byc ok. Jak juz Robson pisal to ManU ma problemy z Milanem i San Siro takze, zdarzenie warte zagrania moim zdaniem |
| |
| | #8 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 984 |
typ Simonsa dośc szalony
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 15.09.2009 Skąd: Żary
Reputacja: 2 |
Pato będzie dostępny.Zabraknie Borriello i Zabrotty to spore osłabienie linii ataku i obrony. Ale Thiago Silva i Nesta powinni dawać rade z tyłu Tobet @ 2,70
__________________ Bez nas nie ma widowiska bez nas nie ma piłki cały blask stadionów to nasze wysiłki !! Promień Żary ! |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 12.02.2010
| Bardzo lubię ekipę OL już od paru lat m.in. za grę w LM. Pamiętam ten wspaniały bój z Milanem i wspaniałe mecze właśnie z Królewskimi . W tym sezonie jednak podopieczni Puela grają fatalnie. Nie zanosi się na to żeby Les Gones powalczyli jeszcze z Bordeaux o mistrza. Ogólnie Francuzi mają ogromne problemy ze zdobywaniem bramek . W ostatnim czasie pokonali co prawda u siebie 2-1 PSG, ale to taka wygrana ledwo, ledwo. Następnie przytrafił się wyjazdowy remis z Tuluzą 0-0. Tylko dzięki niemocy gospodarzy Les Gones zawdzięczają ten jeden punkt. W tą niedziele natomiast OL pokonało tylko 1-0 beniaminka Lens , który bardzo kiepsko poczyna sobie w meczach wyjazdowych. Będąc na miejscu pana Aulasa już dawno wyrzuciłbym na zbity pysk Puela. Jak to jest możliwe , że tacy gracze jak Bastos i Gomis sprowadzeni za grubą forsę wchodzą na boisko zazwyczaj z ławki ? Dlaczego coach OL gra uparcie tylko jednym napadziorem? Tak to sobie mógł trenować Lille , a nie Lyon , który w ostatnich latach przyzwyczajał nas do sporej ilości zdobytych bramek . Przecież osamotniony z przodu Lisandro czy Gomis w pojedynke nie zdziałaja tyle co mogą zrobić razem. Teraz parę słów o Realu. Królewscy z meczu na mecz zaczynają grac coraz lepiej. Widać , ze Pellegrini wykonuje w tej ekipie solidną robotę. Coraz lepiej wygląda współpraca Ronaldo-Kaka. Cieszy ona zwłaszcza kibiców Królewskich. W meczu w Xerez (3-0) bramki na 2-0 i 3-0 strzelał Ronaldo po podaniach Brazylijczyka. W ekipie z Madrytu zupełnie nie odczuwają braku Pepego , bo godnie zastępuje go Garay . Coraz lepiej poczyna tez sobie Arbeloa. W ostatnich 8 meczach Casiilas sześciokrotnie zachowywał czyste konto, co dobitnie potwierdza , że defensywa Blancos jest mocna. Królewscy do Francji przyjadą w najmocniiejszym składzie. Olympique Lyonnais: Lloris, Vercoutre - Cris, Boumsong, Réveillère, Cissokho, Gassama - Källström, Gonalons, Toulalan, Makoun, Bastos, Pjanic, Ederson, Cesar Delgado, Govou - B.Gomis, Tafer, Lisandro Nieobecni: Bodmer, Anderson, Clerc. Real Madrid: Casillas, Adán - Arbeloa, Sergio Ramos, Garay, Marcelo, Albiol - Gago, Diarra, Lass, Kaká, Drenthe, Xabi Alonso, Granero, Mosquera - Raúl, Cristiano Ronaldo, Higuaín, Benzema. Nieobecni: Pepe, Dudek, Metzelder, Guti, Van der Vaart. Ktoś może powiedzieć, że na Realu ciąży klątwa 1/8 LM i , że w Lyonie zawsze dostawali becki. Ja jednak i na to mam kontrargumenty. Real od ponad 10 lat nie był w stanie wygrać w lidze na stadionie w La Corunii z tamtejszym Deportivo . W tym sezonie passa ta została przełamana. Należy tez pamietać , że w stolicy Hiszpanii mają Benzemę , który swoich byłych kolegów zna bardzo dobrze. Wg Real dzisiaj wypracuje sobie zaliczkę przed rewanżem na SB i zdejmie w tym sezonie dwie kolejne klątwy: 1/8 finału i OL. Francuzi po prostu nie mają żadnych argumentów by wygrać ten dwumecz. Ostatnio edytowane przez vestax7 ; 16-02-2010 o 10:19 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 30.03.2009 Skąd: z boiska
Reputacja: 6 |
moglibyscie podac jakas stronke na ktorej mozna obejrzec milan ? dzis stawiam czysta 1 , ronaldinho sie rozkrecil, pato ostatnio strzelil bramke, dobry znak , jak dzisiaj wyjdzie to moze namieszac
|
| |
| | #12 |
| Dołączył: 24.08.2009 Skąd: Warszawa
|
ziemolll - meczenazywo.pl. tutaj masz rozpiskę gdzie (w jakim programie) możesz obejrzeć mecz. Na pewno będzie do Milanu dużo linków. Gdybyś nie wiedział, pisz na prv. Pozdro |
| |
| | #13 | |
| Moderator Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Kościerzyna
Reputacja: 451 | Cytat:
Co do 0-0 to bardzo watpie, dla mnie to jedyny niemozliwy wynik w meczu. jezeli remis to bedzie moim zdaniem 1-1, jak Milan wygra to jakies 2/3 -0 jak Manu 0-1/2 z tego wynika tez ze wyzsze szanse na under, w zasadzie nawet podoba mi sie typ na under w tym spotkaniu. Tak jak przegladam wyniki u siebie Milanu w LM to tam 1-1 mi sie zaczyna podobac nawet Reasumujac warto IMO zwrocic uwage na : Milan (-1) win under 2.5 DW 1-1 | |
| |
| | #14 |
Reputacja: 1408 | VS ![]() AC MILAN - MANCHESTER UNITED San Siro to teren nie zdobyty przez ManU. Ba w starciach z Milanem nie udało im się pokonac tam ani razu bramkarza rywali. Co ciekawe zespoły spotykały się aż trykrotnie w pólfinałach i za każdym razem wtedy Milan awansował. Także czwarte starcie również dalej przeszedł Milan. Ogólniy wniosek więc z tych dotychczasowych potyczek pod względem statystycznym to : -Milan zawsze eliminował United - Milan u siebie wygrywał 4 razy do zera - ManU na włoskiej ziemi na 16 potyczek wygrało tylko 3 (dwukrotnie z Juve i raz z Romą ) Jeżeli idzie o braki kadrowe to w samolocie lecącym do Włoch zabrakło Vidica, Giggsa, Andersona, O'Shei. Znając ostatnie podejście Fergiego do meczów z wielkimi rywalami zapewne wyjdzie w 4-5-1. Rooney na szpicy i zagęści środek pola. Pod nieobecnośc Andersona spodziewam się że wyjdą Fletcher, Carrick i Scholes. Boki raczej Valencia i Nani chociaż widok Parka także mnie nie zdziwi bo Fergie nie raz już tak zaskakiwal jak chociazby w finale LM kiedy posłał Parka od początku... Obrona wiadomo Evra, Ferdinand i raczej Evans, a na prawej ktoś z pary Rafael - G.Neville. Bramka van der Sar. Jak już ktoś to powiedział największą zagadką zostają boki obrony Milanu. Ostatnio może nie zachwycają ale w LM nawet jak nie zachwycai w lidze to grali dobrze. Mowa o poprzednich latach oczywiście, jeszcze za czasów Kaki. Teraz mają Ronaldinho i wierzą że to on poprowadzi ich do wyeliminowania ManU. Pato już wrócił, braknie Boriello. Seedorf bez formy. Poprostu Milan był nieco neiskuteczny w ostatnich meczach jak z Livorno i Bologną. ManU się nie otworzy na tak zdradliwym dla nich terenie, Milan ostro może też nie zaatakowac. Obiektywnie patrząc na ten mecz to niestety widze wygraną Milanu, jakieś 1:0 mi się widzi niestety. Sprawa awansu rozstrzygnie się na Old Trafford. Oby z pierwszego meczu wyjechac z jak najmniejszą stratą bramkową. W pamieci mam niektóre wizyty ManU w Italii jak chociażby z Romą gdzei tam też im sie ciezko grało. Z Interem przed rokiem mieli przewage optyczną ale też nic nie wpadło. Ten mecz to będzie arcytrudna przeprawa mimo wszystko. Widzę bukmacherzy faworyzują ManU ze względu raczej na ostatnie wyniki obu zespołów. Ja jednak jako kibic United wierze w swój zespół, ale rozum mi mówi że skończy się niestety porażką... Z punktu widzenia bukmacherskiego widze to tak : Typy : Milan @ 2,85 Unibet Milan lub Remis @ 1,50 Unibet Poniżej 2,5gola @ 1,68 Unibet Oba strzelą? NIE @ 1,80 Unibet Ostatnio edytowane przez robson United xD ; 17-02-2010 o 12:16 |
| |
| | #15 |
| Znawca Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Białystok
Reputacja: 427 |
Po czesci moge sie z SimonSem zgodzic, po czesci gdyz nie wierze ze Milan to wygra a jesli juz jestem pewny ze bez handi Edit: Widze ze Robson tez ma inne zdanie na ten tamat. Jesli chodzi o wygrane Milanu do zera to historia lubi sie powtarzac ale lubi tez od czasu do czasu splatac figla Ostatnio edytowane przez mati89 ; 16-02-2010 o 13:37 |
| |
| | #16 |
Warto też dodac że diabły w sobote grają finał Curling Cup na Wembley z Aston i to też będzie bardzo ważne spotkanie , bo do zgarnięcia pierwsze trofeum w tym sezonie. Dlaczego o tym pisze ? Dlatego że wątpie aby Manchester grał już w pierwszym meczu o pełną pulę. Bezbramkowy remis czy jeszcze lepiej bramkowy mysle ze by SAFA i drużynę w pełni zadowolił. Nie widze tu pewnego zwycięstwa żadnej z drużyn a jak miał bym coś stawiac to under 2.5, x2 i DW 0:1. Aaaa i jeszcze jak dla kogoś głównym argumentem jest to że MU nie umie grac w Włoszech to jest to dośc słaby argument. Wiem że ktoś na kogoś patent ale bez przesady. Mineło kupe lat , dużo sie pozmieniało tak więc wspominanie tego co było nie ma za bardzo sensu. Real też nie moze przejsc 1/16 a jakos obecnie w rywalizacji z Lyonem każdy widzi awans Realu.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #17 | |
| Dołączył: 13.09.2009 Skąd: ŁKS Łomża
Reputacja: 10 | Cytat:
stawiasz na Milan?? Zdrajca!
__________________ | |
| |
| | #18 |
| Moderator Dołączył: 25.11.2009
Reputacja: 606 |
MANCHESTER UNITED dzis przyjedzie nie przegrać na na SAN SIRO. To ich myść priorytetowa. Wydaje mi się że typ X2 jest jak najbardziej na miejscu. Gracze MU nastawią się na kontry z ultradefensywnym podejściem, Dlaczego?Ponieważ jedyna bolączka to brak najlepszego obrońcy MU: Vidica źródło: http://devilpage.pl/index/news/ Największym osłabieniem w drużynie Manchesteru United będzie na pewno brak doświadczonego Nemanji Vidica, który w tym roku jeszcze nie zagrał z powodu problemów z nerwem nogi i do Włoch w ogóle nie poleciał. W jego miejsce zagra Jonny Evans, a może Wes Brown? Nie wiadomo jeszcze. Nie są to słabi obrońcy. Włoski klub ma w swoim składzie, aż 15 zawodników powyżej 30 roku życia i mówi się, że to główna przyczyna ich niepowodzeń w Serie A. Natomiast Manchester odmłodzony. Grają z zapałem w lidze i ostatnio są głodni gry. Nie graliśmy w ostatni weekend, co pozwoliło nam uzyskać trochę świeżości i to jest właśnie ta znacząca różnica pomiędzy nami a Milanem - zakończył Ferguson. Spodziewam sie otwartej gry... Taki fachowiec jak Sir Alex Ferguson wie jak przygotować i ustawić zespół do tak ważnego meczu. TYP: X2 KURS: 1.43 |
| |
| | #19 |
Reputacja: 1408 | Żaden zdrajca, tylko spojrzałem na ten mecz obiektywnie jak tylko się dało i takie coś mi wyszło niestety... Milan to naprawde niewygodny rywal. Już bym wolał aby ManU trafilo na Inter po raz kolejny. I to że tak zaproponowąłem to nie znaczy że tak obstawie bo jeszcze rozważam co dodac na kupon z tego meczu czy w ogóle go odpuścic typersko... Owszem może i passy sprzed lat nie są ważne ale to jednak pokazuje w pewien sposob jak danemu zespolowi szło na danym stadionie czy w kraju gdzie jest inna specyfika i inny klimat. Można tak mówic że to nie ma znaczenia, ale ja jednak się bym z tym upierał. konrad140 nie zgodze się zupełnie z faktem że trzeba brac pod uwage to że podczas weekendu jest finał Carling Cup. Tam Fergie zawsze eksperymentuje ze skladem, nawet w finale jak pzred rokiem pzreciwko Tottenhamowi więc dla mnie to żaden argument. Dzisaij nie będzie mowy o oszczędzaniu się. Piszesz ze nie będą grali o pełną pule ,ale zlekceważenie rywala = strata kilku bramek i brak awansu? O tym nie będzie mowy dzisiaj. Teraz widze że kursy na Milan skoczyły w góre i już oscylują w granicach @2,90. |
| |
| | #20 |
Ale i Ty Robson w tym momencie mnie nie zrozumiałeś
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| 1/2 Finału 6 lipca 2010r - Wtorek | Ted | Mundialeiro 2010 FB | 21 | 06-07-2010 19:51 |
| środa 24 luty 2010r - 1/8 finału | robson United xD | Liga Mistrzów | 30 | 28-02-2010 17:58 |
| wtorek 23 luty 2010r - 1/8 finału | robson United xD | Liga Mistrzów | 52 | 24-02-2010 19:55 |
| FA Cup - 1/8 finału [13-14 luty 2010r] + mecze rewanżowe 24 luty | robson United xD | Premier League i Puchary | 8 | 24-02-2010 17:10 |
| środa 17 luty 2010r - 1/8 finału | robson United xD | Liga Mistrzów | 43 | 21-02-2010 23:04 |