![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Moderator Dołączył: 14.07.2009
Reputacja: 554 | Mistrzostwa świata w narciarstwie klasycznym - Oslo 2011 (biegi narciarskie) Oficjalna strona: http://www.oslo2011.no/ Konkurencje: Mężczyźni Sprint techniką dowolną Data / Początek: Czwartek 24 lutego 2011 / 15:00 CET Sprint drużynowy techniką klasyczną Data / Początek: Środa 2 marca 2011 / 14:15 CET 15 km techniką klasyczną Data / Początek: Wtorek 1 marca 2011 / 13:00 CET Bieg łączony 30 km Data / Początek: Niedziela 27 lutego 2011 / 12:00 CET 50 km techniką dowolną Data / Początek: Niedziela 6 marca 2011 / 13:00 CET Sztafeta 4 × 10 km Data / Początek: Piątek 4 marca 2011 / 12:45 CET Kobiety Sprint techniką dowolną Data / Początek: Czwartek 24 lutego 2011 / 15:00 CET Sprint drużynowy techniką klasyczną Data / Początek: Środa 2 marca 2011 / 14:15 CET 10 km techniką klasyczną Data / Początek: Poniedziałek 28 lutego 2011 / 13:00 CET Bieg łączony 15 km Data / Początek: Sobota 26 lutego 2011 / 11:30 CET 30 km techniką dowolną Data / Początek: Sobota 5 marca 2011 / 12:00 CET Sztafeta 4 × 5 km Data / Początek: Czwartek 3 marca 2011 / 14:00 CET Wyniki biegów narciarskich na poprzednich MŚ w narciarstwie klasycznym (Liberec 2009): http://pl.wikipedia.org/wiki/Biegi_n...lasycznym_2009
__________________ ![]() Ostatnio edytowane przez christopher48 ; 24-02-2011 o 16:18 |
| |
| | #2 |
| Forum VIP Dołączył: 10.11.2005 Skąd: Bie(L)any
Reputacja: 205 |
Musze przyznac , ze na jutro moim zdaniem buki wystawiły bardzo fajny kurs Kowalczyk (1-3) 1,45 . Moim zdniem typ spokojnie wchodzi. Justynka przez cały sezon pokazuje w jak znakomitej formie jest.W pierwszych zawodach na MŚ a dokładniej w sprincie pokazała ze jest bardzo dobrze przygotowana , poniewa 5 miejsce w sprincie jak na nia było swietnym rezultatem a kurs na top 6 był 4.00 i był swietnym kąskiem do upolowania. Jutro z rana zawody , pewnie zajmie 2 miejsce bo wygrac z niesamowita Marit bedzie niesamowicie ciezko i boje sie ze jak nic sie złego nie wydarzy to Norwezka zgarnie 4 zlote medale indywidualnie.Justyna sadze że pokaże to co robi od poczatku sezonu , czyli swietna stabilna forme i siegnie po medal. poZdraiwam białas |
| |
| | #3 | |
Reputacja: 205 | Cytat:
No i swietny typ , spokojnie weszło .No i niestety Bjoergen tak jak myslałem zwyciezyła .Co dwie Norwezki z przodu to nie jesna niestety .Johaug troche pomogla , ale w nastepnych biegach bedzie lepiej . | |
| |
| | #4 |
| Moderator Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Kościerzyna
Reputacja: 451 |
Na biegach to się nie znam, ale taki tripelek mnie zainteresował na Tobecie: Johaug - Longa 1 Saarinen - Justyna 2 Bjorgen - reszta 1 AKO: 2.23 Po prostu wszystkie 3 widzę w top 3, jak wczoraj. Bjorgen niestety zdaje się być bezkonkurencyjna, a Johaug i Justyna wydaje mi się bedą walczyć o 2-3 miejsce, nie widzę większego zagrożenia ze strony Longi i Saarinen. Wszystk ona podstawie wczorajszego biegu. Nie znam się na tym więc, jakby ktoś mógł się wypowiedzieć kto się bardziej zna, bo bym zagrał to :P Ostatnio edytowane przez SimonS ; 28-02-2011 o 19:49 |
| |
| | #5 | |
| Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Holandia
Reputacja: 55 | Cytat:
Ale co do twoich typów wydaje się, że jeżeli nie będzie jakiejś mega niespodzianki, albo upadku itp. to na luziku to AKO powinieneś trafić. | |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 07.05.2010 Skąd: Lublin
Reputacja: 15 |
10km stylem klasycznym to koronny bieg J.Kowalczyk. Jest bardzo dobrze dysponowana na tych MŚ co pokazała w sprincie oraz w biegu łączonym. Myślę że spokojnie zajmie 2 miejsce a strata do Marit będzie mała. Dlatego stawiam na typ Under 19.9 seconds Tobet 1.65 Ostatnio edytowane przez Korazz34 ; 28-02-2011 o 16:36 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 17.12.2008 Skąd: Google.pl
Reputacja: 50 |
MŚ (Oslo/NOR) - 15 km stylem klasycznym - 13:00 Antepost - zakład na zwycięstwo (inni na życzenie) Typ: Daniel Rickardsson ( SWE ) Kurs: 4.00 Buk: Bwin Dzisiaj o godzinie 13.00 w Oslo odbędzie się kolejny bieg podczas Mistrzostw Świata w Narciarstwie klasycznym. Tym razem dojdzie do biegu na 15 kilometrów Panów w stylu klasycznym. We wczorajszym biegu Pań widzieliśmy że czołówka składała się z kilku zawodniczek a reszta odstawała bardzo mocno. Dzisiaj wydaje się że faworytów można także policzyć na palcach jednej ręki aczkolwiek nie ma takiego faworyta czy dominatora jak u kobiet Marit Bjoergen . Jak dla Mnie głównymi faworytami do medali są Szwed Rickardsson, Lukas Bauer, Norweg Sundby, Cologna, Northug i Legkov. I to między nimi powinna się toczyć walka o złoto i medale mniej przyjemnego kruszcu. Ja dzisiaj stawiam na doświadczonego 29letniego Szweda Daniela Rickardssona, który ma całkiem dobry sezon i zajmuje 3 miejsce w klasyfikacji generalnej. Jest to zawodnik typowy do biegów w stylu klasycznym ma świetnie rozwiniętą tą technikę i tak na prawde ta konkurencja to dla niego największa szansa na zdobycie krążka na tych Mistrzostwach Świata. To iż jest w formie to nie ma żadnych wątpliwości bowiem 10dni temu w Drammen również na 15km klasykiem znokautował rywali. Wygrał tam w takim stylu że mało kto wiedział o co chodzi bowiem drugi zawodnik stracił do niego 29sekund co jest na prawde sporą przewagą na takim poziomie. I tak na prawde ten bieg mnie przekonuje za Szwedem, miał w tym sezonie jeszcze kilka innych świetnych występów jak np. 2 miejsce w Otepee ( 15km Klasykiem ) czy 3 miejsce na 10km w Kuusamo. Daniel jak dla Mnie to faworyt numer jeden a co pokazał już Hellner w sprincie, Szwedzi są świetnie przygotowani do Mistrzostw. |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 30.12.2009 Skąd: Bochnia
Reputacja: 21 |
Witam dzisaj według mnie Zwycięstwo u mężczyzn NORWEGIA a u Kobiet FINLANDIA u kobiet dobrze mostatnio pokazały się sarinen latkhemaki według mnie są lepsze bez norweżek które bez bjorgen są niezwykle osłabione natomiast u panów Faworyci Norwegowie powinni zwyciężyć ale pewniejszy typ to Win Finlandia u kobiet czekam na wasze opinie |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 07.02.2011 Skąd: jordanów
|
Gdzie znależć można składy drużyn??
|
| |
| | #10 |
| Dołączył: 01.07.2008 Skąd: Kazimierza Wielka
Reputacja: 19 | |
| |
| | #11 |
| Znawca Dołączył: 03.06.2010 Skąd: Szczecin
Reputacja: 891 |
Jak mozna dac Rickardsson win jesli dzien wczesniej tragicznie spisal sie na trasie.... ? Kompletna głupota. Koles wymienil 5 zawodnikow faworytow i nawet w nich nie trafil zwyciezcy.. Kolejny gral najnizsze kursy myslac ze w biegach to jest wazne i tez umoczyl 2 na 2... Gram dla siebie a nie dla innych |
| |
| | #12 |
| Znawca Dołączył: 04.07.2009 Skąd: Lublin
Reputacja: 592 | First leg P. Muranen - I. Ingemarsdotter 1 @1,55 | Tobet Moim skromnym zdaniem jeden z lepszych typów na dzisiejszą sztafetę kobiet 4x5km. Granie zwycięstwa Norweżek po kursie w okolicach max 1,20 uważam za bezsensowne i dlatego też zainteresował mnie powyżej prezentowany zakład. Obejmuje on tylko pierwszą zmianę w rywalizacji fińsko - szwedzkiej. Jako że pierwsze dwie zmiany rozgrywane będą stylem klasycznym to typuję wygraną Finki w tej parze. Doskonałą bazą jest tu poniedziałkowy bieg na 10 km rozgrywany stylem klasycznym. Pamiętamy doskonale rewelacyjną wprost postawę reprezentantek Finlandii, których aż 4 przedstawicielki znalazły się w czołowej 8. Jedną z nich była Pirjo Muranen, ostatecznie sklasyfikowana na miejscu 6 z czasem 28:06,1. Ida z kolei wypadło blado, zajmując 28 pozycję z czasem 30:02,1. Jak łatwo zatem policzyć obie zawodniczki dzieliły bagatela prawie 2 minuty Wiadomo, że wówczas dziewczyny biegły startując każda osobno podczas gdy dzisiaj dojdzie do walki ramię w ramię. Jednak w mojej ocenie wiele to nie zmienia na niekorzyść Pirjo. Dodatkowo należy podkreślić wczorajszy występ a zatem większe zmęczenie Szwedki, która wraz z Charlotte Kallą wywalczyła mistrzostwo świata w sztafecie sprinterskiej. Łącznie aż 6 - krotnie Ida Ingemarsdotter pokonywać musiała w dniu wczorajszym przewidziany odcinek. Zatem mając na uwadze większe umiejętności w stylu klasycznym Finki, dodając do tego niewątpliwe zmęczenie wczorajszym występem Szwedki (plus ewentualne świętowanie tytułu Powodzenia.
__________________ Ostatnio edytowane przez unicaja ; 04-03-2011 o 00:10 |
| |
| | #13 |
| Znawca Dołączył: 03.06.2010 Skąd: Szczecin
Reputacja: 891 |
Typ : USA-Polska 2 - 2,55 Expect USA Randall - specjalnych umiejetnosci na dystanse to ona nie ma Brooks - przecietniak Stephen - nie biegla w Oslo wiec to na pewno minus.. Diggins - zawodniczka anonimowa, nie bierze udzialu w PS ale cos czuje ze i tak da rade tragicznej Szymanczak Polska Marcisz- z Randall przegra, oby niewiele stracila (okolo -15-20sek) Kowalczyk - klasa sama w sobie, jesli odpusci strace do niej szacunek, licze ze 70% swoich mozliwosci wlozy w dzisiejsze zawody ( okolo 1,2 minuty przewagi nad Brooks) Maciuszek - nie powinna duzo stracic ze Stephen ( -10sek ) Szymańczak - obok Marcisz najslabsze ogniwo... mam nadzieje ze wypluje pluca zeby Polski zajely miejsce w ósemce (-10) Kowalczyk bedzie sie chcialo biec = Polki beda lepsze od USA Licze na to... Typ : Niemcy-Włochy 1 - 2,9 Pinnacle Nie chce mi sie rozpisywac ale jak patrze na sklady to po takim kursie trzeba sprobowac Longa najlepsza z 1 grupy zrobi ogromna przewage ale... potem jest nieznana mi zawodniczka... , potem slaba Rupil i Follis bez formy Niemki maja - slaba Boehler ktorej Longa ucieknie ale nastepne zawodniczki powinny to nadrobic - Zeller chociaz 30sek nad Confo cos tam, Sachenbacher 20 sek na Rupil i Fessel lekka przewaga nad Follis. Ostatnio edytowane przez Ted ; 03-03-2011 o 14:30 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 07.12.2009 Skąd: Bydgoszcz
Reputacja: 413 | 30 km dowolnym Kowalczyk-Kalla 1@1,6 Dla mnie pewniak,bo o ile Justyna ma małe szanse na wygraną z Bjoergen,tak Kalla nie ma żadnych szans pokonać Justynę,tym bardziej na tak długim dystansie. Buki chyba wierzą,że 'specjalistka' od łyżwy ze Szwecji może wygrać z Polką.Ja nie wierzę Ostatnio edytowane przez levy42 ; 06-03-2011 o 10:36 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 26.09.2010
Reputacja: 4 | http://www.fis-ski.com/uk/604/610.ht...C&raceid=16216 wyniki z oslo z zeszłego roku http://www.fis-ski.com/uk/604/610.ht...C&raceid=16258 wyniki z falun z zeszłego roku Co do typów na jutro to niepodważalnie marit wygra,wydolnościowo niema innej zawodniczki na świecie która może z nią nawiązać walke.Justyne musi zadowolić drugie miejsce o które bedzie rywalizować z johaug,kallą.Ciekaw jestem jak poradzi sobie z trasą steira i majdic,obie sa bardzo doświadczone ale chyba troche pod forma w tych mistrzostwach.Na włoszki bym raczej nieliczył,nieosiągneły nic na tych mistrzostwach i tak zostanie,miejsca w top10 to maks dla longi i follis.Jeśli macie jakies info o zawodniczkach które nielubia zbytnio tego stylu to prosze o info. Ostatnio edytowane przez alex123 ; 04-03-2011 o 22:13 |
| |
| | #16 | |
Reputacja: 205 | Cytat:
Ponieważ nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale Kalla jest mocna na tym dostansie w tym stylu.Tak naprawde ma tutaj najwieksze szanse powalczyc o medal.Ja od poczatku stawiam na Justyne , ale tutaj naprawde nie bedzie miała tak ąłtwo.chociaz racja ze taki kurs to mozna powanzie rozwazyc.Jednak jesli Justa zdobedzie medal w tym biegu to bedzie z pewnoscia najtrudniejszy na tych mistrzostwach. | |
| |
| | #17 |
| ModTeam Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Obywatel Świata
Reputacja: 2608 | Justyna Kowalczyk TOP3 @ 1,45 Unibet Ostatni bieg na Mistrzostwach Świata. Bieg dowolny na 30 km. Chciałbym aby wygrała i udowodniła tym cholernym astmatyczką kto jest najlepszy. Ogólnie Justyna lubi ten dystans, jest przecież mistrzynią Świata i Olimpijską na tym dystansie. Oprócz Norweżek czyli Marit i Teresy, napewno liczyć się będzie Finka Sarinen i Szwedka Kalla. Jednak ja uważam że Justyna jest na tyle mocna że poradzi sobie z tymi zawodniczkami i TOP 3 powinno być izzi.
__________________ Ostatnio edytowane przez dawid.400 ; 05-03-2011 o 13:35 |
| |
| | #18 | |
| Znawca Dołączył: 04.07.2009 Skąd: Lublin
Reputacja: 592 | Cytat:
Pozdrawiam.
__________________ | |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 21.11.2010
Reputacja: 17 |
Na 30 km to różnica w jeździe łyżwą Kalli a Kowalczyk przestaje mieć znaczenie. Tutaj liczy się na 1 miejscu wytrzymałość i moim zdaniem Kalla nie wytrzyma takiego dystansu na tak trudnej trasie. Ktoś napisał , że Kalla ma tu największe szanse na medal ale przecież na ostatnich imprezach na długich biegach ona nie walczyła wogóle o medale. Dla mnie to będzie się trzymała w czubie przez jakieś 10-20 km ale potem odpadnie. Co do Saarinen , to ona walczyła na tym dystansie w Libercu o medal . Była w czubie , jednak tutaj rzeczywiście trasa jest za trudna. Myślę, że przez jakiś czas będzie większa grupa ale potem Norweżki będą szarpać żeby Kowalczyk zmęczyć i wtedy się to rozerwie. Ostatnio edytowane przez Waclaw ; 05-03-2011 o 08:58 |
| |
| | #20 | |
| ModTeam Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Obywatel Świata
Reputacja: 2608 | Cytat:
Ale jeśli mówisz że Sarinen nie na tym dystansie, to tylko jeszcze bardziej przekonujesz mnie do tego typu. | |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Mistrzostwa Świata Piłkarek Ręcznych Brazylia 2011 - Kwalifikacje | Hopkirk | Piłka Ręczna | 4 | 05-06-2011 18:31 |
| Biegi narciarskie sezon 2010/2011 | Adrian1905 | Sporty Zimowe | 97 | 18-03-2011 19:58 |
| Mistrzostwa Świata w skokach - Oslo HS 106 [25-26 luty 2011r] | robson United xD | Sporty Zimowe | 64 | 05-03-2011 16:44 |
| Mistrzostwa świata w piłce ręcznej mężczyzn - Szwecja 2011 | christopher48 | Piłka Ręczna | 248 | 31-01-2011 15:55 |
| Puchar Hopmana 2011 (nieoficjalne mistrzostwa świata zespołów mieszanych) | christopher48 | Pozostałe Turnieje | 9 | 04-01-2011 21:17 |