![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 02.01.2007
| bezpieczeństwo
Nurtuje mnie sprawa bezpieczeństwa. Buki internetowe przekonują nas, że jet ono zbliżone do bezpieczeństwa stosowanego w bankach. Tymczasem nawet logowanie odbywa się na stronach dostępnych dla hakerów. W bakach standardem jest logowanie na bezpiecznym 128bitowym protokule SSL. Niestety w bukach jest to rzadkością a odpowiedzialność za ochronę hasła zrzucają na klienta. Nie ma też jeszcze bezpieczniejszych metod jak np. hasła jednorazowe ale to ze względów technicznych można zrozumieć. |
| | |
| | #2 |
| Dołączył: 10.11.2006 Skąd: Z Gazowni
|
W banku masz SSL i token i tak zostaje 101 sposobow na wyczyszczenie Ci konta, jesli jestes nieswiadomym uzytkownikiem to nic Ci nie pomoze. W Expekcie masz SSL'a ... nie wiem czy zwiekszy to Twoje poczucie bezpieczenstwa, mojego wcale. Np. dzis wygasla mi sesja i zobaczylam kilka dziwnych komunikatow z tego wzgledu, ze wygasla lecz nie we wszystkich "ramkach" (ramki sie nie odswiezyly), dlugo by opowiadac a juz do domu trzeba isc :P Koniec szychty! |
| | |
| | #3 | |
| Dołączył: 02.01.2007
| Cytat:
A w Expekcie SSL jest tylko po zalogowaniu. Wpisywanie hasła dokonujemy na stronie nieszyfrowanej. | |
| | |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Bezpieczeństwo | Koliberek | Ogólne Dyskusje | 0 | 08-06-2010 19:27 |
| Bezpieczeństwo i regulamin | fasolkabolka | Kącik Ogólnobukmacherski | 3 | 10-03-2010 20:49 |
| Bezpieczeństwo | krz_siek | Off Topic | 11 | 06-07-2009 21:16 |
| Bezpieczeństwo wypłat? | Tixi | Dział dla Początkujących | 2 | 24-07-2008 02:28 |
| Bezpieczeństwo transakcji | Albercik | Expekt | 10 | 03-09-2005 10:05 |