![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 28.11.2011
| Bukmacherka-Totalnie zielony gracz
Witam ! Chciałbym w niedalekiej przyszłości zacząć grać.Czytałem już trochę tematów na forum i dowiedziałem się sporu rzeczy, jednakże chciałbym zadać te najprostsze pytania. -Czy to jest legalne ? (Kiedyś niby było , ale jakaś ustawa była czy coś.Nigdy zaciekawiony nie byłem to nawet nie czytałem) -Czy jest różnica między stawianiem w internecie , a tym w zakładzie ? Mam czas , chętnie oglądam różnorakie sporty , a jeszcze możliwość zarobku na tym mnie bardzo by ucieszyła Możliwe , że gdzieś były odpowiedzi na te pytania , z góry przepraszam ,ale widocznie nie zauważyłem. Pozdrawiam, Zielony gracz |
| | |
| | #2 |
| Dołączył: 28.12.2010 Skąd: Nidzica
Reputacja: 320 |
Jest legalne w punktach zarejestrowanych w Polsce. STS, Totolotek i tak dalej. Ale to i tak nieważne, wszyscy gramy praktycznie w necie i nikt nie ma problemów z tym. Różni się tym, że w naziemnych pobierany jest podatek 12%, czego nie ma w internetowcach. Poza tym masa opcji więcej w bukach online, możliwość stawiania live (w trakcie meczu) i wiele innych ważnych jak i mniejszych zalet. |
| | |
| | #3 | |
| Moderator Dołączył: 22.08.2009
Reputacja: 489 | Cytat:
U ziemniaków kursy są dużo niższe a niżeli u konkurencje netowej , po za tym wygodniej dużo bo wątpię aby ci się chciało latać do punktu zimą jak będzie -15 na zewnątrz. | |
| | |
| | #4 | |
| Dołączył: 04.12.2011
| Cytat:
| |
| | |
| | #5 |
Reputacja: 108 |
Internetowi bukmacherzy mają siedziby w większości na Malcie, więc teoretycznie (chyba też praktycznie) gramy tam gdzie jest to dozwolone. Ja osobiście jestem ciekawy czemu u buków nie mogą grać osoby z USA, Włoch, Francji, Hong Kongu, Chin ?
|
| | |
| | #6 |
| Dołączył: 29.06.2010
Reputacja: 209 |
W Polsce granie w bukach internetowych nie zarejestrowanych w Polsce jest nielegalne (choć to ustawa która to narzuca jest niezgodna z prawem UE, więc nie do końca są nielegalne), buki internetowe narzucają 12% podatek i dlatego wygrane są niższe, przeważnie też same kursy są niższe, uboższa jest także oferta zaczynając od tego że np. na mecz Serie A w bukach naziemnych jest dostępnych ok. 20 typów, a w obojętnie jakim buki internetowym jest ich kilka razy więcej, kończąc na tym że w naziemnych jest o wiele mniej sportów do typowania.
|
| | |
| | #7 |
|
Mam trochę inne pytanie bo tez jestem początkujący - czy żeby założyć sobie konto np w Bwin trzeba być pełnoletnim i podać prawdziwe dane przy rejestracji? Teoretycznie zawsze trzeba mieć 18 żeby obstawiać, ale nigdy nie proszą mnie o dowód jak obstawiam u normalnego buka (jestem niepełnoletni).
|
| | |
| | #8 |
Tak trzeba być pełnoletnim i podać prawdziwe dane, zawsze możesz założyć teraz konto i ryzykować że pieniędzy nie wypłacisz bo nie przejdziesz weryfikacji, a w Bwin bardzo często weryfikują konto, więc jak chcesz grać przez internet to załóż konto na któregoś z rodziców albo załóż konto u buka gdzie zbyt często nie weryfikują (np. Sportingbet), ale licz się z tym że nawet tam mogą Cię zweryfikować.
|
| | |
| | #9 |
Reputacja: 108 | Sportingbet z doświadczenia poprosi o dowód przy pierwszej większej wypłacie.
|
| | |
| | #10 | |
| Dołączył: 21.11.2011
Reputacja: 49 | Cytat:
Teoretycznie i praktycznie to Malta, jak i UK zresztą są w UE (czy nawet i Gibraltar możnaby jakoś "podciągnąć" pod UE) a w UE obowiązuje jeden z jej absolutnie podstawowych filarów: zasada swobody przepływu usług (osób i towarów oczywiście także). Nic z tego Jeśli jesteś obywatelem RP (i posiadasz tutaj swoje tzw. centrum życiowe - jeśli nie posiadasz w RP to musisz wykazać, że posiadasz je gdzie indziej) oznacza to, że jesteś rezydentem Rzeczypospolitej Polskiej. Jurysdykcją dla Twoich działań jest RP. Twoja rezydentura to RP. Podlegasz pod - nie tylko tę zasr ... ą ustawę "antyhazardową" ale także pod Kodeks karno skarbowy, który funkcjonuje o wiele latek dłużej niż sama wspomniana Ustawa. Wg polskiego chorego prawa, jeśli jesteś obywatelem/rezydentem RP to nie jest ważne z jakiego zakątka Świata zawierasz zakład. Podlegasz pod polskie prawo. Na dodatek, jeśli z terytorium RP zawierasz zakład internetowy to tym bardziej jesteś prawdopodobnie pogrążony wg polskiego chorego prawa. Zawierasz go bowiem wg tego prawa, najprawdopodobniej w Polsce a wg wspomnianego Kodeksu nie możesz uczestniczyć w zakładach wzajemnych zagranicznych, cytuję Kodeks: "na terytorium RP". Itd, itp ... Ostatnio edytowane przez Yar000 ; 05-12-2011 o 22:17 Powód: Zamiana słowa "Ustawa" na słowo "Kodeks". | |
| | |
| | #11 |
|
Btw, myślicie że przy większej wygranej gość który przyjmuje zakłady mógłby poprosić mnie o dowód? (mam tu na myśli buka naziemnego oczywiście) Dotychczas wygrywałem tylko małe sumki i problemów nie było.
|
| | |
| | #12 |
Przy każdej wygranej (też przy zawieraniu zakładu) mogą prosić Cię o dowód, przy większej wygranej jeśli wyglądasz na mniej niż 18 lat to pewnie spytają, licząc na to że nie masz i nie będą musieli Ci wypłacić.
|
| | |
| | #13 |
|
No zdaję sobie z tego sprawę, z tym że tak jak mówiłem - dotychczas nigdy nie było z tym problemów. W styczniu kończę 17 lat. Tak sobie myślę czy gdy np dałbym facetowi kupon żeby mi wypłacił pieniądze, on połapałby się że za wysoka wygrana to mógłby mi go nie oddać? |
| | |
| | #14 |
Jest taka szansa, więc lepiej daj kupon komuś pełnoletniemu żeby odebrał Ci wygraną.
|
| | |
| | #15 |
| Dołączył: 28.01.2011 Skąd: Lubin
Reputacja: 55 |
Albo po prostu załóż konto na necie na matkę. Wpłacisz sobie pieniądze, jak przegrasz to nic nie powiesz, a jak wygrasz to czemu matka miałaby mieć jakieś pretensje o to, że zarobiłeś sobie pieniądze? |
| | |
| | #16 |
|
Matka może nie ale generalnie stary boi sie obstawiać przez internet, bo to nielegalne |
| | |
| | #17 |
| Dołączył: 26.07.2010
|
Ja na bahu mam konto i nic nie dzwonili do mnie ani nic Wszystkie dane mam prawdziwe oprócz daty urodzenia xD |
| | |
| | #18 | |
| Dołączył: 08.11.2006
Reputacja: 77 | Cytat:
edit: i jeszcze jedno zakladasz konto na matke ktora ma 40-50 lat = weryfikacja telefoniczna w wiekszosci bukmacherow przy wyplacie a to sie = nie przejscia pomyslnie weryfikacji na 95% = nie wyplaceniem pieniedzy a to sie moze = zly slad na psychice mlodego czlowieka Ostatnio edytowane przez forin ; 27-12-2011 o 00:58 | |
| | |
| | #19 |
| Dołączył: 21.07.2011 Skąd: Rybnik
Reputacja: 14 |
w stacjonarnych pobierają jakiś tam procent od wygranej |
| | |
| | #20 | |
| Dołączył: 17.12.2011
Reputacja: 1 | Cytat:
| |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| ja lubieć zielony. | goldberger | Kupony | 35 | 03-09-2011 17:57 |
| Pytania od totalnie zielonych w bukmacherstwie | Ryan91180 | Dział dla Początkujących | 3 | 21-04-2010 23:08 |
| Zielony NHL,NCAAF | zielony1 | Kupony ze Statystykami | 3 | 10-11-2009 23:27 |
| Problem mały,widzicie jako że nie ufam totalnie moneybookers | peter2903 | Moneybookers - Skrill | 2 | 04-06-2008 10:44 |
| Gracz rekreacyjny a gracz zawodowy ? | impulsive | Sportingbet | 0 | 17-05-2006 13:00 |