Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Dział dla Początkujących

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 26-06-2010, 02:45   #1
netto
Guest

Zakłady w realu vs. zakłady internetowe - pytanie

Dzień dobry,

Jestem nowy na forum i nowy w świecie bukmacherki internetowej. Natomiast bawię się trochę w typowanie w realu, czyli fizycznie w punktach bukmacherskich. W ogóle nie jestem biegły w komputeracj, dlatego mam parę pytań, liczę, że ktoś mi pomoże.

Po pierwsze, jak to jest z wpłaconymi pieniędzmi u buka internetowego? Z tego co czytałem na Waszym forum praktycznie WSZĘDZIE nie wolno dysponować swoją kasą tylko trzeba w całości ją kilka razy postawić, żeby móc ją wypłacić. Czyli jeśli wpłacę 100zł to muszę kilka razy je postawić (i wygrać), żeby móc je wypłacić. Nie mogę wpłacić 100zł, postawić raz, wygrać np. 200 i ich wypłacić. Czy to prawda? (Żadne bonusy i inne błyskotki mnie nie interesują, gram uczciwie.)

Po drugie, jak to jest z podatkami od wygranych u buków internetowych? U normalnych jest prosto, bo od wygranej automatycznie potrącają przy wypłacie. A w internecie? Domyślam się, że nie płaci się podatków, ale w takim razie czy nie ma ryzyka, że urząd skarbowy się mną zainteresuje jeśli na moje konto internetowe zaczną przychodzić pieniądze od jakiegoś buka internetowego?

Po trzecie, czytałem, że są problemy z wypłatą dla graczy obstawiających relatywnie wysokie zakłady jednorazowe. Np. stawiam 10000zł na wygraną jakiejś drużyny piłkarskiej (mocnego faworyta), wygrywam 2000 i tak kilkanaście razy tylko takie zakłady. Czy to prawda, że wtedy nie chcą wypłacać?

Byłbym bardzo wdzięczny za rozjaśnienie mi sytuacji.

Pozdrawiam i dziękuję,
netto

stare 26-06-2010, 08:36   #2

Reputacja: 7
Co do pierwszego pytania to zazwyczaj u bukmacherów internetowych (gdy nie korzystasz z bonusu) musisz obrócić wpłatę jeden raz, czyli postawić równowartość wpłaty (w jednym, lub kilku kuponach).

Sprawa podatków.. to najlepiej przeczytać temat o podatkach z zakładów internetowych z forum (istnieje taki). Właściwie wg polskiego prawa jest to nielegalna gra, wg prawa UE wszystko jest legalnie, a podatki zostały odprowadzone w danych państwach. Nie jestem prawnikiem, więc fachowo nie odpowiem na to pytanie

Co do trzeciego to zależy od bukmachera. Jeżeli skorzystasz z renomowanych i sprawdzonych bukmacherów to nie powinno być problemów. Jednak czy kwoty rzędu 10 000 zł zostaną zaakceptowane.. ;]
Jeżeli grasz typy pojedyncze (single) to możliwe, że najlepszą opcją byłby dla Ciebie Betfair - giełda zakładów, na której Twoje stawki są wręcz nieograniczone, kursy zazwyczaj wyższe i nie ma żadnych problemów z wypłatą ;]
Picia jest offline  
stare 04-07-2010, 12:35   #3
Moderator

Reputacja: 1142
Temat sprzed paru dni ale dorzucę swoje 3 grosze.

PYTANIE 1
Picia ma rację, że zazwyczaj trzeba wpłatę raz postawić, jednak buki przestrzegają tego głównie, gdy chcesz wpłacić jedną metodą a wypłacić drugą.
Dla przykładu. Mam pieniądze na MB czyli Moneybookers. Jest to bardzo popularny wśród graczy portfel internetowy. Działa praktycznie na zasadach banku internetowego ale transakcje dokonywane są dużo szybciej. Za wypłatę z MB na konto w banku pobierana jest prowizja - dlatego wiele oób próbuje ją ominąć, wpłacając pieniądze do buka a następnie natychmiast na konto.

W przypadku wpłaty i natychmiastowej wypłaty tą samą drogą, bukmacherzy nakazują obrót pieniędzmi dużo rzadziej.

PYTANIE 2

Nowa ustawa hazardowa

PYTANIE 3

kłopotem przy tkaich stawkach, nie jest to że bukmacher nie wypłaci pieniędzy a fakt, że nie przyjmie takiego zakładu.
Limity są zmorą wielu graczy i nic na to nie poradzisz.
Jednak taki rozwiązanie jak Giełdy Zakładów (gdzie "bukmacher" chce, żeby Twoje stawki był jak największe) pomaga ominąć ten problem.

Prócz tego polecam PinnacleSports. Jeden z najlepszych buków na świecie a już na pewno najlepszy, dla wszystkich któzy chcą grać single za "grubą" kasę

Nie śmieć w działach! - Używaj opcji Szukaj
Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij:

Cytat:
Nie powiedziałbym, że byłem najlepszym managerem w historii. Ale byłem w czołowej jedynce

kukla jest offline  
Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Dział dla Początkujących > Zakłady w realu vs. zakłady internetowe - pytanie

Zamknięty Temat