Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Pozostałe Sporty - Typy Bukmacherskie > Pozostałe Sporty > Snooker

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 25-06-2011, 14:22   #1
Forum VIP

Reputacja: 178
Australian Open - kwalifikacje 26-30.06.2011

Już jutro rozpoczną się kwalifikacje do nowego rankingowego turnieju, które potrwają do 30 czerwca. Jest to Australian Open (tak, tak, również snookerowy ), który ma również na celu rozpowszechnianie snookera w innych częściach świata, w dużej mierze także dzięki osobie Australijczyka Neila Robertsona (Mistrza Świata z roku 2010). Turniej główny rozegrany zostanie w dniach 18-24 lipca w Bendigo.

Nie zabraknie też polskiego akcentu. W eliminacjach do turnieju głównego udział weźmie nasz jedyny zawodnik w profesjonalnym gronie, 16-letni Kacper Filipiak. W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej jego rywalem będzie Chińczyk Li Yan. Ewentualne zwycięstwo skutkować będzie pojedynkiem z... Alanem McManusem, z którym to Kacper rozegrał swój pierwszy mecz jako zawodnik Main Touru w PTC 1. Wtedy Szkot wygrał 4-1.

Oto drabinka kwalifikacji:

I "rozkład jazdy" na najbliższe dni (wszystkie spotkania rozgrywane do 5 wygranych):

Dzień 1:
Niedziela, 26.06.2011
Godzina: 20:00

Mecz 1 - Lucky Vatnani v Kurt Maflin 0/W

Dzień 2:
Poniedziałek, 27.06.2011
Godzina: 11:00

Mecz 3 - Sam Baird v Luca Brecel 5-1
Mecz 4 - Andrew Pagett v Adam Wicheard 5-4
Mecz 5 - Paul Davison v David Hogan 5-3
Mecz 6 - Bjorn Haneveer v Andrew Norman 3-5
Mecz 7 - Joe Meara v David Morris 3-5
Mecz 8 - Michael White v Yu Delu 4-5

Dzień 2:
Poniedziałek, 27.06.2011
Godzina: 15:30

Mecz 9 - Dechawat Poomjaeng v Robin Hull 1-5
Mecz 10 - Cao Yupeng v Kurt Maflin 1-5
Mecz 11 - Sam Craigie v David Grace 5-1
Mecz 12 - Aditya Mehta v Tian Pengfei
1-5

Dzień 2:
Poniedziałek, 27.06.2011

Mecz 13 - Ben Woollaston v Adam Duffy 5-2
Mecz 14 - Scott MacKenzie v Stuart Carrington 5-4
Mecz 15 -
Kacper Filipiak v Li Yan 0-5
Mecz 16 - Liam Highfield v Simon Bedford 5-4
Mecz 17 - Passakorn Suwannawat v David Gilbert 4-5
Mecz 18 - Daniel Wells v James Wattana
2-5

Dzień 3:
Wtorek, 28.06.2011

Mecz 19 - Adrian Gunnell v Sam Baird 5-4
Mecz 20 - Jimmy Robertson v Andrew Pagett 5-2
Mecz 21 - Jimmy White v Paul Davison 5-2
Mecz 22 - Liu Chuang v Andrew Norman 3-5
Mecz 23 - Rod Lawler v David Morris 5-3
Mecz 24 - Joe Swail v Yu Delu 1-5

Dzień 3:
Wtorek, 28.06.2011

Mecz 25 - Jack Lisowski v Robin Hull 5-2
Mecz 26 - Peter Lines v Kurt Maflin 3-5
Mecz 27 - Liu Song v Sam Craigie 3-5
Mecz 28 - Anthony McGill v Tian Pengfei 1-5

Dzień 3:
Wtorek, 28.06.2011

Mecz 29 - Ian McCulloch v Ben Woollaston 3-5
Mecz 30 - Andy Hicks v Scott MacKenzie 1-5
Mecz 31 - Alan McManus v Li Yan 1-5
Mecz 32 - Xiao Guodong v Liam Highfield 4-5
Mecz 33 - Alfie Burden v David Gilbert 2-5
Mecz 34 - Matt Couch v James Wattana 5-4

Dzień 4:
Środa, 29.06.2011

Mecz 35 - Matthew Selt v Adrian Gunnell
Mecz 36 - Mark Joyce v Jimmy Robertson
Mecz 37 - Rory McLeod v Jimmy White
Mecz 38 - Jamie Burnett v Andrew Norman
Mecz 39 - Mike Dunn v Rod Lawler
Mecz 40 - Joe Jogia v Yu Delu

Dzień 4:
Środa, 29.06.2011

Mecz 41 - Tom Ford v zwycięzca meczu 25
Mecz 42 - Michael Holt v
zwycięzca meczu 26
Mecz 43 - Fergal O'Brien v
zwycięzca meczu 27
Mecz 44 - Anthony Hamilton v
zwycięzca meczu 28

Dzień 4:
Środa, 29.06.2011

Mecz 45 - Jamie Jones v zwycięzca meczu 29
Mecz 46 - Tony Drago v
zwycięzca meczu 30
Mecz 47 - Nigel Bond v
zwycięzca meczu 31
Mecz 48 - Steve Davis v
zwycięzca meczu 32
Mecz 49 - Dave Harold v
zwycięzca meczu 33
Mecz 50 - Barry Pinches v
zwycięzca meczu 34

Dzień 5:
Czwartek, 30.06.2011

Mecz 51 - Ricky Walden v zwycięzca meczu 35 (Zwycięzca zagra z Johnem Higginsem w turnieju głównym)
Mecz 52 - Martin Gould v
zwycięzca meczu 36 (Zwycięzca zagra ze Stephenem Hendrym w turnieju głównym)
Mecz 53 - Robert Milkins v
zwycięzca meczu 37 (Zwycięzca zagra z Peterem Ebdonem w turnieju głównym)
Mecz 54 - Andrew Higginson v
zwycięzca meczu 38 (Zwycięzca zagra z Shaunem Murphym w turnieju głównym)
Mecz 55 - Marcus Campbell v
zwycięzca meczu 39 (Zwycięzca zagra z Alim Carterem w turnieju głównym)
Mecz 56 - Ryan Day v
zwycięzca meczu 40 (Zwycięzca zagra z Markiem Allenem w turnieju głównym)

Oficjalny LIVE kwalifikacji >>>KLIK<<<

Oferty na razie nie ma, miejmy nadzieję, że się pojawi

Ostatnio edytowane przez pitekk ; 29-06-2011 o 00:35
pitekk jest offline  
stare 26-06-2011, 16:14   #2
Forum VIP

I pojawiła się oferta w Sportingbet:

Już samo pierwsze spotkanie powinno być bardzo zacięte. Patrząc na kurs bukmacherzy większego faworyta upatrują w młodym, utalentowanym Brecelu. Uważam podobnie, choć Baird nie powinien łatwo oddać skóry. Mimo wszystko 1.61 na Lucę warte polecenia.

Kolejne spotkanie - chyba bez wątpliwości stawiam na Pagetta. Kurs 1.50 niezły, a Andrew "liznął" już trochę snookera na najwyższym poziomie chociażby w zeszłym sezonie. Czas Wichearda powinien jeszcze nadejść, jak to się mówi: "ma jeszcze czas"

Davison - Hogan - niby ten pierwszy ale odpuszczam, może tu będzie niespodzianka?

Haneveer - Norman - tutaj zdecydowanie Belg. 1.50 wydaje się być rozsądną opcją, Bjorn utrzymał się w Tourze w poprzednim sezonie, a i kilka występów miał niezłych jak na niego. Nie powinien mieć kłopotów także i w tym spotkaniu.

Meara - Morris - o tym pierwszym słyszę po raz pierwszy, jednak "ten drugi" też nie ma jakiś olśniewających osiągnięć. Jak dla mnie - no bet.

Michael White - Yu Delu - faworytem buków White, jednak ja stawiam na Chińczyka. Kompletnie anonimowy nie jest, kilka meczów w kwalifikacjach potrafi wygrać, a i kurs niezły i po małej stawce można zaryzykować dobry kurs 2.40.

Poomjaeng - Hull - nie mam zielonego pojęcia kto może wygrać to spotkanie. Dechawat to może być jeden z tych nieobliczalnych zawodników...

Craigie - Grace - kursy mówią same za siebie - spotkanie powinno być wyrównane, jeśli musiałbym stawiać, to daję 5-4 dla Sama Craigiego

Mehta - Pengfei - tego drugiego niektórym nie trzeba już przedstawiać. W swojej amatorskiej karierze ma już na koncie zwycięstwa chociażby z O'Sullivanem czy Selbym. I mimo tego, czy były to zwycięstwa bardziej czy mniej zasłużone, to potrafi "ukąsić" nie jednego. Tutaj myślę nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem swojego rywala.

Woollaston - Duffy - Duffy'ego nie kojarzę, z kolei Ben dość często gra we wszelakich kwalifikacjach przez co uważam, że jest faworytem tego spotkania i warto po 1.66 spróbować na niego postawić.

Mackenzie - Carrington - no bet.

Filipiak - Li Yan - spotkanie, które będziemy z największą uwagą śledzić na livescorze. Czy Polak ma jakieś szanse na wygraną z Chińczykiem? Myślę, że tak, choć to bardzo trudne zadanie dla "profesjonalnego debiutanta", jednak do wykonania. 3.75 mocno kusi jeśli idzie o rodaka i nawet dla tego faktu i większych emocji warto spróbować

Highfield - Bedford - niższy kurs na Liama, ale myślę, że Bedford powalczy. Trochę już w kwalifikacjach pograł i jeśli nie wygra, to na pewno zdobędzie 3, 4 frejmy.

Dwa ostatnie spotkania to dla mnie dwa tzw. "pewniaki", których ponoć nigdzie nie ma - Gilbert i Wattana powinni spokojnie znaleźć się w kolejnej rundzie eliminacji do turnieju głównego.

Tyle ode mnie, liczę, że w końcu nie będę pisał do samego siebie, a ktoś się tu odezwie!
stare 28-06-2011, 14:54   #3
Forum VIP

I za nami pierwszy dzień snookerowych kwalifikacji Australian Open. Z bukmacherskiego punktu widzenia wyszło całkiem dobrze, zawiedli tylko Haneveer i Brecel, szkoda Filipiaka, a pozytywnie wyszło np. z Yu Delu, na którego był bardzo dobry kurs.

Na mecze z 11:00 nie zdążyłem, więc pogramy coś z późniejszej godziny:

Jack Lisowski - Robin Hull - Anglik o polskim nazwisku często faworyzowany aż zbytnio przez niektóre strony powinien jednak nie mieć problemów ze swoim rywalem. W poprzednim sezonie pokazywał nam się już w turniejach głównych, myślę, że 1.66 powinno spokojnie siąść.

Peter Lines - Kurt Maflin - myślę, że górą powinien być Norweg. Lines najlepsze lata swojej gry ma już dawno za sobą, przeciwnie do swojego przeciwnika, który zaczął się rozkręcać, a w PTC 1 wbił najwyższego brejka tego turnieju - 145 punktów. 1.70 do gry.

Liu Song - Sam Craigie - tutaj może być zacięte spotkanie. Craigie bardzo łatwo poradził sobie w 1 rundzie z Davidem Gracem i na pewno tanio skóry nie odda. Mimo wszystko myślę, że ostatecznie 1.66 można zagrać na Songa.

Anthony McGill - Tian Pengfei - Dziwi mnie bardzo wysoki kurs na McGilla. Wiadomo, Pengfei jest nieobliczalny, jednak dysproporcja kursów trochę mnie zastanawia. Kurs 2.40 na Szkota kusi i myślę, że warto zaryzykować stawiając na Mistrza Świata do lat 19 z 2008 roku.

Ian McCulloch - Ben Woollaston - tutaj "dwójeczka". McCulloch już z pewnością nie pamięta czasów, gdy grał w fazie telewizyjnej jakiegoś turnieju. Myślę, że młodszy rywal okaże się lepszy.

Reszta w skrócie - postawiłbym na Hicksa, Burdena i Wattanę, dwa pozostałe - no bet.

Zamknięty Temat