![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Forum VIP Dołączył: 28.08.2008 Skąd: Wlkp.
Reputacja: 178 | Australian Open - kwalifikacje 26-30.06.2011 ![]() Już jutro rozpoczną się kwalifikacje do nowego rankingowego turnieju, które potrwają do 30 czerwca. Jest to Australian Open (tak, tak, również snookerowy Nie zabraknie też polskiego akcentu. W eliminacjach do turnieju głównego udział weźmie nasz jedyny zawodnik w profesjonalnym gronie, 16-letni Kacper Filipiak. W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej jego rywalem będzie Chińczyk Li Yan. Ewentualne zwycięstwo skutkować będzie pojedynkiem z... Alanem McManusem, z którym to Kacper rozegrał swój pierwszy mecz jako zawodnik Main Touru w PTC 1. Wtedy Szkot wygrał 4-1. Oto drabinka kwalifikacji: ![]() I "rozkład jazdy" na najbliższe dni (wszystkie spotkania rozgrywane do 5 wygranych): Dzień 1: Niedziela, 26.06.2011 Godzina: 20:00 Mecz 1 - Lucky Vatnani v Kurt Maflin 0/W _______________________________________ Dzień 2: Poniedziałek, 27.06.2011 Godzina: 11:00 Mecz 3 - Sam Baird v Luca Brecel 5-1 Mecz 4 - Andrew Pagett v Adam Wicheard 5-4 Mecz 5 - Paul Davison v David Hogan 5-3 Mecz 6 - Bjorn Haneveer v Andrew Norman 3-5 Mecz 7 - Joe Meara v David Morris 3-5 Mecz 8 - Michael White v Yu Delu 4-5 _______________________________________ Dzień 2: Poniedziałek, 27.06.2011 Godzina: 15:30 Mecz 9 - Dechawat Poomjaeng v Robin Hull 1-5 Mecz 10 - Cao Yupeng v Kurt Maflin 1-5 Mecz 11 - Sam Craigie v David Grace 5-1 Mecz 12 - Aditya Mehta v Tian Pengfei 1-5 _______________________________________ Dzień 2: Poniedziałek, 27.06.2011 Godzina: 20:00 Mecz 13 - Ben Woollaston v Adam Duffy 5-2 Mecz 14 - Scott MacKenzie v Stuart Carrington 5-4 Mecz 15 - Kacper Filipiak v Li Yan 0-5 Mecz 16 - Liam Highfield v Simon Bedford 5-4 Mecz 17 - Passakorn Suwannawat v David Gilbert 4-5 Mecz 18 - Daniel Wells v James Wattana 2-5 _______________________________________ Dzień 3: Wtorek, 28.06.2011 Godzina: 11:00 Mecz 19 - Adrian Gunnell v Sam Baird 5-4 Mecz 20 - Jimmy Robertson v Andrew Pagett 5-2 Mecz 21 - Jimmy White v Paul Davison 5-2 Mecz 22 - Liu Chuang v Andrew Norman 3-5 Mecz 23 - Rod Lawler v David Morris 5-3 Mecz 24 - Joe Swail v Yu Delu 1-5 _______________________________________ Dzień 3: Wtorek, 28.06.2011 Godzina: 15:30 Mecz 25 - Jack Lisowski v Robin Hull 5-2 Mecz 26 - Peter Lines v Kurt Maflin 3-5 Mecz 27 - Liu Song v Sam Craigie 3-5 Mecz 28 - Anthony McGill v Tian Pengfei 1-5 _______________________________________ Dzień 3: Wtorek, 28.06.2011 Godzina: 20:00 Mecz 29 - Ian McCulloch v Ben Woollaston 3-5 Mecz 30 - Andy Hicks v Scott MacKenzie 1-5 Mecz 31 - Alan McManus v Li Yan 1-5 Mecz 32 - Xiao Guodong v Liam Highfield 4-5 Mecz 33 - Alfie Burden v David Gilbert 2-5 Mecz 34 - Matt Couch v James Wattana 5-4 _______________________________________ Dzień 4: Środa, 29.06.2011 Godzina: 11:00 Mecz 35 - Matthew Selt v Adrian Gunnell Mecz 36 - Mark Joyce v Jimmy Robertson Mecz 37 - Rory McLeod v Jimmy White Mecz 38 - Jamie Burnett v Andrew Norman Mecz 39 - Mike Dunn v Rod Lawler Mecz 40 - Joe Jogia v Yu Delu _______________________________________ Dzień 4: Środa, 29.06.2011 Godzina: 15:30 Mecz 41 - Tom Ford v zwycięzca meczu 25 Mecz 42 - Michael Holt v zwycięzca meczu 26 Mecz 43 - Fergal O'Brien v zwycięzca meczu 27 Mecz 44 - Anthony Hamilton v zwycięzca meczu 28 _______________________________________ Dzień 4: Środa, 29.06.2011 Godzina: 15:30 Mecz 45 - Jamie Jones v zwycięzca meczu 29 Mecz 46 - Tony Drago v zwycięzca meczu 30 Mecz 47 - Nigel Bond v zwycięzca meczu 31 Mecz 48 - Steve Davis v zwycięzca meczu 32 Mecz 49 - Dave Harold v zwycięzca meczu 33 Mecz 50 - Barry Pinches v zwycięzca meczu 34 _______________________________________ Dzień 5: Czwartek, 30.06.2011 Godzina: 11:00 Mecz 51 - Ricky Walden v zwycięzca meczu 35 (Zwycięzca zagra z Johnem Higginsem w turnieju głównym) Mecz 52 - Martin Gould v zwycięzca meczu 36 (Zwycięzca zagra ze Stephenem Hendrym w turnieju głównym) Mecz 53 - Robert Milkins v zwycięzca meczu 37 (Zwycięzca zagra z Peterem Ebdonem w turnieju głównym) Mecz 54 - Andrew Higginson v zwycięzca meczu 38 (Zwycięzca zagra z Shaunem Murphym w turnieju głównym) Mecz 55 - Marcus Campbell v zwycięzca meczu 39 (Zwycięzca zagra z Alim Carterem w turnieju głównym) Mecz 56 - Ryan Day v zwycięzca meczu 40 (Zwycięzca zagra z Markiem Allenem w turnieju głównym) _______________________________________ Oficjalny LIVE kwalifikacji >>>KLIK<<< Oferty na razie nie ma, miejmy nadzieję, że się pojawi
__________________ Mój blog z przemyśleniami o sporcie i typami <-- Póki co nieaktywny ale serdecznie zapraszam! Ostatnio edytowane przez pitekk ; 29-06-2011 o 00:35 |
| |
| | #2 |
Reputacja: 178 |
I pojawiła się oferta w Sportingbet: ![]() Już samo pierwsze spotkanie powinno być bardzo zacięte. Patrząc na kurs bukmacherzy większego faworyta upatrują w młodym, utalentowanym Brecelu. Uważam podobnie, choć Baird nie powinien łatwo oddać skóry. Mimo wszystko 1.61 na Lucę warte polecenia. Kolejne spotkanie - chyba bez wątpliwości stawiam na Pagetta. Kurs 1.50 niezły, a Andrew "liznął" już trochę snookera na najwyższym poziomie chociażby w zeszłym sezonie. Czas Wichearda powinien jeszcze nadejść, jak to się mówi: "ma jeszcze czas" Davison - Hogan - niby ten pierwszy ale odpuszczam, może tu będzie niespodzianka? Haneveer - Norman - tutaj zdecydowanie Belg. 1.50 wydaje się być rozsądną opcją, Bjorn utrzymał się w Tourze w poprzednim sezonie, a i kilka występów miał niezłych jak na niego. Nie powinien mieć kłopotów także i w tym spotkaniu. Meara - Morris - o tym pierwszym słyszę po raz pierwszy, jednak "ten drugi" też nie ma jakiś olśniewających osiągnięć. Jak dla mnie - no bet. Michael White - Yu Delu - faworytem buków White, jednak ja stawiam na Chińczyka. Kompletnie anonimowy nie jest, kilka meczów w kwalifikacjach potrafi wygrać, a i kurs niezły i po małej stawce można zaryzykować dobry kurs 2.40. Poomjaeng - Hull - nie mam zielonego pojęcia kto może wygrać to spotkanie. Dechawat to może być jeden z tych nieobliczalnych zawodników... Craigie - Grace - kursy mówią same za siebie - spotkanie powinno być wyrównane, jeśli musiałbym stawiać, to daję 5-4 dla Sama Craigiego Mehta - Pengfei - tego drugiego niektórym nie trzeba już przedstawiać. W swojej amatorskiej karierze ma już na koncie zwycięstwa chociażby z O'Sullivanem czy Selbym. I mimo tego, czy były to zwycięstwa bardziej czy mniej zasłużone, to potrafi "ukąsić" nie jednego. Tutaj myślę nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem swojego rywala. Woollaston - Duffy - Duffy'ego nie kojarzę, z kolei Ben dość często gra we wszelakich kwalifikacjach przez co uważam, że jest faworytem tego spotkania i warto po 1.66 spróbować na niego postawić. Mackenzie - Carrington - no bet. Filipiak - Li Yan - spotkanie, które będziemy z największą uwagą śledzić na livescorze. Czy Polak ma jakieś szanse na wygraną z Chińczykiem? Myślę, że tak, choć to bardzo trudne zadanie dla "profesjonalnego debiutanta", jednak do wykonania. 3.75 mocno kusi jeśli idzie o rodaka i nawet dla tego faktu i większych emocji warto spróbować Highfield - Bedford - niższy kurs na Liama, ale myślę, że Bedford powalczy. Trochę już w kwalifikacjach pograł i jeśli nie wygra, to na pewno zdobędzie 3, 4 frejmy. Dwa ostatnie spotkania to dla mnie dwa tzw. "pewniaki", których ponoć nigdzie nie ma Tyle ode mnie, liczę, że w końcu nie będę pisał do samego siebie, a ktoś się tu odezwie!
__________________ Mój blog z przemyśleniami o sporcie i typami <-- Póki co nieaktywny ale serdecznie zapraszam! |
| |
| | #3 |
Reputacja: 178 |
I za nami pierwszy dzień snookerowych kwalifikacji Australian Open. Z bukmacherskiego punktu widzenia wyszło całkiem dobrze, zawiedli tylko Haneveer i Brecel, szkoda Filipiaka, a pozytywnie wyszło np. z Yu Delu, na którego był bardzo dobry kurs. Na mecze z 11:00 nie zdążyłem, więc pogramy coś z późniejszej godziny: ![]() Jack Lisowski - Robin Hull - Anglik o polskim nazwisku często faworyzowany aż zbytnio przez niektóre strony powinien jednak nie mieć problemów ze swoim rywalem. W poprzednim sezonie pokazywał nam się już w turniejach głównych, myślę, że 1.66 powinno spokojnie siąść. Peter Lines - Kurt Maflin - myślę, że górą powinien być Norweg. Lines najlepsze lata swojej gry ma już dawno za sobą, przeciwnie do swojego przeciwnika, który zaczął się rozkręcać, a w PTC 1 wbił najwyższego brejka tego turnieju - 145 punktów. 1.70 do gry. Liu Song - Sam Craigie - tutaj może być zacięte spotkanie. Craigie bardzo łatwo poradził sobie w 1 rundzie z Davidem Gracem i na pewno tanio skóry nie odda. Mimo wszystko myślę, że ostatecznie 1.66 można zagrać na Songa. Anthony McGill - Tian Pengfei - Dziwi mnie bardzo wysoki kurs na McGilla. Wiadomo, Pengfei jest nieobliczalny, jednak dysproporcja kursów trochę mnie zastanawia. Kurs 2.40 na Szkota kusi i myślę, że warto zaryzykować stawiając na Mistrza Świata do lat 19 z 2008 roku. Ian McCulloch - Ben Woollaston - tutaj "dwójeczka". McCulloch już z pewnością nie pamięta czasów, gdy grał w fazie telewizyjnej jakiegoś turnieju. Myślę, że młodszy rywal okaże się lepszy. Reszta w skrócie - postawiłbym na Hicksa, Burdena i Wattanę, dwa pozostałe - no bet.
__________________ Mój blog z przemyśleniami o sporcie i typami <-- Póki co nieaktywny ale serdecznie zapraszam! |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| China Open kwalifikacje 24.02-27.02.2011 | michau | Snooker | 5 | 26-02-2011 18:26 |
| Australian Open '11 - kwalifikacje i dyskusja ogólna. | Hellraiser | Turnieje WTA | 3 | 14-01-2011 00:53 |
| Australian Open - kwalifikacje | Prasa | Turnieje ATP | 16 | 17-01-2009 06:32 |
| Australian Open - kwalifikacje kobiet | Prasa | Turnieje WTA | 5 | 16-01-2009 13:26 |
| Australian Open | banaszek | Tenis | 221 | 28-01-2008 00:19 |