![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 |
| Dołączył: 15.02.2010
|
A popatrzcie jakie poruszenie od razu w temacie |
| |
| | #22 |
| Dołączył: 17.01.2009 Skąd: Tarnów
Reputacja: 22 |
Pokrótce postaram sie omówić pierwszy dzień tego turnieju. Zacznę od największego sukcesu jakim było to dzisiaj wbicie 10 maksa przez Roniego. Jednak O'Sullivan nie byłby sobą gdyby czegoś nie zrobił. I także dzisiaj pokazał się z swojej drugiej strony jednak jakże dobrze nam znanej. Bowiem wbijał czerwoną na przemian z czarną, sczyścił stól aż do wyniku 140 punktów. I co... Każdy już myslał, że to tylko formalność, że Roni wbiję czarnę do której zresztą bardzo dobrze doszedł. Jednak odszedł od stołu i chciał zakończył mecz jednak po prośbie sędziego wbił tą czarną i zaraz wbił w swojej karierze dziesiątego maksymalnego brejka a zarazem poradził sobie pewnie 3-0 z Kingkiem i zobaczymy do w kolejnej rundzie gdzie zmierzy się z White. I z pewnością jest faworytem tego spotkania. Później na plan boju zostali wysłani McManus oraz Stevens. Faworytem tego spotkania był ten drugi. I owszem mógł ten mecz wygrać ponieważ był remis 2-2 i stał przy stole jednak tak się nie stało i do następnej rundy awansowal ku ciesze kibiców Szkot - McManus. Później zagrali Song oraz Jogia przynajmniej dla mnie są to mało znani zawqodnicy tym bardziej, żebym coś napisał o nich. Tylko podkreślę, że te spotkanie zakończyło się wynikiem 3-1 dla tego pierwszego. Później zagrali ze sobą Cope - Haroldem, Faworytem był ten pierwszy i tutaj nie było żadnej niespodzianki i do kolejnej rundy awansował ten pierwszy. Cope zagrał bardzo dobre zawody SM i liczę tutaj na powtórkę jego występu. Jednak spotkanie nie było tak jednoznaczn ponieważ zakończyło się ono wynikiem 3-2. Obecnie trwa spotkanie pomiędzy Campbellem z Dunn wygrywa ten pierwszy 2-0. To na tyle moich przemyśleń P.S. Jutro według mnie warto zagrać Dinga, Robertsona oraz Williams |
| |
| | #23 |
| Dołączył: 29.03.2010 Skąd: Gdańsk
|
Co myślicie warto na wieczór Ebdona i Hendrego? E:Jednak było wartko Hendry 3-0 Co do dzis... Robertson 1,3 Hawkins B. Doherty ?? hmmm były MŚ z 97 roku...ale chyba już zatracił to co miał kiedyś,teraz gra przecietnie...oczywiście Hawkins też nie jest jakimś świetnym graczem,solidnym owszem.Stawiam na Hawkinsa z powodu tego iż pokazał się z dobrej strony ogrywająć Selbiego i i że ma własnie jeden mecz już za sobą a dla Kena będzie to pierwszy mecz w turnieju... Dalej ... McBain J.-Walden R.... Przyznam że nie kojarze jak gra McBain...nie wiem ...nic o nim nie powiem...Natomisat Walden...też solidny ale jaka aktualna forma to nie wiem.Stawiam na Waldena dlatego że jest na niego 1,4.Kurs ten świadczy o tym że ten MCBain wibitnym zawodnikiem nie jest. Proponuje Goulda i Maguire`a Piękny dzień Na dziś Williams,Ding, Czemu ? Higginson dobrze pokazał sie w Chinach,Fu nigdy nie mogę rozgryźć.Czesto mi wali kupony.Ryzykuje na Higginsona za 2,10 E:Kolejny pękny dzień.Znów duży +.Perełka dnia-Higginson.Tak jak się spodziewałem,Fu nic nie zagrał i 2,10 pięknie siadło.Williams-Hawkins -Dobry mecz,niczego nie brakło,podziwiam Hawkinsa,bardzo fajnie ostatnio gra,co do Borsuka-mam nadzieje że będzie finał :P\ Ebdon-ufff cięzko ciężko cięzko-kolejny raz Ebdon gra źle.Paradoksem tego wszystkiego jest to że on zawsze tak gra i ale zawsze jak go mam na kuponie to wejdzie.Natmomiast nie oszukumy się,gdyby zamiast Liu wczoraj był ktoś lepszy to Ebdon by to przegrał./ta czerowna z lelwej reki,albo żółta w ostatniej partri...ahhhh cudo/ Ding -bez komentarza Ostatnio edytowane przez ??? ; 24-09-2010 o 06:57 |
| |
| | #24 |
| Dołączył: 08.03.2010
Reputacja: 43 |
Zainwestowałem dość sporo bo 10/10 w mojej skali (a nawet i więcej;p) w zakończony przed chwilą mecz, Mark Williams - Barry Hawkins (typ 1). W moim przekonaniu był to mecz, przekładając na piłkę nożna, pierwszoligowego zespołu, będącego w stanie walczyć o awans do Ligi Europa z drugoligowym średniakiem. (nie wiem czy się zgodzicie) Oglądając ten mecz miałem takie wrażenie, może dlatego że kibicowałem Borsukowi, że Mark mimo tego że w formie jest dobrej a nawet może i b. dobrej, szczęścia nie ma za grosz. Za to Hawkins zupełnie przeciwnie, dość sporo szczęścia w konstruowaniu brejka, częste gubienie pozycji na kolejne wbicie ale mimo wszystko "sklejał" jakoś te brejki i 2 frejmy wygrał. czym zafundował mi dość sporo stresu. Na poparcie mojej tezy o braku szczęście bardziej utytułowanego zawodnika mogę przypomnieć 2 wpadnięcie białej do łuzy po wcześniejszym obtarciu się o inną czerwoną, kik w decydującej partii, bodajże przy wychodzeniu na czarną, po czym Mark dał upust swoim emocjom. Znalazło by się tego jeszcze kilka sztuk. Ale nie ma co tu "płakać", w końcu wygrana 3:2 to taka sama wygrana jak 3:0 |
| |
| | #25 |
| Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Łowicz
|
a co jutro?
|
| |
| | #26 |
|
Na dziś proponuje Stephan Hendry. Na drugim kuponie gram Goulda E:Pierwsze pomyłki w turnieju,ale to nic Hendry był za małą stawkę,odrobiłem to stawiając później singiel na Maguira. Co do Copa ....trudno Ostatnio edytowane przez ??? ; 25-09-2010 o 10:10 |
| |
| | #27 |
| Moderator Dołączył: 14.07.2009
Reputacja: 554 |
Myślę, ze dziś O'Sullivan wygra. Z Kingiem mu się średnio chciało grać, z Whitem widać już było nieco większą mobilizację. Dzisiaj powinno być już lepiej. Kurs 1,40 to i tak dużo. Jak by grali best of 9, to pewnie byłby troszkę niższy, około 1,30. Także stawiam na Ronniego.
__________________ ![]() |
| |
| | #28 |
| Typer Dołączył: 23.07.2010
Reputacja: 502 |
Dzisiaj był kolejny udany dzień. Na jutro Tobet przyrządził bardzo atrakcyjny kurs 1.72 na williamsa. Również 1.5 na Ronniego jest niczego sobie. W dubelku wychodzi 2.58. Ostatnio edytowane przez Dingsaller ; 24-09-2010 o 23:36 |
| |
| | #29 |
|
Ronnie i Robertson za 3/4 wygranej z Word Open...a było tego troche. Kto nie ryzykuje ten nie ma,trudno |
| |
| | #30 |
| Dołączył: 11.11.2008 Skąd: mam wiedzieć?
|
wszystkie moje typy się dziś sprawdziły. Ciekaw jestem jaki był przebieg spotkania Ebdon'a z Gould'em? Świetnie oglądało mi się spotkanie Williamsa z Junhui'em! widać było nerwowość u azjaty i to dało zwycięstwo Markowi. Sullivan oczywistość.
|
| |
| | #31 |
| Dołączył: 30.10.2008 Skąd: z Polski
Reputacja: 297 |
O'Sullivan - Ebdon @ 4.00 Pewnie wielu z Was weźmie mnie za wariata, ale w tym meczu postawię na Ebdona. Niby nie gra pięknie, ale za to skutecznie. Owszem, wymęczył zwycięstwa 3-2 z O'Brienem i Songiem, ale wczoraj w meczu z Gouldem wyglądało to już naprawdę przyzwoicie. Ronnie gra bardzo dobrze, ale nie jest maszyną - często zdarzają mu się proste błędy. Peter jest na tyle doświadczonym i utytułowanym zawodnikiem, że w rywalizacji do 3 wygranych frame'ów po takim kursie grzechem byłoby nie zaryzykować. Williams - Robertson @ 1.8 Tutaj zdecydowanie na Marka. Robertson po zdobyciu mistrzostwa świata nie gra już tak świetnie. Wczoraj wygrał dzięki ogromnej ilości błędów Ricky'ego Waldena na prostych bilach. Williams wyratował się jako pierwszy w turnieju od stanu 0-2 i to powinno podnieść jego morale. Warto zauważyć, że Walijczyk miał dużo trudniejszą drogę do półfinałów (Carter, Hawkins w dobrej formie i Ding) niż Australijczyk (Morris, Higginson i Walden).
__________________ New York Rangers - Stanley Cup Champions 2012 Ostatnio edytowane przez michau ; 26-09-2010 o 14:24 |
| |
| | #32 |
Reputacja: 554 | Ronnie O'Sullivan - Neil Robertson Typ: Ronnie O'Sullivan -1,5 frejma; @1,72 Bet365 Finał tego turnieju grany best of 9 frejmów. O'Sullivan w pierwszym meczu z Kingiem grał troszkę od niechcenia (mimo tego wbił maksa), ale potem z rundy na rundę chyba coraz bardziej mu się chciało. Ronnie grający na najwyższym poziomie jest poza jakimkolwiek zasięgiem (no może z wyjątkiem niegrającego tutaj Higginsa). Robertson też gra tutaj nieźle, ale myślę, że nie wystarczy to na rozpędzonego O'Sullivana i Australijczyk ugra góra trzy frejmy w tym meczu.
| |
| | #33 |
Reputacja: 554 |
Gratulacje dla Robertsona. Bardzo fajny turniej. Co ciekawe, wiele meczy kończyło się zwycięstwami faworytów, chociaż można się było spodziewać, iż w krótszych meczach będzie większa ilość niespodzianek. Ozdobą turnieju był na pewno maksymalny brejk Ronniego O'Sullivana w meczu z Markiem Kingiem.
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| World Open - kwalifikacje 21-24.08.2010 | michau | Snooker | 1 | 21-08-2010 10:48 |
| Australian Open 2010 - 18.01.2010 - 31.01.2010 | Prasa | Turnieje ATP | 131 | 29-01-2010 11:27 |
| Australian Open 2010 - 18.01.2010 - 31.01.2010 | Prasa | Turnieje WTA | 64 | 28-01-2010 12:48 |