![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Forum VIP Dołączył: 21.03.2007 Skąd: Częstochowa
Reputacja: 622 | Elitserien 2011 ![]() ![]() SZWEDZKA KARUZELA TRANSFEROWA*: ![]()
^ - Prawdopodobnie nie uwzględniłem tutaj wszystkich transferów, dlatego też proszę w miarę możliwości Was o pomoc - czyli uzupełnienie : ) Kalendarz rozgrywek - ->TUTAJ < - - Tak było przed rokiem ... RUNDA ZASADNICZA: ![]() FAZA PLAY OFF: ![]() ![]() DACKARNA MALILA: Rok założenia: 1929 Prezes: Ove Johansson Stadion: G&B Arena, Mllila Motorstadion, 570 82 Mllila Długość toru: 305m. Rekord toru: 55,1s Andreas Jonsson (7 września 2010) Oficjalna strona: www.dackarna.nu SKŁAD: ![]() ![]() VMS ELIT VETLANDA: Rok założenia: 1946 Prezes: Bosse Ljungberg Trener: Fredrik Staaf & Bo Wirebrand Stadion: Vetlanda Motorstadion, Vallhallavagen 574 34 Vetlanda Długość toru: 361m. Rekord toru: 62,4s Jason Crump (8 maja 2007) Oficjalna strona: www.elitvetlanda.nu SKŁAD: ![]() ![]() INDIANERNA KUMLA: Rok założenia: 1936 Prezes: Dan-Lke Moberg Trener: Daniel Andersson & Ove Österberg Stadion: ICA Maxi Arena, Kungsleden 50, 692 92 Kumla Długość toru: 375m. Rekord toru: 63,3s Nicki Pedersen (2004 rok) Oficjalna strona: www.indianerna.nu SKŁAD: ![]() ![]() LEJONEN GISLAVED: Rok założenia: 1929 Prezes: Fredrik Junkell Trener: Jesper Lindroth & Anders Fröjd Stadion: NTEX Arena, Reftelevagen 61, 332 36 Gislaved Długość toru: 374m. Rekord toru: 63,6s Jason Crump (5 październik 2010) Oficjalna strona: www.lejonen.se SKŁAD: ![]() ![]() PIRATERNA MOTALA: Rok założenia: 1946 Prezes: Sven Gustafsson Trener: Stefan Andersson & Daniel Andersson Stadion: BILTEMA Arena, Box 4009 - 591 04 Motala Długość toru: 291m. Rekord toru: 56,3s Peter Karlsson (23 maja 2006) Oficjalna strona: www.piraterna.se SKŁAD: ![]() ![]() VARGARNA NORKOEPING: Rok założenia: 1917 Prezes: Thina Johansson Trener: Peter Jansson Stadion: ICA Maxi Arena, Krĺkvilan - 605 92 Norrkoping Długość toru: 279m. Rekord toru: 57,0s Tony Rickardsson & Jason Crump (8 październik 2010) Oficjalna strona: www.vargarna.nu SKŁAD: ![]() ![]() VASTERVIK SPEEDWAY: Rok założenia: 1922 Prezes: Seimour Östervall Trener: Mikael Messing Stadion: Sparbaken Arena, Box 88 - 593 22 Vastervik Długość toru: 296m. Rekord toru: 55,2s Niels Kristian Iversen & Bjarne Pedersen Oficjalna strona: www.vmsk.se/speedway SKŁAD: ![]() ![]() VALSARNA HAGFORS: Rok założenia: 1981 Prezes: Pernilla Nykvist Trener: Stadion: Emtbjorks AB Arena, Box 170 - 683 24 Hagfors Długość toru: 290m. Rekord toru: 53,8s Mikael Max (9 maja 2000) Oficjalna strona: www.valsarna.nu SKŁAD: ![]() ![]() HAMMARBY SZTOKHOLM: Rok założenia: 2002 Prezes: Tommy Cederlund Trener: Fredrik Edberg & Patrik Olsson Stadion: Gubbangens IP, Speedwayhuset Gubbängens idrottsplats, Mĺlkurvan 21 Długość toru: 387m. Rekord toru: 65,1s Tomasz Gapiński (25 października 2007) Oficjalna strona: www.bajenspeedway.se SKŁAD: ![]() KTO W TYM ROKU ZOSTANIE DRUŻYNOWYM MISTRZEM SZWECJI? ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!
__________________ Ostatnio edytowane przez Verti ; 03-05-2011 o 15:37 |
| |
| | #2 |
Reputacja: 622 | ![]() ![]() Znamy już przewidywania i ofertę kursową firmy bukmacherskiej Unibet. Powyższa oferta już sporo daje nam do myślenia, kto powinien dzielić i rządzić w szwedzkiej Elitserien. Faworytem jest zdobywca mistrzowskiej korony w minionym roku - Elit Vetlanda, nieco atrakcyjniej prezentują się akcje "Gwiazd" z Malilli. Drużyna z południa Szwecji rokrocznie jest wśród głównych faworytów do zdobycia mistrzowskiego lauru, jednakże od 2007 roku powtarza się podobny scenariusz - Jonsson i spółka zawodzą. Czy tym razem zespół z G&B Arena zasiądzie na tronie? Po zakontraktowaniu w Norkoping trzykrotnego mistrza świata Nickiego Pedersena oraz brytyjskiego asa - Lee Richardsona, wysoko bukmacherzy oceniają szansę "Wilków" na upolowanie mistrzowskiego tytułu. Nic dziwnego, bowiem Peter Jansson będzie miał do dyspozycji piekielnie mocną paczkę. Czy Pedersen teraz poprowadzi Vargarne do upragnionego trofeum?! Przypomnijmy, że w 2008 i 2009 właśnie popularny "Power" wprowadził "Lwy" z Gislaved na szczyt Elitserien. Dalej w szeregu stoją drużyny Piraterny, Indianerny i Lejonen, teoretycznie każda z tych trzech drużyn ma szansę pogodzić trójkę faworyzowanych rywali. Niewiele szans na powtórzenie sytuacji z 2008 (wówczas Lejonen Gislaved jako beniaminek sięgnął po tytuł) daje się beniaminkowi ze stolicy, czyli Hammarby. Za każdą postawioną złotówkę i ewentualny sukces kolegów Golloba bukmacherzy płacą nawet 50zł. Według bukmacherów rolę outsiderów powinni sprawować zespoły Vasterviku i Valsarny, które rzeczywiście na papierze prezentują się najsłabiej. Jakie macie zdanie na ten temat? Zapraszam Was do prezentowania swoich opinii na temat ligi szwedzkiej, mocnej jak nigdy dotąd
__________________ |
| |
| | #3 |
| Moderator Dołączył: 02.08.2009 Skąd: Lublin
Reputacja: 1387 |
Postanowiłem i ja się wypowiedzieć w tym temacie. W poprzednim sezonie dopiero zacząłem śledzić Eliteserien, chociaż żużlem interesuję się już od wielu lat. Spodobała mi się ta liga i mam zamiar i w tym roku ją oglądać. Co do składów to zacznę od mistrza czyli Vetlandy. Co prawda odszedł Richarsdson ale w jego miejsce jest Baliński. Trzon zespołu co jasne będzie tworzyć trio: Koldi, Crump i Hampel. Mają bardzo silną drugą linię, która stworzą Karlsson, Vaculik i Jonasson ale często ktoś z tej trójki może być i jednym z liderów zespołu, gdyż są to zawodnicy po mimo wieku młodego(nie mówię o Karlssonie) już o dużych umiejętnościach. Generalnie trzeba powiedzieć, że wiele się nie zmieniło i są w stanie w tym roku powtórzyć ubiegłoroczny sukces. Lejonen Gislaved mocno osłabiony przed tym sezonem. Adams zakończył karierę, nie ma Pedersena czy Watta. W moim odczuciu to będzie ciężki sezon dla tej drużyny. Przede wszystkim jest tutaj Bjerre ale za nim spora dziura. Niby są Holder i Ward. Ale oni się skupią pewnie bardziej na rozpoznaniu wszystkich barów i klubów w okolicy niż na jeździe. Jeśli obaj nie zmienią swego podejścia to nie będą z nich wartościowi jeźdźcy tylko po prostu kolejne talenty, które rozmieniły się na drobne. Jest niby Batchelor ale on chyba takiego sezonu jak rok temu mieć nie będzie. Poza nimi są jeszcze Świderski, Max, Ruud więc tacy zawodnicy raczej średni. Ten sezon raczej bez walki o medale, bo nie mają kim wojować. Dackarna Malila praktycznie bez zmian. Transfer Pavilca to żadne wzmocnienie, bo zwykły średniak, a nie jakiś wielki jeździec co pokazał już nie raz. Trzon drużyny to wiadomo: Jonsson, Andersen, Holta i Lindgren. Problemem może się okazać słabsza postawa, któregoś z nich, bo poza nimi nie ma praktycznie dobrych zawodników, którzy byliby w stanie zastąpić na dobrym poziomie wspomniany kwartet. Piraterna Motala również wygląda bardzo fajnie. Hancock, Sajfutdinov, Dobrucki, Janowski, Pawlicki czy Monberg powinni gwarantować spore zdobycze punktowe. Skład wyrównany i silny. Jeżeli więc nie będzie problemów z kontuzjami to mogą powalczyć nawet o mistrza. Ciekawym transferem jest przyjście młodego Antona Rosena. W tym chłopaku tkwi spory potencjał co pokazał chociażby w barwach RKS-u Kolejarza Rawicz na torach 2 ligi i bardzo mi się to podobało. Jeśli będzie dostawał odpowiednią ilość szans to spokojnie jest w stanie robić po kilka punktów co na pewno się przyda jego ekipie. Indianerna Kumla również ciekawy skład. Sullivan, Protasiewicz, Bjarne Pedersen i Antonio Lindbaeck powinni ciągnąć zespół. Ponadto są jeszcze Zengota, Kylmakorpi, Iversen i Simon Gustafsson. Tak więc skład również pozwala myśleć o walce o medale. O formę Ryana i Pepe jestem spokojny ale reszta potrafi mieć spore wahania formy i to może im przeszkodzić w osiągnięciu czegoś więcej niż półfinał, bo to jest dla mnie maks tego co zrobią, chyba że wszyscy będą mieli sezon życia, co się raczej nie stanie. Vastervik po odejściu Golloba będzie się bronić przed spadkiem. Harris może już nie być w takiej formie jak rok temu. Okoń czy Ułamek raczej nie będą zdobywać jakichś wielkich zdobyczy punktowych. Tutaj jest to co brakuje w Dackarnie czyli druga linia, ale problem w tym, że cały skład to druga linia i brakuje wyraźnego lidera jakim był Tomek. Tak więc nic dobrego ich nie czeka w tym sezonie. Vargarna Norkoeping ma kapitalny skład i wraz z Vetlandą są głównymi faworytami. Kasprzak, Nicki Pedersen, Miedziński, Richardson oraz Skórnicki, Jepsen Jensen i Bogdanov to skład marzenie. Są liderzy ale i jest porządna druga linia. Młodzi Jensen i Bogdanov powinni pokazać, że stać ich na wiele. Poza tym są doświadczeni zawodnicy, którzy się przydadzą i na pewno 7 miejsca nie będzie jak rok temu. Liczę na ich dobrą postawę. Valsarna Hagvors również lepszy skład niż rok temu. Przede wszystkim bardzo wyrównany ale też brakuje takiego lidera z prawdziwego zdarzenia. Są bracia Łagutowie i to oni nimi mogą zostać chociaż trzeba pamiętać, że Artiom pojedzie w GP i może być z nim jak z Woffindenem czego mu nie życzę bo uwielbiam obu Łagutów. Nermark również może ich pociągnąć do dobrej jazdy. Może, któryś z Polaków wypali. Krzysio Jabłoński świetnie u nas w 1 lidze to i niech tutaj pokażę klasę. Może Nicholls się wreszcie obudzi? Kto wie ale jeżeli wszyscy pojadą na swoim dobrym poziomie to mogą awansować do play-off. Hammarby Sztokholm ma Golloba, a dalej spora przerwa. Niby są Zetterstroem, Walasek, Kościecha czy Gafurov ale to nie są tak pewni zawodnicy jak Tomek. Może wypali dobrze spisujący się w Rybniku, Karpov. Ja jakoś nie liczyłbym specjalnie na drużynę ze stolicy, że powalczy o coś więcej niż utrzymanie lub środek tabeli. Awans do play-off podobnie jak w przypadku Valsarny będzie sukcesem. Tak więc po tym wszystkim pobawię się wytypowanie miejsca każdej drużynie. Ja bym widział to tak: 1. Vetlanda 2. Vatgarna 3. Dackarna 4. Piraterna 5. Indianerna 6. Lejonen 7. Valsarna 8. Hammarby 9. Vastervik
__________________ Ostatnio edytowane przez kapszti ; 14-01-2011 o 23:01 |
| |
| | #4 |
| Typer Dołączył: 08.04.2010 Skąd: POLSKA
Reputacja: 420 |
No to ciekawie : http://www.sportowefakty.pl/zuzel/20...ych-tlumikach/ Szkoda by było gdyby w lidze Szwedzkiej przestali jeździć Polacy...Lubie oglądać rozgrywki w Szwecji a bez Polaków napewno poziom spadnie. Ja liczę że jeszcze się dogadaja.
__________________ II miejsce w II Edycji Speedway Typer:) III miejsce w "Typuj niższe ligi z Tobet" Hagon=Holder+Ward |
| |
| | #5 |
| Moderator Dołączył: 16.06.2006
Reputacja: 375 |
Ciekawe jak oni chcą jeździć bez Polaków skoro 30 % zawodników pochodzi właśnie z Polski ... Dziwna ta zagrywka Szwedów. Widać nie mają pomysłu na to jak się odbudować i próbują zaszkodzić najlepszym w wymiarze poza sportowym ...
__________________ Nie śmieć w działach! Dział tematyczny to nie czat. Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij: ![]() ![]() Zapraszam na bloga www.betventure.blogspot.com Moje typy >>> http://twitter.com/_Jacques lub tutaj |
| |
| | #6 |
| ModTeam Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Obywatel Świata
Reputacja: 2607 |
Tylko że to działa również w drugą stronę. Bo Szwedzi mają zakaz startów w Polskiej lidze, pewnie będzie podobnie z Duńczykami. I jeśli by do tego doszło to wszystkie prognozy przedsezonowe wzięły by w łeb. Banda idiotów nie wie co to jest sport żużlowy a biorą się za nie wiadomo jakie zmiany. |
| |
| | #7 |
Reputacja: 622 |
Ja bym jeszcze niczego nie przesądzał. Sprawa z tłumikami cały czas jest rozwojowa i stanowisko BSPA, SVEMO czy FIMu jeszcze się może zmienić. W Polsce "okrągły stół" przyniósł oczekiwane rozstrzygnięcia, teraz czas by do mediacji doszło na szczeblu międzynarodowym i wszystkie federacje wypracowały wspólne stanowisko, oczywiście takie które zagwarantuje starty na starym sprzęcie. Tak naprawdę to wszystko jest jeszcze możliwe, bo patrząc na aktualną sytuację w speedwayu to każde rozwiązanie wchodzi w grę (popatrzmy choćby na sytuację w BEL, gdzie na dwa tygodnie przed rozpoczęciem rozgrywek dochodzą dwie nowe drużyny). Trzeba mieć nadzieję, że w końcu ludzie odpowiedzialni za wprowadzenie nowych tłumików pójdą po rozum do głowy, uderzą się w pierś i głośno przyznają, że to był idiotyczny pomysł. Oby znalazł się jakiś "złoty środek", który nie sparaliżuje rozgrywek w tegorocznych rozgrywkach.
__________________ |
| |
| | #8 | |
| Znawca Dołączył: 10.02.2011 Skąd: Bydgoszcz/Pittsburgh
Reputacja: 156 | Cytat:
Torre. | |
| |
| | #9 |
| Typer Dołączył: 08.04.2010 Skąd: POLSKA
Reputacja: 420 |
Należy poczekać do 23 marca kiedy ma być decyzja i wtedy będziemy wszystko wiedzieć. Ja liczę że dojdą do porozumienia i Polacy będą mogli w Szwecji startować.
__________________ II miejsce w II Edycji Speedway Typer:) III miejsce w "Typuj niższe ligi z Tobet" Hagon=Holder+Ward |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 23.08.2008 Skąd: NYSA
Reputacja: 32 |
Bunt Polaków w sprawie nowych tłumików bardzo dotknie szwedzkie kluby.Jak wiadomo Polacy w szwedzkich klubach stanowią czołowe postacie swych drużyn w całej lidze stanowią 1/3 wszystkich zawodników tam startujących i niektóre drużyny a zwłaszcza mistrz Vetlanda z trzema leszczynianami /Kołodziej Hampel Baliński/ w swych szeregach może mieć problem ze składem by obronić tytuł sam Cramp im tytułu nie obroni. Dyrektor sportowy drużyny Hammarby także ma problem bo jego głównym punktującym miał być Tomasz Gollob , a wsparty jeszcze dwoma innymi polakami /Walasek i Kościecha/ mieli walczyć o jak najwyższą pozycję , a stanowisko polaków w sprawie tłumików pokrzyzuje ich plany na maxa bo kogo tu dokoptować do składu tak na ostatnią chwilę jak do początku sezonu pozostał miesiąc |
| |
| | #11 | |
| Moderator Dołączył: 02.08.2009 Skąd: Lublin
Reputacja: 1387 | Cytat:
__________________ | |
| |
| | #12 | |
Reputacja: 375 | Cytat:
Już jutro rozgrywki zaczyna najsilniejsza liga świata Na sam początek mamy m.in. szlagier Elit Vetlanda - Piraterna Motala Zapraszam do wspólnego typowania.
__________________ Nie śmieć w działach! Dział tematyczny to nie czat. Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij: ![]() ![]() Zapraszam na bloga www.betventure.blogspot.com Moje typy >>> http://twitter.com/_Jacques lub tutaj | |
| |
| | #13 |
Reputacja: 375 |
Lejonen - Hammarby 1 @ 1.70 lub handicap - 2.5 @ 1.80 Lejonen zawsze bardzo mocne u siebie. Nie mają gwiazd ale każdy z siódemki jest w stanie na swoim torze zdobyć 10 pkt (oczywiście nie naraz :P). Hammarby pozyskało Tomasza Golloba ale poza tym nie imponują składem. Zresztą sam Tomek w Szwecji nie bryluje tak jak w Polsce czy w GP. Bardzo słabo na tle rywali prezentują się też zawodnicy z nr. 6-7. Według mnie Lejonen nie powinno mieć większych problemów z ograniem zespołu ze Sztokholmu Po 17 wrzucę jeszcze typki na zawodników V/ Panie moderator J/ Unibet oczywiście. Początkowo było nawet 1.80 na czysty win.
__________________ Nie śmieć w działach! Dział tematyczny to nie czat. Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij: ![]() ![]() Zapraszam na bloga www.betventure.blogspot.com Moje typy >>> http://twitter.com/_Jacques lub tutaj Ostatnio edytowane przez Jacques ; 03-05-2011 o 16:21 |
| |
| | #14 |
| Moderator Dołączył: 14.05.2009
Reputacja: 309 |
Według mnie dzisiaj to gospodarze będą górą. Od razu spostrzegłem dobry bet na Vargarnę w Unibecie @ 1,4. Szybko wystawili ofertę, ale coś się zacieli i nie dają już zawodników Na razie na zawodników ofertę ma tylko Bet365 i patrząc na szybko coś w sumie jest warte gry, ale czekam na resztę buków. |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 03.11.2009 Skąd: Rybnik
Reputacja: 72 |
Rafał Dobrucki (+3) - Janusz Kołodziej 1 @2 Bet365 Rafał jest pierwszym po Hancocku zawodnikiem gości, który powinien wozić tu punkty. Na Kołodzieju nie ciąży taka presja, bo cały skład gospodarzy prezentuje wysoki poziom. Po dzwonie w GP poobijany Koldi może nie być jeszcze sobą. Dobruckiemu buk dodaje aż 3 punkty więc moim zdaniem szkoda nie spróbować. Ostatnio edytowane przez Lancev ; 03-05-2011 o 21:01 |
| |
| | #16 | |
| Znawca Dołączył: 10.02.2011 Skąd: Bydgoszcz/Pittsburgh
Reputacja: 156 | Cytat:
Lejonen Gislaved - Hammarby Sztokholm 1 1,65 Unibet Drużyna Lejonen Gislaved podejmię dzisiaj na własnym owalu drużynę, ze Stolicy Szwecji czyli drużynę Hammarby Sztokholm. Gospodarze stracili swoje lidera czyli 3 krotnego Mistrza Świata Nickiego Pedersena który wybrał kontrakt jaki zaproponowała mu Vargarna. Ale jest jeszcze cały czas wielki Australijski talent Chris Holder oraz jego przyjaciel Darcy Ward. Do tego Mikael Max, David Ruud, Dennis Andersson, Leon Madsen i nasz Piotrek Świderski. Ta drużyna na moim zdaniem nie będzie się biła o najwyższe cele w Szwecji ale zawsze jakąś niespodziankę sprawić mogą. Natomiast beniaminek wzmocnił się po wejściu do najwyżej klasy rozgrywkowej w Szwecji, pozyskując Mistrza Świata, Tomka Golloba Tomasz Gollob over 13 punktów 2,00 Bet365 Tomek dzisiaj pewnie pojedzie 6 razy, będzie liderem drużyny gości nie ulega wątpliwości. Myślę, że te 15-16 punktów to spokojnie zrobi dzisiaj w sześciu starach. Analizowałem wszystkie biegi Tomka i tak nie bardzo jest z kim przegrać. Myślę, że najgrożniejszy może być Holder i Ward, ale jadą obaj w tej samej parze więc myślę, że na 5-1 to Tomka nie przewiozą. Oczywiście sprawdziłem, wynik Tomka zeszłoroczny na torze Lejonen, wywalczył wtedy 16 punktów w 6 startach Vargarna Norrkoeping - Vastervik Speedway 1 1,40 Unibet - ZWROT Gospodarze, dysponują bardzo mocnym składem. Wzmocnili się Nickim Pedersen oraz Lee Richardsonem do tego jest „Kasper” który gwarantuje tam jakąś zdobycz punktową. Nie obliczalny Jensen, który pokazuje w barwach Unibaxu, że nie ma respektu dla starszych kolegów i przywozi sporo punktów dla Toruńskiej drużyny(może wpadka mała była teraz w meczu z Lesznem.) Ten skład na pewno był by w dzisiejszym spotkaniu jeszcze mocniejszy gdyby nie brak „Miedziaka” który źle się czuje po tych ostatnich upadkach. Natomiast goście przed sezonem stracili Tomka Golloba, jest to kolosalna strata. Został co prawda „Bomber”, jest Ułamek, Klindt, Ljung i Shields. Ale to zdecydowanie za mało by myśleć o wywiezieniu jakichś punktów z Vargarny Greg Hancock over 11 punktów 1,90 Bet365 Greg dzisiaj na pewno pojedzie 6 razy, ponieważ nie wierze ze Vetlanda nie osiągnie przewagi 6 punktów nad Piraterną. W parze jedzie z Sundstroem i raz z „Janosiem” więc w tych biegach spokojnie powinien „dwójki” przywozić a jeden-dwa biegi myślę, że Greg w Vetlandzie dzisiaj wygra. Kołodziej poobijany, Hampel aż w takiej super formie nie jest, więc 12 punktów dla Greg dzisiaj powinno być prostą sprawą, jeśli tylu nie zrobić to Piraterna może dzisiaj dostać srogie lanie.. Dodam, że w zeszłym roku Greg na tym torze zdobyć 12 punktów i 2 bonusy Ryan Sullivan over 9 punktów 2,00 Bet365 Linia z kosmosu jak przy takim kursie oraz na własnym torze. Ryan od początku sezonu może kompletów nie robi, ale przywozi dwu cyfrówki a taka dzisiaj wystarczy.. Ryan pojedzie w parze z Lindbaeckiem, nowym nabytkiem „Indian”. Po przeciwnej stronie najgrożniejsi mogą okazać się Jonsson, „Fredka” oraz Holta, chociaż ten ostatni jest bardzo po obijany, bolą go nadal nadgarstki i żebra. Stawiam, że Ryan dzisiaj te 10 punktów przywiezie. W zeszłym sezonie „wykręcić” na torze swojego terażniejszego klubu 12 punktów w 5 startach!
__________________ Ostatnio edytowane przez Torretoo ; 03-05-2011 o 22:20 | |
| |
| | #17 |
| Moderator Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Częstochowa
Reputacja: 441 |
Kumulacja trzech jedynek za wyjątkiem Indianerny (ako 2.03) gdzie Dackarna może moooocno powalczyć jeśli trójka liderów pojedzie rewelacyjnie. Generalnie to wszystko odnośnie typów co było do napisania to już zostało napisane, także kolejne rozpisywanie się nie ma tutaj sensu. Pierwsza kolejka i dyspozycja jest niejako znakiem zapytania, dopiero po 2-3 spotkaniach każdej z ekip będzie można jakieś konkretne wnioski wyciągnąć. |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 06.06.2010
Reputacja: 36 |
Aż dziwi taka wysoka różnica kursów Elit Vetlanda - Piraterna 1,1 - 7,0 (za drobne grane Zagram również h2h przeciw kołodziejowi wymieniany wyżej przez kolegów Rafał Dobrucki (+3) oraz Jaroslaw Hampel -1 -Janusz Kołodziej Tobet ciekawie wyglada Peter Ljung +1 Adam Skornicki (zwrot) 2,20 Bet365. Peter jest jednym z liderów Poznańskich skorpionów i mysle ze w h2h ze skóra powinien sobie poradzić nawet bez dodatkowego punktu, mimo iż jeździ an wyjeździe. podaj buka / Robson_26 Ostatnio edytowane przez pierzakrys ; 03-05-2011 o 21:57 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 05.01.2011 Skąd: Polska
|
Witam, mam pytanie co do składu Hammarby , może ktoś się orientuje. W składzie jest Simon Stead za którego wczoraj w Anglii była z/z więc zakładam że dzisiaj również nie pojedzie. Czy w tym spotkaniu ktoś go zastąpi czy również może być stosowane zastępstwo?
|
| |
| | #20 |
| Dołączył: 02.04.2011
Reputacja: 4 |
dzis stawiam na gospodaszy oczywiescie na tobecie Vargarna - Västervik Vastervik brak lidera harris slabo jedzi jedynie ulamek moze namieszac ale goscie bez szans z ekipa gospodarzy na czele z nicki i KK Lejonen - Hammarby to bedzie ciekawy mecz bo raczej TG i walas pojedzie 6 razy lecz gospodarze maja zbyt rowny sklad i jak ktos juz wczesniej wspomnial lepszych kolarzy na pozycji 6 i7 Elit Vetlanda - Piraterna 3 zawodnikow uni + Crump to + wystarczy na pokonanie piratow Indianerna - Dackarna indianera w tym roku nie ma slabego zawodnika w skladzie liderzy pepe i RAyan w dobrej formie po 2 stronie rysiek fred i AJ mysle ze indianera wygra 2 kupon sebastan ułamek kurs 2.10 Over 8.5 w niedziele zdobyl 17 punktow mysle ze spokoje walnie tylko punktow greg hancock 2.10Over 12 amerykanim swietnie pojechal w sobote w lesznie widac ze dobrze czuje sie na new tłumikach a pozatym pojedzie pewnie 6 razy . Ostatnio edytowane przez Robson_26 ; 03-05-2011 o 17:22 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Elitserien 2010 | Jacques | Żużel | 166 | 06-10-2010 18:02 |
| Szwecja Elitserien - 27.12.2005r. | dámián77 | Hokej | 1 | 27-12-2005 15:40 |
| Swedish Elitserien, 29.10.05 | SenD | Hokej | 1 | 29-10-2005 17:44 |
| Szwecja - Elitserien | dámián77 | Hokej | 6 | 21-10-2005 22:47 |