![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 08.03.2009
Reputacja: 18 | Prowadzicie statystyki?
Witam, mam pytanie prowadzicie statystyki swojego typowania? W exelu albo cos takiego? Ja sie czasem zastanawiam czy takie cos ma sens... W sumie jak sie gra np w sts mozna zbierac kupony/skanowac w pinn masz historie zakładow 10 lat wstecz... u innych pewnie podobnie Wiec chyba doswiadczonemu graczowi to nie potrzebne, natomiast poczatkujacym owszem. Co o tym myslicie? |
| | |
| | #2 |
| Dołączył: 17.04.2007
Reputacja: 1909 |
oczywiście, jak widać po moim podpisie jest to niezbędne: kontrola finansów i analiza gry to podstawa
__________________ David Ferrer-Juan Martin Del Potro-Richard Gasquet-Marin Cilic-Philipp Kohlschreiber-Andy Roddick-Carlos Berlocq David Nalbandian-Ryan Harrison-Sam Querrey-Guillermo Garcia Lopez-David Goffin-Igor Sijsling-Guillaume Rufin Ana Ivanovic-Angelique Kerber-Kiki Bertens-Arantxa Rus-Flavia Pennetta |
| | |
| | #3 |
| Forum VIP Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Zachodnia Polska
Reputacja: 720 |
Ja także prowadzę statystyki, mam arkusze na własne potrzeby. Na ich podstawie wyciągam wnioski i poprawiłem swoją grę w ostatnich miesiącach w porównaniu do początku roku. Zwłaszcza jeśli chodzi o dobór stawek. Historia zakładów to dla mnie nie to samo co przejrzyste statystyki gry. Także popieram MacieqLeo - statystyki ważna rzecz! |
| | |
| | #4 |
| Dołączył: 17.01.2010 Skąd: Szczecin
Reputacja: 283 |
statystyki sa moze i przydtane, sam przestalem prowadzic z powodu tego iz excel jest programem strasznie ułomnym... bardziej mnei denerwowal swoją "ubogoscia" niz pomagal.
__________________ BAZINGA ! |
| | |
| | #5 |
| Dołączył: 30.09.2011 Skąd: Warszawa
Reputacja: 1 |
Bez statystyk ani rusz. Średnie kursy, strike rate i milion innych, które możesz 'wyciągnąć' jak chcesz i zobaczyć co robisz źle, co dobrze, to niezwykle przydatna rzecz przecież
__________________ "Hehehe" |
| | |
| | #6 | |
| Dołączył: 18.04.2009
Reputacja: 59 | Cytat:
| |
| | |
| | #7 | |
| Dołączył: 17.01.2010 Skąd: Szczecin
Reputacja: 283 | Cytat:
i bardziej mam w pameici te przegrane kupony a nie trafione
__________________ BAZINGA ! | |
| | |
| | #8 |
| Dołączył: 08.03.2009
Reputacja: 18 |
mi sie wydaje ze jak gracz jest ogarniety i ma wieloletnie doswiadczenie, do tego gra te 2-3 ligi to nie musi prowadzic statystyk, początkujacy owszem |
| | |
| | #9 | |
Reputacja: 1909 | Cytat:
__________________ David Ferrer-Juan Martin Del Potro-Richard Gasquet-Marin Cilic-Philipp Kohlschreiber-Andy Roddick-Carlos Berlocq David Nalbandian-Ryan Harrison-Sam Querrey-Guillermo Garcia Lopez-David Goffin-Igor Sijsling-Guillaume Rufin Ana Ivanovic-Angelique Kerber-Kiki Bertens-Arantxa Rus-Flavia Pennetta | |
| | |
| | #10 |
| Dołączył: 04.12.2011
Reputacja: 5 |
Można zapytac jak prowadzicie statystyki? Czy np tylko. Wygrana/Przegrana, stawka, kurs czy może też coś bardziej 'zaawansowanego'? Pytam z czystej ciekawości.
|
| | |
| | #11 | |
Reputacja: 1909 | Cytat:
__________________ David Ferrer-Juan Martin Del Potro-Richard Gasquet-Marin Cilic-Philipp Kohlschreiber-Andy Roddick-Carlos Berlocq David Nalbandian-Ryan Harrison-Sam Querrey-Guillermo Garcia Lopez-David Goffin-Igor Sijsling-Guillaume Rufin Ana Ivanovic-Angelique Kerber-Kiki Bertens-Arantxa Rus-Flavia Pennetta | |
| | |
| | #12 |
| ModTeam Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Obywatel Świata
Reputacja: 2608 |
Szczerze mówiąc ja nie prowadzę statystyk w żadnym programie. Swoją grę odwzorowuję w temacie który prowadzę, w rzeczywistości też gram płaską stawką tak jak na forum więc przy ilości typów które gram miesięcznie, prowadzenie jakiś arkuszy w moim przypadku jest zbędne. Swoją grę analizuję przeglądając swój temat i łatwo można w ten sposób wyciągnąć wnioski. Nie gram typów live więc z tym też nie mam problemów. Chociaż teraz widzę że Maciek wrzucił fajny arkusz więc może jednak się skuszę i będę prowadził grę w tym że programie. A statystyki do gry muszą być i koniec chyba że traktujesz to jak zabawę a nie jako sposób na dorobienie sobie do wypłaty |
| | |
| | #13 |
| Dołączył: 10.12.2009
Reputacja: 11 |
Bez statystyk ani rusz. Kiedyś grałem w Lotto i nie prowadziłem statystyk, potem jak wygrałem 50zł to zacząłem prowadzić i się przekonałem jak szybko kase trace. Ale to jest loteria i odpuściłem to sobie. Od początku zapisywałem sobie ile jestem na plusie yyy to znaczy ile na minusie |
| | |
| | #14 |
| Dołączył: 27.07.2011
Reputacja: 5 |
Tak jak już przedmówcy wspomnieli, prowadzenie statystyk swoich typów czy gry ma sens i jest pomocną rzeczą, z której można wyciągnąć wiele przydatnych wniosków. Przede wszystkim łatwy dostęp do podstawowych danych takich jak yield, profit itp., bo chyba każdy kto traktuje grę u bukmacherów poważniej chce mieć obraz swoich dokonań w przekroju jakiegoś okresu. Dalej kontrola nad stwakowaniem, finansami, trendy itp. Oczywiście prowadzenie takich statystyk wymaga systematyki i jest czasochłonne ale jest sporo programów czy też arkuszy, które w znacznym stopniu ten proces ułatwiają (np. bardzo ciekawe arkusze w dziale "Programy Bukmacherskie"). Należy również pamiętać, że nie prowadzą statystyk za pomocą arkuszy mamy możliwość wglądu w historie swoich zakładów z poziomu stron firm bukmacherskich, które w większości oferują takie możliwości ale tu musimy się liczyć z ograniczeniem zakresu czasowego. Przed nami początek nowego roku więc tradycyjnie jest to dobra okazja aby rozpocząć prowadzenie statystyk własnej gry |
| | |
| | #15 | |
| Dołączył: 20.06.2010 Skąd: MRW
Reputacja: 5 | Cytat:
Prowadzenie takich statystyk wg mnie ma sens taki, że nawet nie wyobrażam sobie tego argumentować bo jest to oczywista oczywistość. Może w Pinnacle masz te 10 lat, ale dla przykładu w Bet365 jest tylko 6 miesięcy (o ile nic się nie zmieniło). Poza tym swoją grę rzadko ograniczasz do 1 buka, a przecież po co masz wchodzić do każdego z osobna i sumować jak wszystko możesz mieć w 1 miejscu na prawdę minimalnym nakładem czasu. | |
| | |
| | #16 |
| Dołączył: 16.12.2011
|
Statystyki jak najbardziej są potrzebne. Jednak w zależności jaki masz system gry twoje statystyki będą się różnić, ponieważ będą cię interesować inne dane. Ja osobiście oprócz statystyk dotyczących trafionych typów prowadzę zapiski, gdzie umieszczam informacje o nowych systemach, lub próbach nowych typów oraz wszelkie informacje na temat wyników jakie padły. Co jakiś czas czytam te zapiski aby nie popełniać tych samych błędów lub zmodyfikować taktykę grania. |
| | |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| statystyki | efter313 | Kącik Ogólnobukmacherski | 6 | 24-02-2010 00:15 |
| Statystyki | darius010 | Dział dla Początkujących | 0 | 25-06-2008 14:51 |