![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 | |
| Dołączył: 09.07.2008
Reputacja: 2 | Cytat:
Wg mnie problem nie jest w tym, że pieniądze są z bukmacherki, bo tego mu nie udowodnią. Problem jest w tym, że nie potrafi udokumentować źródła dochodu. Dobrze Ci radzono wyżej, idź do prawnika i dowiedz się, jak bezpiecznie zapłacić podatek | |
| | |
| | #22 |
| Dołączył: 31.01.2006
|
Możesz smialo powiedziec skad masz pieniadze. Nic Ci nikt nie zrobi. Według prawa Polskiego hazard przez internet jest zabroniony, ale już według prawa Unii Europejskiej jest legalne. W polsce sie chyba jeszcze nie stwierdzilo przypadku aby ktos za to odpowiadal karnie. Takze mozesz byc spokojny. pozdro |
| | |
| | #23 |
| Dołączył: 18.06.2006 Skąd: Łowicz
Reputacja: 4 |
Po pierwsze nie australijski tylko austriacki Po drugie prawo UE nie jest nad Konstytucją Polski. Po trzecie mogą ujawnić adres IP wtedy gdy w obu krajach jest to nielegalne, lecz jeśli w tym kraju w którym jest siedziba firmy bukmacherka internetowa jest legalna nie mają obowiązku podawać danych o graczu. |
| | |
| | #24 | |
| Dołączył: 10.01.2007
Reputacja: 19 | Cytat:
Urząd Skarbowy każe mu udokumentować ten przychód. I co zrobi? Pokaże screeny od buka? Urzędnik w skarbówce go wtedy wyśmieje i dowali 75% kary. Ostatnio edytowane przez ghs ; 06-11-2008 o 12:50 | |
| | |
| | #25 | |
| Dołączył: 31.01.2006
| Cytat:
co do wypowiedzi Jareks89 Prawo Uni Europejskiej rzeczywiście nie przeważa nad naszą konstytucją, ale i nasza Konstytucja nie jest ważniejsza od Prawa UE. Są na równi i wychodzi sytuacja patowa.. | |
| | |
| | #26 |
| Dołączył: 26.10.2006
|
Powiem tak: w banku moim zdaniem mozesz spokojnie powiedziec prawde, co Ci moga zrobic ? Jesli przyczepi sie US, to tez nie powinno byc problemow, bo dlaczego ? To co, reklamy, sponsoring firm bukmacherskich w Polsce jest dozwololny, a granie w nich juz nie..., to jest wlasnie nasze prawo, traca mi tu troche zwykla paranoja, dlatego sadze, iz po odpowiednim przedstawieniu sprawy, nawet podatku od tej kasy placic nie powinienes. Zgadzam sie jednak z przedmowcami, ze dobry prawnik jest w tym przypadku nieodzowny, bo w polskim "bagienku" wszystko jest mozliwe...
|
| | |
| | #27 |
Reputacja: 19 |
Staszi, nt-fl-99 - jak to jest, że wypowiadacie się na tematy, o których gówno wiecie? Staszi, US może się przyczepić dlatego, że nie możesz mieć pieniędzy ot tak sobie. Jeżeli za tę kasę kolega kupi sobie samochód, a skarbówce wyjdzie, że go nie było stać, bo z pensji nie mógł tyle sobie uzbierać albo jest bezrobotny, to go wezwą i każą udokumentować pochodzenie tych pieniędzy. Ogólnie jeżeli Urząd Skarbowy dowiaduje się o posiadaniu przez Ciebie dużej ilości pieniędzy (np. gdy zgłaszasz zakup mieszkania), to fiskus może Cię wezwać do udowodnienia, że masz je z legalnego źródła. Jeśli tego nie wykażesz, to będziesz musiał zapłacić 75% nieudokumentowanej kwoty. Przykład jest tutaj: http://www.money.pl/archiwum/wiadomo...5728.html?p=mt |
| | |
| | #28 |
Reputacja: 19 |
I jeszcze jeden przykład: http://www.forum.optymalizacja.com/l...hp/t35075.html |
| | |
| | #29 | |
| Dołączył: 15.06.2008 Skąd: Warszawa
| Cytat:
kwota ..hmm powiedzmy.. 5 000 10 000 zl miesięcznie moze wzbudzic podejrzenia ? | |
| | |
| | #30 | |
| Dołączył: 18.06.2006 Skąd: Łowicz
Reputacja: 4 | Cytat:
Zasada pierwszeństwa prawa wspólnotowego w stosunku do prawa krajowego jest silnie eksponowana przez orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Wspólnot Europejskich. Taki stan rzeczy jest uzasadniany celami integracji europejskiej oraz potrzebami tworzenia wspólnej europejskiej przestrzeni prawnej. Zasada ta stanowi niewątpliwie wyraz dążeń do zagwarantowania jednolitego stosowania i egzekucji prawa europejskiego. Działa ona jednak na zasadzie wyłączności, determinuje ostateczne decyzje podejmowane przez suwerenne państwa członkowskie w warunkach hipotetycznej kolizji pomiędzy wspólnotowym porządkiem prawnym a regulacją konstytucyjną. W polskim systemie prawnym decyzje tego typu winny być podejmowane zawsze z uwzględnieniem treści art. 8 ust. 1 Konstytucji. Zgodnie z art. 8 ust. 1 Konstytucji pozostaje ona najwyższym prawem Rzeczypospolitej. | |
| | |
| | #31 | |
| Dołączył: 25.04.2008 Skąd: Radom
Reputacja: 1 | Cytat:
Zastanawia mnie, czy możliwa jest taka sytuacja (niech wypowie się ktoś kompetentny): gram w zakłady pewien okres czasu, miałem mnóstwo szczęścia i ugrałem około 80.000PLN. Następnie wypłacam tę kwotę na swoje konto w kawałkach (tak, żeby nie zbliżać się za bardzo do sumy, za którą US ściga), i jednocześnie przelewam regularnie ów kawałki sumy ojcu, którego dochód miesięczny wynosi kilka tyś. PLN. Wtedy on kupuje powiedzmy, samochód czy dom i po sprawie. Jednak do tego dochodzi kwestia rozliczeń podatkowych ojca. Moim zdaniem dałoby radę załatwić to uznając przelane pieniądze za darowiznę, tyle że w przypadku zaistnienia przedmiotu darowizny również mogą być sprawdzane możliwości, nazwijmy to, "generowania" dochodów przez obie strony, także też nie jest to do końca jasne. | |
| | |
| | #32 | |
| Cytat:
| |
| | |
| | #33 |
| Dołączył: 09.06.2008 Skąd: z piekła
Reputacja: 13 |
Bank wezwał do wyjaśnienia skąd się wzięła kwota 65 tys. zł i w przypadku braku odpowiedzi co do pochodzenia tych pieniędzy sprawa jest kierowana do Urzędu Skarbowego? Myślałem że w przypadku przelewu na ileś tam tyś zł bank nie informuje klienta, lecz od razu informują skarbówkę. |
| | |
| | #34 | |
| Dołączył: 30.10.2007
Reputacja: 1 | Cytat:
A bardziej z tematem to skarbówka nie będzie czekała na jego zakupy i na pewno się prędzej do niego dobiorą o ile już jakieś postępowanie nie trwa. | |
| | |
| | #35 | ||
| Dołączył: 13.02.2006
Reputacja: 5 |
Dopiero wróciłem ale jak obiecałem tak podaje Rozdział 9 KKS Przestępstwa skarbowe i wykroczenia skarbowe przeciwko organizacji gier i zakładów wzajemnych. Artykuły od 107 do 111 Cytat:
Skoro dostał pismo z Banku , to już odpowiednie pismo poszło do US. Już mi się to znudziło, ale napisze jeszcze raz . Bank musi zgłaszać do US wszystkie przelewy powyżej 2500 euro ( zostało to przeliczone na 10000 zł ) oraz wszystkie przelewy pochodzące z podejrzanego źródła( i tu skoro już dostał pismo z Banku to jak wspomniałem już pisemko trafiło pewnie z banku do US ) Dodatkowo przelew na taką kwota bez żadnych kwitów na to może się wiązać z podejrzeniem o pranie pieniędzy. Polecam sobie przejrzeć KKS lub jakiś podręcznik akademicki do prawa skarbowego tam wszystko jest. Cytat:
| ||
| | |
| | #36 |
| Dołączył: 22.06.2008
|
Ustawa o podatku dochodowym od osob fizycznych Dz.U. z 2000 r. Nr 14,poz. 176 ze zm. art. 30 ust 1 pkt 7 Od uzyskanych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej dochodów (przychodów) pobiera się zryczałtowany podatek dochodowy: od dochodów z nie ujawnionych źródeł przychodów lub nie znajdujących pokrycia w ujawnionych źródłach - w wysokości 75% dochodu |
| | |
| | #37 |
| Dołączył: 18.10.2006 Skąd: z Bibułki
Reputacja: 50 |
Bank doskonale wie skąd pieniądze przychodzą Po drugie jak zakłądy są nielelgalne to jakim prawem reklamują się na polskich obiektach.
__________________ "A kto wybrał drużyny do tego meczu"?, spytała minister sportu Ostatnio edytowane przez TommyTSW ; 06-11-2008 o 17:58 |
| | |
| | #38 | |
| Dołączył: 05.02.2008 Skąd: Kraków
Reputacja: 212 | Cytat:
W Polsce prawo nie jest dla ludzi tylko dla urzedow
__________________ FIXY i INSIDERY "I kiedy zapyta Mesuta Ozila "kim ty ***** jesteś, pedale", to uśmiechniemy się pod nosem. Czyż także nie z powodu podobnych zachowań woleliśmy kiedyś Paula Gascoigne'a od David Platta?" | |
| | |
| | #39 |
| Administrator Dołączył: 14.10.2005 Skąd: Malta/Śląsk
Reputacja: 605 |
A jak sprzedam kolekcjonerowi z Austrii np. zabytkowe obrazy, znaczki, monety itp i on mi przeleje 65 tys. złotych to jak mogę udokumentować ten dochód? Nie mam umowy itp.
__________________ Promocje Stycznia: 1. Promocja w WilliamHill - Darmowy zakład 25 euro!! ==> więcej informacji <== 2. Promocja w Betsson - 100% do 55zł lub darmowy zakład bez pierwszej wpłaty ==> więcej informacji <== 3. Promocja w Unibet - 100PLN darmowy zakład + odbierz gadżet od Unibet ==> Więcej informacji <== 4. Darmowe 50$ - zarejestruj się z promocyjnego linku, rozwiąż łatwy quiz, a otrzymasz 50$ za free ==> Więcej informacji <== |
| | |
| | #40 | |
| Cytat:
| |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Wygrałem nagrode mam pytanie | LukaszK111 | Moneybookers - Skrill | 2 | 13-07-2010 13:31 |
| Tygodniak - czyli jak w ciagu tygodnia zarobić sporą gotówkę | HardSystem | Systemy Bukmacherskie | 10 | 25-05-2010 20:01 |
| Zakład systemem 2/3 - czy wygrałem? | wojtaseka | Dział dla Początkujących | 13 | 31-12-2009 16:19 |
| Wygrałem ? | Prim0 | Dział dla Początkujących | 2 | 25-02-2009 15:23 |
| ILE WYGRAłEM? Pomożcie ;] | konradPL | Dział dla Początkujących | 6 | 22-10-2008 17:12 |