![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #581 | ||
| Administrator Dołączył: 09.05.2006 Skąd: Galante peFFki
Reputacja: 864 | Cytat:
Tutaj masz źródło. Co z tego, że kompletna bzdura. Jak to się mówi - papier wszystko przyjmie. Cytat:
Zamiast zadawać pytania zacznij czytać. Było to już dawno dość dogłębnie omówione - w tym temacie także. Najpierw czytamy ze zrozumieniem później pytamy.
__________________ | ||
| | |
| | #582 | |
| Dołączył: 07.03.2012
| Cytat:
PS. Jak ktoś Cię do fiskusa sypnie, to nawet nie będziesz musiał czekać na swoją kolej "wyrywkową", hihi. (Ale spoko-loko, dopiero nowy samochód, dom, czy jacht wzbudza takie czarne myśli, np. wśród najdroższych sąsiadów; nieukrywam, że owe przedmioty w fiskusie wzbudzają niezwykłe zaciekawienie, i kontrolę masz prawie pewną, bo nie można legalnie niewidzialnie dla dokumentów sprzedającego i dokumentów urzędów nabyć tych rzeczy. :> ) | |
| | |
| | #583 | |
| Dołączył: 07.03.2012
| Cytat:
| |
| | |
| | #584 |
| Dołączył: 04.12.2010 Skąd: Sdz
Reputacja: 5 |
A ja opowiem wam coś z innej beczki ale z życia wzięte. Mój znajomy pracował przez dwa lata w Szwecji. Pracował tam niestety na czarno...jednak co dwa tygodnie otrzymywał na konto przelew w kwocie ok. 4000 zł tak więc średnio licząc i odejmując małe przerwy dostał przelewy na ok 150000 zł. Oczywiście żadnego podatku nie płacił i nie wykazywał tego. Bank go nie wezwał nigdy ani o nic nie pytał...ale coż pewnego dnia przyszło wezwanie do US. Chłopak trząsł spodniami już ale jak pojechał tak wrócił i żadnej kary nie dostał. A co ciekawsze takich osób jak on było 30 w całej Polsce i nic nikomu nie zrobili. Bukmacherka to trochę inna sprawa ale może komuś ten tekst może co nieco uświadomić.
|
| | |
| | #585 |
| Dołączył: 05.04.2008
Reputacja: 22 |
Po co go w takim razie w ogóle wzywali?
__________________ Cześć i chwała Bohaterom!!! MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI: http://wpolityce.pl/wydarzenia/18280...kaly-jak-ognia |
| | |
| | #586 | |
| Dołączył: 04.12.2010 Skąd: Sdz
Reputacja: 5 | Cytat:
| |
| | |
| | #587 |
| Dołączył: 10.12.2011
|
Jestem ciekawy czy taka sprawe można załatwić słownie.
|
| | |
| | #588 | |
| Dołączył: 21.11.2011
Reputacja: 49 | Cytat:
Obecne "państwo" to jednak nadal królestwo biurokratów a bardziej właściwie, "(sobie)państwo urzędników". Nawet, jeżeli sprawa wygląda na "załatwianą" ustnie, to: w urzędzie, każdy pracownik po wizycie Klienta, gdy jest ona np. jakoś odbiegająca od innych, "standardowych" i hurtowo "załatwianych" wizyt, ma obowiązek sporządzić notatkę służbową. Przede wszystkim po to, aby mieć "podkładkę" dla siebie samego, i swojego kierownika oczywiście (a kierownik dla siebie i dla dyrektora) W sytuacji takiej jak przytoczona powyżej, druga strona czyli Klient nie posiada argumentów w postaci pisanej. Dlatego zawsze uczulam moich przyjaciół, znajomych, członków Rodziny, aby idąc do urzędu zawsze brali stamtąd jakiekolwiek potwierdzenie dokumentujące "załatwianą" sprawę. Wedle zasady: "nic na gębę", bo często można się później obudzić z "łapą w nocniku". Nawet - przy braku innych możliwości uzyskania dowodu czy potwierdzenia - proponowałbym nagrywanie ważnej dla nas rozmowy podczas wizyty w urzędzie. To nie są osoby prywatne, wobec których istnieje wymóg zapytania o zgodę na nagrywanie rozmowy. Każdy, zgodny z prawem "oręż" służący do samoobrony przed możliwym atakiem (sobie)państwa urzędniczego, jest dobry i etycznie uzasadniony. Pamiętajmy, że najczęściej obywatel tego (sobie)państwa, które okupuje Polskę jest wobec wielkiej, rozbudowanej i poszukującej uzasadnienia dla swojego własnego istnienia (czyli faktycznie szukającego ofiar) machiny urzędniczej, bezradny.
__________________ PROGRAM BUKMACHERSKI , KLIKNIJ Pomogło? Mile widziane słówko "dzięki" :) POJEDYNEK: PROGRAM BUKMACHERSKI - CZŁOWIEK Ostatnio edytowane przez Yar000 ; 14-03-2012 o 17:07 | |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Wygrałem nagrode mam pytanie | LukaszK111 | Moneybookers - Skrill | 2 | 13-07-2010 13:31 |
| Tygodniak - czyli jak w ciagu tygodnia zarobić sporą gotówkę | HardSystem | Systemy Bukmacherskie | 10 | 25-05-2010 20:01 |
| Zakład systemem 2/3 - czy wygrałem? | wojtaseka | Dział dla Początkujących | 13 | 31-12-2009 16:19 |
| Wygrałem ? | Prim0 | Dział dla Początkujących | 2 | 25-02-2009 15:23 |
| ILE WYGRAłEM? Pomożcie ;] | konradPL | Dział dla Początkujących | 6 | 22-10-2008 17:12 |